Ahojte je pravda, že impulz pre rast svalov je keď počas posilňovania dosiahneme ich zlyhanie? že už proste nevládzeme ani jedno opakovanie a ak toto nedosiahneme tak svaly nebudú rásť alebo ako to mám chápať? (dočítal som sa to v jednej knihe
nie je to pravda, ale skor ide o ten rast sily, ako celkový progres pri cvicení. Niekedy spraviš pár opakovani a zrazu ti sval zlyhá a v tedy je dobré keby máš pomocnika ktorý ti pomože nech sa dostaneš za ten svoj limit a v tedy zacneš naberať na sile.
Ked si zoberieš graf tak krivka pri cviceni bude taká ze chvilku bude stúpať(tj zlepšujes sa) a potom zrazu prestane rásť krivka alebo zacne klesať(tj zacne opadávať sila aj ked cvičiš tolko isto a mozno aj viac). tu treba nieco pre to spraviť(strava, sposob cvicenia) alebo zmeniť a aby znova stúpala krivka(tj zas sa zlepšuješ)
Ano, cvicit do zlyhania je na naberanie svalov efektivne a je to ten spravny impulz. Pokial si zaciatocnik, porasties do urcitej urovne urcite aj bez toho, ale ak aj po case clovek progresivne nezvysuje vahy a doslova sa nenici, len si zvykne na akysi svoj "cvicebny ritual" a uz sa s vahami, opakovaniami nepremaha, tak si viacmenej formu len udrziava a neposuva sa, resp. pomalicky. Je to aj moj pripad. Niekto by povedal, ze cvicenie bez ciela nikam nevedie, ale pokial to nechces robit sutazne, nevidim dovod to zbytocne hrotit, cvicenie pre radost a pre funkcnost tela je zabavka, ktora trpezlivemu vydrzi cely zivot Ked sa nemas kam ponahlat, treba mat zdravy usudok, lebo vela ludi je premotivovanych, stanovia si ciele, dodrzuju prisne jedalnicky, beru doplnky, hrotia to s vahami a vela z nich ide na takej urovni, ze to jednoducho dlhodobo nezvladne a ked ich stretnem po rokoch, vyzeraju horsie ako ked zacali. Ale snazit sa treba, len to neprehanat a pocuvat svoje telo, ja som posledny trening vypustil, lebo ma nepustili klby a to som po rokoch trosku pritvrdil. Koniec filozofickeho okienka : - )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Ked si zoberieš graf tak krivka pri cviceni bude taká ze chvilku bude stúpať(tj zlepšujes sa) a potom zrazu prestane rásť krivka alebo zacne klesať(tj zacne opadávať sila aj ked cvičiš tolko isto a mozno aj viac). tu treba nieco pre to spraviť(strava, sposob cvicenia) alebo zmeniť a aby znova stúpala krivka(tj zas sa zlepšuješ)