Viete niekto spôsob, ako zdravo pribrať? Môžem jesť čo chcem a kedy chcem a ani gram navyše, váha naopak ubúda.Niekto by bol rád, ale chcem s5 moje tukové vankúšiky!
včera, resp. dnes o druhej ráno som zjedla kus pizze, predtým ešte kofolu, dnes ráno vstanem a vážim o polkila menej ako včera ráno takže už vidím že pribrať nie je len o žraní
skús jesť nárazovo... nejedzveci bohaté na vlákninu, buď viac hladná...a ja neviem...veľa červeného masa?
Pokial fungujes v pohode, tak je zdrave ze si chuda, ak ti to robi problemy, tak priber. Neviem si predstavit ake problemy moze robit chudost. Mas na vyber viac a krajsieho oblecenia, lahsie sa ti hybe, lepsie sa na teba pozera, takze jedine mas asi len komplex z toho, ze na to nie si zvyknuta a je to sok. Viem ze pohlad do zrkadla obcas vyzera ako vazny zdravotny problem ale je aj iny? Ale sa porad s lekarom, ved rychle chudnutie bez zjavnej priciny ma mozno nejaku skrytu, mozno chorobu...telo pocas dospievania sa meni a vzdy je lepsie schudnut nez pribrat v to to obdobi...
@lawey mne sa neukladá nič budem musieť niečo pohľadať, prinajhoršom vyhľadám aj odborníka :/ lebo moja skriňa je zázračná dám do nej veci a vyberiem väčšie :/
@sapphirizing fungujem v pohode, zdravotné výsledky mám v pohode (odbery, atď ... ) by si sa čudovala, práveže mám problém na sebaniečo zohnať, pretože som vysoká ... napr gate, ktoré mi sadnú dĺžkovo, musím dať zúžiť, atď .. najlepšie sa kupujú tričká s krátkym rukávavom, pri nich som nemala probém nikdy
Jedz ako vždy. Nesnaž sa pribrať. Ani ja nemám dokonalú postavu, ale zmierila som sa s tým. Si krásna ako si, nesnaž sa zmeniť len pre názory ostatných.
pokial stále ješ a chudneš niečo v poriadku asi nebude, choď lekárovi. Ale pokial si na rovnakej váhe tak je to v pohode. Ja mám tiež problém pribrať ale už som sa stým zmierila, mám to dedičné a k tomu rýchly metabolizmus
Aj tak je podľa mňa lepšie zohnať si krajčírku, nech ti šije na mieru než priberať do nohavíc...potom si zvykneš na taký nezdravší spôsob života a keď budeš staršia a kilá sa na teba možno nalepia budeš len nostalgicky spomínať, aké to boli časy...
Nerozumiem, preco sa ludia nahanaju za vahou? Je to len obycajne cislo, ktore nehovori o tom, ci mas slaninu na bruchu, alebo ti chybaju kozy.
Mne je uplne jedno, ze som za posledne 3 tyzdne zhodil 5 kg, dolezite je, ze mi ubudlo z brucha. Samotna vaha ma absolutne netankuje...
A ako zdravo pribrat? Nijako, jedine ze by si pribrala do svalov, ale na to su tu vacsi odbornici, ktori ti urcite poradia ako na to. Take veci, ze obmedz prisun vlakniny, alebo zvys prisun cukrov/tukov to su picoviny. Telo potrebuje vsetko v rozumnej miere. Ja napriklad chudnem a zerem aj sladkosti, klobasy atd. Vsetko v spravnom case a v rozumnej miere.
@tommyhot je to en číslo , ale ... keď si oblečieš X vecí, ktoré na tebe visia ako na strašiakovi a pritom si boli nedávno dobré ? ide o to, že sama by som sa cítila s pár kilami navyše lepšie ..pokiaľ nemám v sebe liter čaju, alebo obed, mám brucho ploché ..
@mielikki hmm, teraz si mi dala nádej, že cez akademický možno priberiem alebo celkovo v období maturít
@sisssa081 tak ale musíš sa na to pozerať tak, že z čoho si schudla? málo si jedla?? veľa si cvičila?? Ak ani jedno, asi máš iný problém a nebolo by odveci navštíviť lekára. Ale ak nemáš podváhu ale normálnu váhu tak nevidím dôvod načo si organizmus dodrbávať prežieraním sa.
