Používate na vlasy niečo z prírody? čo si myslíte o
žihlava
má veľa vzácnych vitamínov.
Aké využitie žihľavy je podľa vás najúčinnejšie? V podobe čaju? Vývar na oplachovanie vlasov po umytí? alebo v inej podobe? Myslím si že čaj má dobrých účinkov viac ako jej usušenie .
zihlavu nepouzivam, tak na to nemam ziaden nazor. pouzivam len harmancek, lebo to je bozstvo pre moje vlasy. nikdy neboli take kvalitne a krasne ako su teraz.
po žihlave si strašne rada hladkám vlasy ... no keď mám čestvá tak si ju nakrajama nadrobno, ešte pomagam jak sa dá, zalejem horúcou vodou a položím na tú misku tanier nechs a to dobre vylúhuje... a už iby prelejem vodu.... nejake tie menšie časti tej žihlyvy tam aj hodím.... ak si potom opláchnem vlasy
jo, žihlava je asi najlepšia z tých burín tam vonku .ozaj má toho veľa, železo dokonca aj zinok, horčík C, B, A vitam.tuším, len ktovie či mne @pijemzelenycaj zaberie no vyskúšaj to je to také fajn ked si to na hlavu vyleješ :3
Používam harmančekový odvar, nie žihľavu, lebo mám svetlé vlasy a na tie sa žihľava nehodí... a občas si robím masku na vlasy z rôznych kombinácií z nasledujúcich surovín: kakaové maslo, kokosový olej, olivový olej, ružová voda, jogurt a plánujem už dlho skúsiť aj med, ale nenazbierala som zatiaľ odvahu
@drobec186 nadrobno posekaná žihlava? prhliť? však keď ňou manipulujem, mám sáčky na rukách a je to
a tú otázku sa ani nepýtaj!!!!!!!! skús to! za tú žihlavu nezaplatíš ani korunu! zbehni hen na vŕšok od dediny kúsek, natrhaj si a skús! a keĎže si to ludia pochvalujú, ludia to robia tak asi na tom niečo bude nie?
aj dnes si ju dám.... babka mi doniesla čerstvej žihlavy aj čajík zrobím a aj vodu na háro
žihľavu som zvykla zbierať a potom ju asi 10 minút variť a s tým odvarom (bez lístkov samozrejme) som si potom vždy opláchla vlasy a mala som ich pekné, zhustli mi a ani končeky sa mi nerozštiepili tak ako predtým. ja som si ešte trošku zvykla nechať z toho odvaru a s tým som si umyla tvár a zmizli mi aj vyrážky a ták no.
a inak na to vypadávanie je dobrý koreň zo žihľavy nie len lístky.
a inak šampón čo má Dixi ten žihľavový je tiež veľmi véľmi dobrý, je lacný a u mňa osobne zabral viac ako tie drahé kktinky v obchodoch.
@lawey pŕhli celá tak prhli aj pokrájaná ved je len na drobnejšie ... hej ako viem pomáha mnohým čítala som moc ale tiež sa nájde hlava ktorej nezaberie nič ..no ja som ju už skúšala ale nie dlhodobo a zbierala som ju niekedy tesne po lete. a usušená a následne zaliata vodou a octom mi smrdela nejak divne radšej som ju vyhodila .. akoby bola stará. v piatok idem na nu no
@drobec186 o___O aj rozvarena akože prhli? tak si ju rozvar a potom podrť keď chceš... ja celkovo nechápem čo tolko riešiš keby šlo o nejaký brazíllsky kreatín za velké peniaze tak nepoviem ani ň ale žihlava? počula som že je to mňamka pre vvlasy tak som si tym unmyla hlavu hotovo
no a čo že nezabere... aj tak za tú žihlavu nedáš nič
octom? ocot si davam leda tak do henny aj to len keď nemám citron... a aj to preto aby pustila farba a aj to len kusek
@nessiee to som chcela počuť. aj nechcela, o tom šampone mám ho,ale možno ma trochu dráždi vždy na 3 den ma svrbí hlava a mám zákerne mapky z lupín v oblasti ofiny a mastnie už večer musím umyť :3... je dobrý voňavý ale asi skúsim lopúchový.. ..
no skúsim ten koreň nevieš či sa má koren lúhovať na preplach alebo pokrájať a tak ?
@lawey tak jasné že rozvarená nie :333 ale čerstvá celá a čerstvá pokrájaná stále je čerstvá len pokrájaná. jasné že prevarená neprhli ved je prevarená teplou vodou strácajú listy pálenie
som čítala kombináciu s octom nie raz :3 .... ved ja viem že nedám nič ale radšej si kúpim prírodný šampon z lekárne za 15€ čo mi pomôže ak mi prhlava nie, no najprv to dlhodobo skúsim kým je máj :3 zber....neriešim len či prhlí
@tomias nie čisto prírodné, bože tak obrazne povedané nebudem porovnávať predsa dixi šampon za euro ktorý je z velkej časti prírodný nie prechemizovaný ako napríklad úplný opak, Elséve alebo head a schoulders fuj ..
hm. neviem, mne sa tie vlasy vôbec nemastia ani lupiny. ja používam striedavo od Dixi žihľavový a brezový všetky ostatné šampóny som vyhodila. no ten lopúchový je dobrý, alebo skús ešte aj vlasovú vodičku čo má Dixi.
babka to robievala tak že zvykla nakrájať tie korienky a zaliala horúcou vodou a lúhovala asi hodinu ak nie trošku dlhšie a stým si opláchla vlasy. alebo nakrájala korienky a dala ich do alpy a nechala týždeň lúhovať a potom tam pridala ešte teplú vodu pre doplnenie a po umytí si s tým zvykla pomasírovať korienky vlasov a nezmývala si to ani nič.
