Ale k veci, treba veľa piť, neoblizovať si vkuse pery a natierať. Aj to naozaj pretrváva, môže to byť vírusová infekcia, ak sa oakuje, nie je odveci navštíviť lekára.
inak ja mám úplne úžasný balzám na pery teraz. lenže dostala som ho v DM-ke ako darček k nákupu, nie je to predajná vec...
od schwarzkopf Palette - kukala som na to, že wtf, lebo veď od nich poznám len farby na vlasy a šampóny... ale ten balzám je skvelý. je ešte mastnejší ako "hojivý zázrak", skoro až taká vazelína, alebo ako mám nazvať tú konzistenciu.
večer to dám na pery a do rána sa mi to nezotrie, a aj keď mám úplne popraskané, tak do rána je všetko ok. no... neviem, čo budem robiť, keď to miniem....
@sims - urob si najprv veľmi jemnú masáž mäkkou, nepoužívanou zubnou kefkou - opatrne si tým odstrániš odumretú kožu z pier a tiež v nich podporíš cirkuláciu krvi - ale netlač, stačí jemnučko... potom si pery potri medom, nechaj pôsobiť aj desať minút - ale pozor! potom ho z pier nezlízni, ale normálne zotri... a potom už iba natieraj - jelení loj je najlepší, ja mám rada aj balzamy na pery od Avonu ale tak to je iba na tebe - proste si musíš vyskúšať a ktorý sa najlepšie osvedčí, ten potom používať - a pravidelne, hoci aj každú hodinu
a inak, najhoršie, čo môžeš urobiť, je keď si pery oblizneš - sa ti zdajú suché a máš pocit, že takto ich trošku hydratuješ - opak je pravdou, enzýmy v slinách ich kožu iba viac rozrušia, "natrávia" - takže natierať, natierať, natierať
Kúp si v lekárni Panthenol Pomáda na rty. Úžasná vec na pery, i keď trochu drahšia(stojí to okolo 3 éčok). Ja som mala pred rokom úplne do krvi popraskané, pila som len so slamkou a toto jediné mi pomohlo
tak ja s tým problem nemám, ale zaberá napríklad aj obyčajna kalciová masť, jelení loj, čistá vazelina,tyčinka na pery z aloe vera( o tomto som len počula),potom ten med..
čítala som niekde, že to spôsobuje nedostatok vitamínu B2-nachádza sa v orechoch, mlieku,vajciach,syroch,peceni, mandliach,jogurtoch, rybach a listovej zelenine.
Kedysi som používala Labello, ale po čase som si vybudovala závislosť, natierala som si tým pery každú voľnú chvíľu a aj tak som neustále mala pocit, že mám suché pery. Obyčajný jelení loj je lepší. Alebo med - ten som si práve dala na pery, lebo ich mám zas dokúsané...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
no neviem..citam ze nepomaha ale tak mne to celkom fajne mizne ked to neflakam s tym vajickom
Najlepšia je hrozienková masť-to malé, prípadne astrid maxi.
Pri týchto dvoch výrobkoch mám aspoň chvílu pery hydratované.
Ale aj tak treba ten balzam často používať.
Niekde som čítala, že pomáha aj med, tak skús si ho dať na pery teraz, ak ich máš veľmi popráskané a možno to pomôže.
Ja osobne labelo, garnier a podobne neodporúčam, možno, že niekomu, kto nemá až také suché pery to pomôže, ale mne nie.
Ale k veci, treba veľa piť, neoblizovať si vkuse pery a natierať. Aj to naozaj pretrváva, môže to byť vírusová infekcia, ak sa oakuje, nie je odveci navštíviť lekára.
od schwarzkopf Palette - kukala som na to, že wtf, lebo veď od nich poznám len farby na vlasy a šampóny... ale ten balzám je skvelý. je ešte mastnejší ako "hojivý zázrak", skoro až taká vazelína, alebo ako mám nazvať tú konzistenciu.
večer to dám na pery a do rána sa mi to nezotrie, a aj keď mám úplne popraskané, tak do rána je všetko ok. no... neviem, čo budem robiť, keď to miniem....
a možno by som sa skúsila spýtať v lekárni.
a inak, najhoršie, čo môžeš urobiť, je keď si pery oblizneš - sa ti zdajú suché a máš pocit, že takto ich trošku hydratuješ - opak je pravdou, enzýmy v slinách ich kožu iba viac rozrušia, "natrávia" - takže natierať, natierať, natierať
čítala som niekde, že to spôsobuje nedostatok vitamínu B2-nachádza sa v orechoch, mlieku,vajciach,syroch,peceni, mandliach,jogurtoch, rybach a listovej zelenine.