nie je to rozhodne podľa mňa porucha ... je to podľa mňa zlé nazeranie na ,,vec,, ako takú, alebo by som povedal že skreslené nazeranie / obmedzené ... čiže jedinec ktorý má homofóbny pohľad, je človek ktorý zrejme nie je schopný jednak tolerancie navyššej úrovni ako na úrovni samého seba k sebe samému, nie je schopný teda empatie v širšom hladisku .. a ešte by som do tohopridal jednu vec ktorej nie je schopný (niekto by mi mohol v tomto aj oponovať že to s tým už nesúvisí, ale myslím si že áno) a tou vecou je schopnosť nazerať na svet analyticky a akoby viac z výšky, čím sa človeku dostáva inej perspektívy, na túto schopnosť podľa mňa je nutná prirodzená inteligencia (pod ktorú zahŕňam inteligenciu všeobecnú - schopnosť čo najefektívnejšie sa adaptovať na prostredie)
čiže, nie porucha ... ale neschopnosť akceptovať homosexualitu ako dej ktorý je skutočný a pri tom nie je nijako závažne problémom
Definuj "homofóbia". Nezastávam sa šikanovania či znevýhodňovania ľudí, ktorí sú odlišní, nezastávam sa ľudí, ktorí na takých nazerajú "pomedzi prsty", nezastávam sa ničoho takého.
Aj tak ale to slovo používajú ľudia s rovnako hraničnými názormi, akurát v opačnom centre názorov, pričom ním neváhajú nálepkovať kohokoľvek. Vždy treba prihliadať na názory, ale aj na to, aké sú za tým motívy a nadávať niekomu do homofóbov je rovnako choré, ako homofónom byť.
@darkestangel chápem to ako iracionálny strach/nenávisť z homosexuálov - zahrňujem do toho vnímanie homosexuálov ako druhoradých/neplnoprávnych občanov, ktorým treba obmedziť ich práva, izolovať ich, zabrániť im zastávať verejné a významnejšie funkcie, zavrieť ich do psychiatrí....taktiež do toho patrí paranoja z tzv. homo-lobby apod. proste už tebou spomenutá diskriminácia a šikana.
Ale akože nie som vyslovene za ich manželstvá (zdá sa mi to kus nelogické) a keby sa dala lekársky odstrániť homosexualita napr. počas tehotenstva, tak by som to podporoval všetkými desiatimi (nevidím zmysel v jej existencii).
Ale ja som v tomto asi divný, lebo podľa mňa najsprávnejšia orientácia je bisexualita - a pritom sám som heterák, nanajvýš bicurious
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
čiže, nie porucha ... ale neschopnosť akceptovať homosexualitu ako dej ktorý je skutočný a pri tom nie je nijako závažne problémom
Aj tak ale to slovo používajú ľudia s rovnako hraničnými názormi, akurát v opačnom centre názorov, pričom ním neváhajú nálepkovať kohokoľvek. Vždy treba prihliadať na názory, ale aj na to, aké sú za tým motívy a nadávať niekomu do homofóbov je rovnako choré, ako homofónom byť.
A pridávam zaujímavý článok:
Úskalia pojmu homofóbia - » www.hfi.sk/clanky/sloboda-...
ale znamená to odpor k homosexuálom
Len som chcel spomenúť, aké je to slovo samo o sebe sprosté a nelogické. Skoro ako by ho nejakí sjw vymysleli...
O to vtipnejsie je ta koncovka fobia, pretoze toto nieje strach no cira nenavist
Ale ja som v tomto asi divný, lebo podľa mňa najsprávnejšia orientácia je bisexualita - a pritom sám som heterák, nanajvýš bicurious