@33 ešte by si si na to zvykla. Ver mi, životný štýl veľa jesť a málo pohybu je neuveritaľne návykový a keď si na to raz zvykneš, už niet cesty späť tak ľahko, viem to z vlastnej skúsenosti. Nesnaž sa silou mocou pribrať, lebo sa ti to vymkne spod kontroly a budeš vážiť a priberať ešte viac ako si mala pred schudnutím
@lenkaska1 pohyb potrebujem , hoc len rýchla chôdza.. predošlú váhu som mala roky rokúce... teraz som sa dostala na číslo, ktoré ukazovala niekedy v 13tich ...
ja som pribral skoro 10kg cvicenim a dlavenim stravy ako maso, ryby, ryza, tvaroh,syry a obcas cestoviny a zeleninu, ovocie tak bezne, ... tiez som nemal dobry pocit zo svojej vyzlovosti, stale niesom spokojny, aj ked vahu mam v norme,
jedz normalne, ako ti chuti, metabolizmus spracuje, trosku posportuj, nech sa nieco spali do svalov a pod. proste trosku kulturistiky a potom pri strese uvidis, ze ti vahou zamava podla mna
ja mám ten istý problém, som chudá, a kvôli tomu nevyzrám pekne asi v plavkách a v ničom takomto lebo mi kúštik trčia rebrá... a nepriberem ani za svet, môžem žrať čo chcem... :/ a skúsila som aj to cvičenie, že by som nabrala svaly, ale tam skôr vybehám to, čo som predtým zjedla... :/
@sisssa081 po čase to liezť na nervy prestane. Ja som si už zvykla. Ale ak ťa to naozaj ťaží, skús sa spýtať svojej lekárky. Môže to mať pôvod napríklad aj v ochorení štítnej žľazy, tak ako u mňa.
Vitamín B, veľa jedla a probiotiká. Antikoncepcia ti tiež pomôže pribrať. Ak chceš stíhať stráviť veľa jedla, daj si fakt nejaké dobré probiotiká, trebárs biopron. A do toho pravidelne jesť a vydať menej energie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
skús jesť nárazovo... nejedzveci bohaté na vlákninu, buď viac hladná...a ja neviem...veľa červeného masa?
@lenkaska1 myslíš si, že je zdravé schudnúť len tak 8 kg ? bez akejkoľvek predošlej zmeny a snahy ?
@lawey poznám podobné vyžieracke chvíle idem sa najesť vždy, keď chcem ...
vyhladajs i na nete niečo na spomalenie metabolizmu alebo čo (logicky usudzujem že keď tam je na zrýchlenie, tak bude aj na spomalenie )
vždy som bola skôr bacuľatá
Dlho, dlho som nemohla pribrať.
Potom som mala obdobie, že som nemala vôbec chuť do jedla (lebo stres zo štátnic a podobne) a myslím, že som pár kíl schudla.
Potom som zas začala jesť normálne a nielen, že som nabrala naspäť to, čo som mala, ale aj niečo navyše.
Asi to nebol najvhodnejší spôsob, ale fungoval!
(lebo pre väčšinu je jojo efekt zlo, mňa neskutočne potešil
Mne je uplne jedno, ze som za posledne 3 tyzdne zhodil 5 kg, dolezite je, ze mi ubudlo z brucha. Samotna vaha ma absolutne netankuje...
A ako zdravo pribrat? Nijako, jedine ze by si pribrala do svalov, ale na to su tu vacsi odbornici, ktori ti urcite poradia ako na to. Take veci, ze obmedz prisun vlakniny, alebo zvys prisun cukrov/tukov to su picoviny. Telo potrebuje vsetko v rozumnej miere. Ja napriklad chudnem a zerem aj sladkosti, klobasy atd. Vsetko v spravnom case a v rozumnej miere.
@mielikki hmm, teraz si mi dala nádej, že cez akademický možno priberiem alebo celkovo v období maturít
stresové situácie vedia proste s hmotnosťou pekne zamávať
@mielikki čokoládu jem takmer denne , na ňu si moje telo asi zvyklo
cvičením to isto nepreháňam všetko s mierou
a ani podvyživená nie som, zatiaľ ..
jedz normalne, ako ti chuti, metabolizmus spracuje, trosku posportuj, nech sa nieco spali do svalov a pod. proste trosku kulturistiky a potom pri strese uvidis, ze ti vahou zamava podla mna