Idem si kúpiť svoj prvý foťák Canon Eos 1100D a uvažujem nad troma objektívmi : 18-55 EF-S IS II Black, 18-55 EF-S DC III a 75-300 DC III , ktorý je podľa vás najlepší ?? Vo foťákoch sa veľmi nevyznám tak mi to prosím píšte po slovensky D. Dik
Na tretí by som sa zatiaľ vykašľala, nebudeš asi ako prvý chcieť teleobjektív, tipujem... A zvyšné by som si hodila do googlu, prečítala si hodnotenia, pozrela ukážky a tak sa rozhodla.
18-55 je setak uplny zaklad. 75-300 je teleobjektiv, takze to znamena ze ked sa bude chcet fotit pred zrkadlom musis mat velku kupelku.
ale nie teraz vazne chod na ephoto.sk a tam mas fotogaleriu kde sa daju vyhladat fotky podla zvoleneho objektivu a tam zbadas. Neviem co chces fotit . Ja by som sa vykaslal na 18-55 a kupil radsej ten 75-300 ...
Radsej ked mas moznost pri kupe vybrat si len samozne telo tak si kup len fotak a zvlast objektiv bud 50mm F1,8 alebo 35mm F1,8 to nemozes olutovat ..a aj tak skor ci neskor si jeden z nich aj tak kupis, teda ked ti fotka neskonci na policke a budes sa tomu venovat troska viac
75-300 je strašná sr** za tie peniaze, už len z hľadiska svetelnosti a na dlhšom ohnisku je strašna kresba, takže je to takmer nepoužiteľné... keď už také ohnisko za +- cenu Tamron, prípadne potom kvalitnejšie Canon L 70-200 F/4 USM, pre začiatočníka je lepší klasický setový objektív takže ak si ideš kupovať 1100D čo by som si osobne ja nekúpil ale nedbám, tak sa predáva spolu s 18-55 III (neviem či je s IS), takže ťa to výjde lacnejšie ako keby si kupovala telo a objektív zvlášť. Prečo nekupovať objektív s pevným ohniskom hneď ako svoj prvý, pretože väčšina je zvyknutá, že si toto tu nazoomuje atď., využije ho vo viacerých situáciach a až potom, keď zistí človek, čo vlastne potrebuje, napr. nízke F pre krajší bokeh.., svetelnosť - môže kúpiť nejaké to pevné svetelné sklo. A taktiež neupresnila žáner, ktorý chce fotiť...
18-55 a 70-300 (bez stabilizacie) som mal ku predchodcu (1000D) a som spokojny, stabilizacia by bola fajn, tele je super, pokial je dobre svetlo / mas stativ. Cena sady (telo a tieto dva objektivy bola 499 eur, co je podla mna ferova ponuka )
@4 ... suhlasim so zaverom. Kupit telo a 50mm ci 35mm objektiv. Ale ani 18-55 nieje zly, zalezi co od svojho fotenia ocakava. Beznemu uzivatelovi fotoaparatu staci aj 18-55. Samozrejme takemu profesionalovi je 18-55 malo. Vela negativnych nazorov k tomuto objektivu sposobuje aj papagajovanie amaterov vo forach a diskusiach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ale nie teraz vazne chod na ephoto.sk a tam mas fotogaleriu kde sa daju vyhladat fotky podla zvoleneho objektivu a tam zbadas. Neviem co chces fotit . Ja by som sa vykaslal na 18-55 a kupil radsej ten 75-300 ...