No taky jeden ,to je dedovej kamaratky vnuk .(ale to neni moj priatel iba kamos ) Tak s tým je pomali lepsie jak s normálnymi škoda že je na vozíčku. on ma neak 16rokov ale myslim ze proste bere zivot inac ako tý jeho nepostihnuty rovesníci.Vazi si kazdu vec co prenho niekto spraví alebo celkovo maličkosti ,myslela som tým nieco take co je pre nás kazdodennou malickostou a aj tak to vzdy okomentujem aky mam blby zivot ,ze to som nechcela alebo tak ...
Poznám kamarátkinu sestru... veľmi sa s ňou nebavím, lebo sa s ňou baviť nedá, keďže je tak ťažko mentálne postihnutá. Akurát ju pozdravím a usmejem sa na ňu či tak dajak, keď sa s ňou stretnem.
A s jedným som chodila. Našťastie napriek relatívne veľkému poškodeniu tela ho to až tak strašne neznevýhodňuje.
Neviem, čo chceš počuť, každý aspoň trochu duševne vyspelý človek ich neodsudzuje, neuráža ich a snaží sa ich brať ako súčasť spoločnosti.
poznam vela takych ludi....a v pohode sa s nimi bavim, snazim sa ich brat normalne, tak ako vsetkych ostatnych....ale v podstate by aj ich trebalo brat osobitnejsie, napriklad nemozeme klast rovnake telesne naroky na tych, ktori to nedokazu....no potom su zase nahnevani, ze ich berieme inac....je to velmi tazke, clovek si musi najst k ludom vlastnu cestu a spravat sa k nim tk, ako je mu to prirodzene....verit, ze dokazu nieco, co velmi chcu, aj ked sa to na prvy pohlad nezda, prijat ich takych, aki su, ale zaroven na ich postihnutie nepozerat....iba ak ide o to, ze by nieco z nejakeho pohladu nemali zvladnut, inak nie.....
moja najlepsia kamaratka, ten najuzasnejsi a mojmu srdcu najblizsi clovek, ktoreho poznam, s kym si najviac rozumiem skoro vobec nevidi....uz sa tak narodila, ma zeledy zakal a operacie sa jej nedaria....a neda sa povedat, ze by somju odmietala....je pravda, ze niekedy je blbe, ked jej chcem nieco ukazat, musi si zobrat lupu a len tak si nevsimne take malickosti a detaily....ale velmi dobre si rozumieme, mame toho strasne vela spolocneho....vela veci rovnako prezivame a acj ten charakter....raz ked sme boli na zastavke, prisli dajaki cigani a zacali sa z nej vysmievat, ze aka je slepa, este aj lupu potrebuje na pozeranie....bola som taka nahnevana, ze som mala sto chuti vrhnut sa na nich a poriadne ich zbit....nastastie vedla nas vtedy sedel jeden dedko so psom....ten pes vycitil, ze tych ludi z duse nenavidime a zacal na tych ciganov vrcat a brechat. vtedy vystrasene utiekli. a ja som bola rada, ze sme ho mali pri sebe....ale takych ludi by som najradsej postrielala....keby niekto ich znamy bol taky, tak by boli schopny vrazdit aj pre dlhsi pohlad, nieto este taketo hnusne daco....
@filipkoo s takymi ako je Lacko sa ja bezne kamaratim... napriklad Judita, vedela som, ze je trochu mimo, ale v pohode som sa s nou bavila, ked prisla na skolu....ako s kazdym inym....no mozno som si viac davala pozor na to, aby som hovorila jasne a zrozumitelne...ale koniec koncov teraz je uz takych ludi vela, a niektori su len o trochu viac ako bezni ludia a tak ich tak aj beru.....a pritom mozu byt tiez taki....
Ja osobne NENÁVIDÍM ľudí čo si robia srandu z ľudí, ktorí majú dajaké postihnutie! Je to primitívne a nechutné! Osobne si myslím, že takí ľudia čo majú hendikep majú omnoho lepší charakter ako tí čo sa nazývajú normálnymi!
A prečo by som ich mala odsudzovať? Veď títo ľudia majú neuveriteľné talenty! A myslím si, že hendikep nie je prekážkou k zmyslu plnému životu.
Ale žiaľ na svete je veľa netolerantných ľudí =/
Mám bratranca, ktorý mal pred rokom haváriu na motorke (zlyhali mu brzdy) a odvtedy je na vozíčku...síce chodí na terapie ale akoby stratil chuť do života
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale poznám veľa takých ludí, niektorí sú viac, niektorí sú menej, a vôbec mi to na nich nevadí.
Ano,dakujem za komentar
Pre @domiki25 :
No vieš,ale ja myslím mozgovo alebo tak postihnutý...nie jako urážky,ale ako napríklad niekdo nevie hýbať chodidlom,nohou,rukou alebo je na vozíčku...
A s jedným som chodila. Našťastie napriek relatívne veľkému poškodeniu tela ho to až tak strašne neznevýhodňuje.
Neviem, čo chceš počuť, každý aspoň trochu duševne vyspelý človek ich neodsudzuje, neuráža ich a snaží sa ich brať ako súčasť spoločnosti.
proste chcem počuť iba vyjadrenie...
@filipkoo s takymi ako je Lacko sa ja bezne kamaratim... napriklad Judita, vedela som, ze je trochu mimo, ale v pohode som sa s nou bavila, ked prisla na skolu....ako s kazdym inym....no mozno som si viac davala pozor na to, aby som hovorila jasne a zrozumitelne...ale koniec koncov teraz je uz takych ludi vela, a niektori su len o trochu viac ako bezni ludia a tak ich tak aj beru.....a pritom mozu byt tiez taki....
A prečo by som ich mala odsudzovať? Veď títo ľudia majú neuveriteľné talenty! A myslím si, že hendikep nie je prekážkou k zmyslu plnému životu.
Ale žiaľ na svete je veľa netolerantných ľudí =/
Mám bratranca, ktorý mal pred rokom haváriu na motorke (zlyhali mu brzdy) a odvtedy je na vozíčku...síce chodí na terapie ale akoby stratil chuť do života
A ešte raz NEMÁM PROTI NÍM NIČ!