Používala som ...najprv som sa tomu bránila ale keď som videla ako spolužiaci všetko opíšu a majú takú istú známku ako ja..tak som sa na to dala...teraz vo štvrtom už ale nepoužívam..je to zbytočné, tak či tak sa musím na maturitu učiť
naozajstné ťaháky už nepoužívam - som v tretiaku a tie nepotrebné predmety (fyzika, biológia,...) už ani neviem, že mám, čiže to fakt nie je problém naučiť sa a pri takých normálnych mám radosť sama zo seba, že z toho niečo viem a nepotrebujem ťaháky
iba z chémie používam "ťaháky", ale to si vytiahnem na lavicu rovno celý zošit a ona si to nevšimne
iba niekedy z neminy a dejepisu... a na dejepis som si to napísala na papier a strčila do rukavičky a na neminu som si napísala na PC slovíčka,dala som si ten obrázok do mobilu,na plochu a akože som si pozerala koľko je hodín
začala som v druháku prestala som minulý rok niekedy po polroku, ale používala som na sk biole, tam boli ručne písané a na špan. biole, keď nás učila tá brzda Genisa, tak inak sa ani nedalo, to bola "harmonika" a 4 písmo a potom si to baby prefocovali u riaditeľovej sekretárky (ale nejako ani celé poznámky v písomke jej nestačili za 1)
Iba niekedy..napr keď sa mi na dejáku nechcú učiť roky alebo na chémii rovnice a my máme štastie také lavice do ktorých neni vidno takže si to tam vždy dám a nenápadne opisujem alebo rovno zo zošita.. alebo si to dám do mobilu Alebo keď sa mi fakt nechce učiť a viem že to nebudem potrebovať tak si to nahrám na sluchátka
@indifferentgirl my sme tie zošity malo všetci na lavici (hoci väčšina ani žiadny namala, čiže to bola tímová práca) a keď mi ho vzal, tak som si ho šla zobrať naspať vraj je to jeden z najlepších chemikov na sk, ale najhorší učiteľ
malé papieriky v peračníku, vzorce/roky na ruke, na lavici.. ale najradšej som, keď sa dá odpisovať z knihy a úplne najradšej, keď nemusím odpisovať nič, proste to viem
no bojim sa moc tahak pouzit a ked aj mam ho napisany aja som naucena tak jaho mam len preto ze kdyby neco.. mam taku istotu aj ked ho vobec nepouzijem ale robm si take malicke do peracniku ale moja poslusediaca je majster v tahakoch ta ma skor v telefone.. amne potom radi.. alebo este prispendlikuje na peracnik aked ide profka len poozi peracnik..
anajlepsie bolo kedsom odopvedala smatiky v 1.rocniku a napisal osmsi vzorce naruku ucka primne aja D somsa tak fakt fest "nenapadne" kukla natu ruku co to tam mate jeb 5 .. D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
pravda, asi som si už raz-dvakrát na obrus niečo napísala, takže ruším svoj hlas :p
od ôsmeho asi nebol deň bez ťaháku vytvoreného na prestávke pred tým
a ako? no tak poznam tieto metody:
- papieriky do peračníka (ťažko manipulovatelne)
- do dvojharka strčiť paper na ktorom je vyrazne napisaný ťahak a čítať to skrz papier.
atď. ale nebudem to tu všetko rozpisovať
ale na výške už nie sú takí nevšímaví, takže teraz sedím vždy pri niekom kto to vie
iba z chémie používam "ťaháky", ale to si vytiahnem na lavicu rovno celý zošit a ona si to nevšimne
a) ho zabudnem doma
b) sa bojím ho vôbec vytiahnuť
c) nepotrebujem ho vyťahovať, lebo počas toho, ako som to písala som sa to naučila
Ale také že nejaké vzorce si pre istotu píšem na lavicu, keby v strese niečo zabudnem
anajlepsie bolo kedsom odopvedala smatiky v 1.rocniku a napisal osmsi vzorce naruku ucka primne aja D somsa tak fakt fest "nenapadne" kukla natu ruku co to tam mate jeb 5 .. D
alebo spolužiaci:do kvetináča,na stoličku na katedru napísať ťahák.
na dejepise podľa možností, lebo profka bola ako orol
FJ, NOS jednoznačne papierikypo písomku lebo ruky nám kontrolovala a aj ťahák sem tam našla .. ale vždy dala opravnú, tak sa oplatilo
no a vzorce na lavicu, kto sa to bude učiť keď na mature sú aj tak v tabuľkách?
a diela s autormi na lit .. ale to bolo veru maximálne obtiažne, iniciálky a skratky po lavici roztrúsené