V jednej téme som našla kopu dotazov na knižky, no všetky dotazi písali ľudia nad 25 rokov. Neviem však či by tieto knižky boli vhodné aj pre mňa. Chcela by som proste niečo čítať, keďže čítanie je mojim koníčkom,ale už ani neviem čo čítať :s teda , nieč
najlepšia kniha ktorú som naposledy čítala je IZBA, rozprávačom je päťročný chlapec ktorý je spolu s mamou zavretý v jednej izbe už od narodenia a nedá sa z nej ujsť.. ale je to vážne super
máš 13? ja som mala 14 pred mesiacom, to je pribl. to isté, teraz som dočítala Da Vinciho kód od Dana Browna a cyhstám sa na Anjeli a Démoni teiž do neho, a nakonic Stratený symbol (zase dan brown) až tak náročné na pochopenie to nie je, teda pre mna, len človek nesmie byt náboženským fanatikom, inak to pre vás bude dost nepríjemné čítanie, asi ako ked nám číta katechétka číta Fatimské desivé proroctvo o konci sveta 2012 ale odporúčam
nečítam knihy ale túto knihu som si z nudy požičal od spolužiaka ktorý ju mal v škole a prečítal som to za 2 dni v škole (učitelia sú "mamvpičisti" a sú radi keď sme aspoň ticho )
@romulik Da Vinciho kód a Anjeli a démoni som aj ja prečítala, keď som mala tak 13-14 a tiež si myslím, že to nie sú až také zložité knihy, ale síce ako pre koho no..
Nedas si Quo Vadis od Szienkewicza? Je to historicke, ale dost chytlave a romanticke... pripadne Traja Kamarati od Remarqua, fakt krasny roman z 30-tych rokov. Ak chces zo sucasnych, skus Denne Svetlo od Grahama, to je o detektivovi, ktory sa zamiloval do svojej klientky.
@kelly152132 a čo takto Troch pátračov (kníh je 61) sú asi tak 100-130 stranové, ale sú perfektné a je to detektívka a nemusíš ich čítať od prvého dielu, každý je o niečom inom a nenadväzujú na seba...
Ja si pamätám, že ako 13 ročná som mala najradšej knihy od autora Terryho Pratchetta. Dokonca asi ešte radšej než teraz... Pri niektorých knihách podľa mňa nezáleží na veku, no a toto je ten prípad.
A ešte Roald Dahl - Čarodejnice, Jakub a obrovská broskyňa, Danny, majster sveta, Charlie a továreň na čokoládu, Matilda, Kamoš obor... A tiež od tohto autora všetky poviedkové knihy.
Jeden z mojich prvých obľúbených spisovateľov bol tiež Michael Crichton...
Mnoho krát knihy pre dospelých sú lepšie a zaujímavejšie, ako knihy pre mládež (s výnimkou napríklad spomínaného Roalda Dahla, jeho knihy sú skvelé všetky), takže určite sa nenechaj tým odradiť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
nečítam knihy ale túto knihu som si z nudy požičal od spolužiaka ktorý ju mal v škole a prečítal som to za 2 dni v škole (učitelia sú "mamvpičisti" a sú radi keď sme aspoň ticho )
alebo Ak ostanem, to je tiež dalo by sa povedať román, o dievčati, ktoré je po autonehode v kóme a rozhoduje sa, či ostane živá alebo odíde
a v tom veku som ešte čítala Medzi nami dievčatami
(je síce pravda, že som doteraz nečítala nič od Meyerovej, ale predpokladám podobnú úroveň
A ešte Roald Dahl - Čarodejnice, Jakub a obrovská broskyňa, Danny, majster sveta, Charlie a továreň na čokoládu, Matilda, Kamoš obor... A tiež od tohto autora všetky poviedkové knihy.
Jeden z mojich prvých obľúbených spisovateľov bol tiež Michael Crichton...
Mnoho krát knihy pre dospelých sú lepšie a zaujímavejšie, ako knihy pre mládež (s výnimkou napríklad spomínaného Roalda Dahla, jeho knihy sú skvelé všetky), takže určite sa nenechaj tým odradiť