Chcela by som sa spýtať ľudí,čo si podávajú prihlášky do Čiech o koľko eur navyše posielate? Z dôvodu,že k sume sa započítavajú kadejaké manipulačné poplatky s tým spojené...a nerada by som túto záležitosť riešila na viackrát...dikíčko
? ? ? ? ? veď predsa bankové poplatky sa ti samé odrátajú tak, aby sa na účet prijímateľa pripísalo toľko, koľko si poslala. presne toľko máš posielať koľko škola chce.
@8 oni to na študijnom hovoria preto, lebo niektorí experti pošlú zo svojho účtu nejakých asi 16€ a tam potom hrozí, že sa to všelijako popremieňa a nedá to tých 400kč....takže si na svojom účte nastav, aby to posielalo 400kč hneď
(nie som si tým istá, ale nejako tak by to malo byť)
@harper ak to nemáš ďaleko na hranice, tak to radšej chod na poštu zaplatiť, alebo ak máš nejakého známeho v CR nech ti to zaplati z uctu, zbytocne zaplatis blbe poplatky.... ja som raz a posledny krat posielala z ceskeho uctu na slvoensky a 10€ v pici proste...
Presne tak, ako píše @alysia.. Ak máš bližšie alebo ťa vyjde lacnejšie behnúť na poštu, bude to rozumnejšie, ako zaplatiť v podstate za sprostredkovanie bežnej služby banke.
Ak máš náhodou ČSOB a platíš do materskej banky ČSOB v ČR, tak tam nemáš žiadne poplatky..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
prečo by si mala posielať viac? Nechápem.
Normálne keď chcú aby si poslala 400 tak pošli 400.
Ja som tak posielala a v pohode, neviem kde by mal byť problém.
tak mi to bolo povedané na štúdijnom, že nestačí len požadovaná suma ...preto sa pýtam..
myslím,že vačší problém je prepočet meny z EUR do CZK ked sa kurzy neustále menia..
(nie som si tým istá, ale nejako tak by to malo byť)
dievčatá a myslíte,že by bol problém ak by som to vyplatila poštovou poukážkou,tou Rkovou...alebo lepšie je tie platby uskutočniť cez banku?
Ak máš náhodou ČSOB a platíš do materskej banky ČSOB v ČR, tak tam nemáš žiadne poplatky..