Práve som dočítal Pullmanove Temné Hmoty a chcem ten nudný víkend niečím zabiť . Nejaká akokoľvek dlhá kniha z radov fantasy, sci-fi alebo thrillerov... poznáte niečo?
no z týchto žánrov nič také nepoznám, ale ako 17-ročnému chlapcovi by sa ti mohla páčiť kniha od J. D. Salingera - Kto chytá v žite .... skús túto, nie je až taká hrubá, má okolo 160 strán
wow temne hmoty som uz sice daaavno precitala ale teraz som mala skvele knihy ma to nazov Trilogia o Zmemoriach ale nakoniec sa autorka ktomu vratila a je to pet knihy ale skvele su pra je carodej zememori
Kurt Vonnegut - Sirény z Titanu - také pozvoľna plynúce, priam lyrické scifi... Ale vynikajúce a nádherné
Orson Scott Card - Enderova Hra - psychologicky, filozoficky, charakterovo a dejovo tak prepracované scifi že iné jemu podobné som ešte nevidel. maximálne dokonalé čítanie.
(a má to ďalšie 2 rovnako dobré pokračovania, a potom ďalšie 3 rovnako dobré nepriame pokračovania )
Temné hmoty = geniálnosť sama Jedna z mojich najobľúbenejších kníh... nepoznám po pravde nič, čo by sa tomu podobalo / vyrovnalo tej neopísateľnej úžasnosti. Zelazny napríklad tiež píše o akoby alternatívnych svetoch, ak ťa to zaujalo, ale ešte stále som nedočítala jeho prvú knihu, takže ti neviem povedať, či to sotjí za to. každopádne, volá sa to Chronicles of Amber , ale nie som si istá, či to preložili. takže ti asi moc nepomôžem :/
inak všetci tu milujú Kto chytá v žite... Mne to liezlo na nervy. Opis knihy sa mi zdal zaujímavý, ale ked som sa do toho ponorila, hmm... žiadna výhra, len jeden veľmi ufrfľaný chalan. Liezol mi na nervy jeho slang a ked je forma neznesiteľná, nie som schopná to vydržať ani kvôli pútavému obsahu, a tu bola tá forma na nevydržanie. A celkovo je z toho obrovské haló. Tá kniha ma akurát dokonale otrávila. :/
@nihili Som rada že nie som sama čo to má na poličke, rozčítané a nemá to kedy dočítať
@kernoxermon Určite si o tom už počul, prvá časť sa volá Zlatý Kompas a bola aj sfilmovaná... (to len ten názov celej trilógie nie je veľmi známy...)
@broken Tajomné okno, Misery, Carrie, poviedkové zbierky (Nočná Smena napr.)...je ich veľa a takmer každá má niečo do seba... A Temná veža je vraj perfektná, ale to mi chvíľami pripadá ako také ťažšie čítanie a nanešťastie som sa zatiaľ dostala len k prvým trom častiam... (dokopy je ich 7 alebo 9, nie som si celkom istá...)
No svetový bestseller je stále Biblia...ale mne sa napríklad najnovšie páčili: Dan Brown- Digitálna pevnosť a Roderick Gordon & Brian Williams - Stratený svet v Podzemí, Hlbšie v Podzemí a Voľný pád v Podzemí ( trilógia )
Digitálna pevnosť je o kódoch, počítačoch, vraždách a podobne...
Trilógia Podzemie je o chalanovi- archeológovi, čo hľadá svojho otca a nájde Stratený svet...( Super, bohovská kniha, v eufórii som doteraz...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Stephen King - Svedectvo
Orson Scott Card - Enderova Hra - psychologicky, filozoficky, charakterovo a dejovo tak prepracované scifi že iné jemu podobné som ešte nevidel. maximálne dokonalé čítanie.
(a má to ďalšie 2 rovnako dobré pokračovania, a potom ďalšie 3 rovnako dobré nepriame pokračovania )
Chudák Saligner minulého týždňa zomrel Chlapec by aspoň mohol uctiť pamiatku, prečítaním jeho knihy
Zdalo sa mi to veľmi dobre, je to také fantasi až trochu scifi
China Miéville - The Scar (Jízva, slovensky to tiež nie je) - trochu rozťahanejšie, ale China je zaujímavý chlapík
Susanna Clarková - Jonathan Strange a pán Norrell (už dlho sa mi to tu suší na poličke a nie a nie to dočítať, proste nestíham)
a teraz citam od Maxima E. Matkina knihy aj tie su skvele ale to neni ziadne scifi ani fantasy
@kernoxermon Určite si o tom už počul, prvá časť sa volá Zlatý Kompas a bola aj sfilmovaná... (to len ten názov celej trilógie nie je veľmi známy...)
@broken Tajomné okno, Misery, Carrie, poviedkové zbierky (Nočná Smena napr.)...je ich veľa a takmer každá má niečo do seba... A Temná veža je vraj perfektná, ale to mi chvíľami pripadá ako také ťažšie čítanie a nanešťastie som sa zatiaľ dostala len k prvým trom častiam... (dokopy je ich 7 alebo 9, nie som si celkom istá...)
Digitálna pevnosť je o kódoch, počítačoch, vraždách a podobne...
Trilógia Podzemie je o chalanovi- archeológovi, čo hľadá svojho otca a nájde Stratený svet...( Super, bohovská kniha, v eufórii som doteraz...)
A keď nebude nič poruke, na Birdzi sú dobré blogy
@Galinka dakujem
silno odporúčam
» zlatyfond.sme.sk/dielo/814/Marsa... prosim je to vhodne na Hviezdoslavov kubin(som siedmak)