@nessiee mám aj tu aj inú žnačku dokonca dáku žihlavovú, len tá mi už dochádza musím ísť po novú ...to s tou alpou som už niekde čítala ved myslím že spôsobov je viac. a dakujem
Nie lebo take recepty nepoznam a co som citala, tak zahrnovali vzdy nejaky olej alebo vajcia ci muku a co nenavidim je lepivy pocit, takze sa toho snazim vyvarovat. A neviem ako by som nejaky roztok co netecie prudom dala dobre na hlavu. Asi by to bolo teocha o zrucnpsti a namahave a mala by som z toho horsiu naladu, ze neviem ci to robim blbo ja alebo to zvykne ist tak tazko a divne (aplikacia). Peto nemam rada neklasicke alternativy...
sranda presne včera som si kúpila žihľavový šampón aj takú vodičku tak ti potom poviem aj keď aj teraz som používala taký šampón,len inú "značku",ale bola som viac-menej spokojná.
@bebekex no ak ti ten nerobil zle nebude ti ani ten čo si si včera kúpila, takže tak, len mne trochu mam podozrenie že dráždi pokožku práve žihlava z toho podráždenia mám asi aj lupiny v predu ..ale ako komu..
@grietusha znie to divne bo ak mi je niečo ľuto nebudem to predsa robiť O.o ...asi to ani nerobíš teraz, neviem v každom prípade nemáš moc čo lutovať alebo čo sú to len vajcia bud ich zješ alebo inak využiješ
Žihľavu ti rozhodne odporúčam! už nejaký ten rok a pol si ňou stále prelievam vlasy po umytí a sú super minulý rok som si nasušula strašne veľa žihľavy a ešte teraz ju stále mám a to už je nová sezóna takže určite to vyskúšaj. Do hrnca daj žihľavu , zalej vodou , nechaj vychladnúť a po precedení st tým prelej vlasy. A nešetri žihľavou! nech ten výluh má silu
@saskia988 a povieš mi či v tom nejaký rozdiel aj vidíš ? napr.padanie, alebo iné maličkosti.. Pýtam sa každej ale viem, že niekomu to nezabere a fakt už dlho som nepočula že nezabere tak ja tomu verím že mne hej kedže je už jún tak sa s tým zberom poponáhlam a idem po nu hned
a inak vraj po roku žihlava stráca účinky teda už myslím že aj stratila tak by si mala ísť na novú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
@lawey neprhlí ťa?
a teraz mam aj hennový šampon tak uvidime.
Ale vela ludi si žihlavu pochvaľuje
a tú otázku sa ani nepýtaj!!!!!!!! skús to! za tú žihlavu nezaplatíš ani korunu! zbehni hen na vŕšok od dediny kúsek, natrhaj si a skús! a keĎže si to ludia pochvalujú, ludia to robia tak asi na tom niečo bude nie?
aj dnes si ju dám.... babka mi doniesla čerstvej žihlavy aj čajík zrobím a aj vodu na háro
a inak na to vypadávanie je dobrý koreň zo žihľavy nie len lístky.
a inak šampón čo má Dixi ten žihľavový je tiež veľmi véľmi dobrý, je lacný a u mňa osobne zabral viac ako tie drahé kktinky v obchodoch.
no a čo že nezabere... aj tak za tú žihlavu nedáš nič
octom? ocot si davam leda tak do henny aj to len keď nemám citron... a aj to preto aby pustila farba a aj to len kusek
no skúsim ten koreň nevieš či sa má koren lúhovať na preplach alebo pokrájať a tak ?
a potom tie chemicke sracky, ale kedze uz nemam vlasy tak staci mydlo...
takze vlastne..
AKE CISTO PRIRODNE MYDLA, SAMPONY SU NA TRHU?
som čítala kombináciu s octom nie raz :3 .... ved ja viem že nedám nič ale radšej si kúpim prírodný šampon z lekárne za 15€ čo mi pomôže ak mi prhlava nie, no najprv to dlhodobo skúsim kým je máj :3 zber....neriešim len či prhlí
hm. neviem, mne sa tie vlasy vôbec nemastia ani lupiny. ja používam striedavo od Dixi žihľavový a brezový všetky ostatné šampóny som vyhodila. no ten lopúchový je dobrý, alebo skús ešte aj vlasovú vodičku čo má Dixi.
babka to robievala tak že zvykla nakrájať tie korienky a zaliala horúcou vodou a lúhovala asi hodinu ak nie trošku dlhšie a stým si opláchla vlasy. alebo nakrájala korienky a dala ich do alpy a nechala týždeň lúhovať a potom tam pridala ešte teplú vodu pre doplnenie a po umytí si s tým zvykla pomasírovať korienky vlasov a nezmývala si to ani nič.
Na vlasy? Vodu. Necítim potrebu si z hlavy urobiť záhradku.
viem ,že majú dobré účinky, inak by som to asi nerobila.
a inak vraj po roku žihlava stráca účinky teda už myslím že aj stratila tak by si mala ísť na novú
radšej však harmančekový, lebo tá vúňe sa krásne dlho drží a pripadám si ako lúčna víla