moja kamoška sa parou popálila má na ruke dodnes jazvu.
Ja vlastne z popálenín jazvy nemám, ale keď som bola som sa obarila. Maminka chcela lyžičku, a bola káva čerstvo zaliata no a v nej lyžička bola na linke a ja som bola malička tak som si ju vyliala na seba... .....
Moja 2ročná sesternica sa raz popálila z horúceho pudingu na brade a trocha na dekolde a doteraz tam má takú dosť viditeľnú jazvu, nejakou masťou jej to netierajú ešte do teraz ešte pod nejakú lampu jej to zasiehnuté miesto dávajú, niečo také to je. A ževraj ke´d bude staršia, tak má ísť na plastickú operáciu ...
Moj brat sa raz oblial vriacou vodou este, ked bol maly a rodicia zili studovali v rusku a ze tam zohnali nejaku mast vdaka ktorej nema ziadnu jazvu....
ked som mala asi 4 roky tak som na seba stiahla zehlicku, dodnes mam "pamiatku" .. pred pol rokom som si zehlila vykresy do skoly a viac menej "dobrovolne" som sa radsej popalila ja akoby som mala nechat popalit kocura /stresne zvedave zviera / ... na zske ked som piekla babovku tak som si prilozila ruku o tie mriezky v rure ... a oparila celu ruku vriacov vodou uz nespocetne vela krat .. : ...
raz si chalani hádzali takú vec čo sa zapáli a horí ale nepáli to a mi to hodili do rúk ja som nevedela že čo to...kukám, že držím oheň a obzerám... chalani začali kričať nech to rýchlo hodím lebo ma to popáli tak som to hodila len tak za seba a kamošovi rovno pod tričko trošku mu chlpy oškrvkli
kedysi keď som bol malý som pomáhal mame v kuchyni a tak som sa chytil panvice na ktorej sa niečo vyprážalo a šup ju na seba.. a tak to pomerne dosť bolelo vriaci olej .. mama mi to len chladila vodou ale potom otec zavelil že sa ide spať a bol som vybavený ... noo a potom raz v robote keď sme izolovali steny lepenkou tak šéf si neuvedomil že ju držím a kvapla mi taká riadna kvapka na ruku .. ale obe jazvy už nie sú takmer vôbec vidieť.. ale bolelo to riadne to mi môžete veriť
@empty6361 je fajn vedieť, že nie som jediná šikovná aj v takom zrelšom veku
Tak ja mám popáleninu 2. stupňa, takže je to dosť vážne.. aa tak čo myslíte je to lepšie nechať zabalené, alebo odbaliť?? Lebo mne už 3 doktori povedali, že zabaliť, ale zase kamoške povedal jeden plastický chirurg, že potom sú oveľa menšie jazvy.. Mne v podstate o jazvy až tak nejde, asi tam aj tak budem mať riadnu (keďže je to na chodidle), ale chcela som aby sa mi to zahojilo čím skôr...
od zehlicky na to zvycajne vajce.. a ked som bol mensi tak som spadol do ohna na to som dostal horcicu do sacku, v tom obalit ruky a to vlozit do studenej vody.i
áno a mne sa urobí jazva hádam aj z toho, že sa nožom trocha porežem, takže tak. Od počítača mám celé stehno zjazvené, lebo som hlúpa a nemám podložku a on sa dosť prehrieva, keď ho zaťažujem (a, samozrejme, hrám sa s počítačom na nohách).
Ale celkovo od popálenín zvyknú ostať jazvy tuším...
pravidelne mavam popalene prsty po labakoch, lebo som strasne inteligentna a vzdy sa nechtiac dotknem niecoho, co bolo polhodinu nad ohnom a tak ale tak nic strasne, zvykla som si
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ja vlastne z popálenín jazvy nemám, ale keď som bola som sa obarila. Maminka chcela lyžičku, a bola káva čerstvo zaliata no a v nej lyžička bola na linke a ja som bola malička tak som si ju vyliala na seba... .....
@empty6361 je fajn vedieť, že nie som jediná šikovná aj v takom zrelšom veku
Tak ja mám popáleninu 2. stupňa, takže je to dosť vážne.. aa tak čo myslíte je to lepšie nechať zabalené, alebo odbaliť?? Lebo mne už 3 doktori povedali, že zabaliť, ale zase kamoške povedal jeden plastický chirurg, že potom sú oveľa menšie jazvy.. Mne v podstate o jazvy až tak nejde, asi tam aj tak budem mať riadnu (keďže je to na chodidle), ale chcela som aby sa mi to zahojilo čím skôr...
Ale celkovo od popálenín zvyknú ostať jazvy tuším...
rany sa lepsie hoja vo vlhkom prostredi, takze jednoznacne zabalit aby sa to zbytocne nesusilo