pche ja som čítal onehdy všetko čo sa mi dostalo pod ruku ... odporúčam hlavne Le rouge et le noir ... prirodzene ale mohl by byť rajn aj ťapákovci, tri gaštanové kone, rysavá jalovica - záleží od tvojich preferencií
@soreljulien
ja taktiež veľa čítam (well, aspoň sa snažím nájsť si na to toľko času koľko sa dá) a snažím sa tam zahŕnuť aj dostatočný počet diel z povinnej literatúry, tak sa snažím zistiť, ako sú na tom ostatní s tými počtami
och, keby bola iba svetová literatúra v povinnom čítaní, tak by som to mal všetko zmaknuté, ale nejako mám pocit, že nedokážem čítať slovenské diela
@tosom to je zvlášne tak si nájdi pekné dievča lahni s ňou do postele a nech ti ich číta ona ja som si takto kedysi čítal werthera a musel som si to prežiť aby som to konečne pochopil
zo slovenskej literatúry odporúčam Malku od Františka Švantnera sú tam krásne personifikácie prírody a okrem toho som sa trochu (dosť) našla v postave Malky :happy: okrem toho som prečítala napríklad Rómea a Júliu, Hamleta a Na západe nič nové
Akože celkom dosť, no posledné dva roky už to máme rozdelené, že niekto prečíta tú knihu, niekto inú a potom to ostatným odprezentuje. Ale tie čo sa mi veľmi páčili som si aj sama prečítala/prečítam..
Ale toto leto si plánujem prečítať všetky +- knihy povinnej literatúry Akože nie striktne, že idem čítať celú vojnu a mier, ale viem si celkom zapamätať obsah kníh a tak, čiže mi to potom k maturite pomôže..
Knihy vseobecne citam rad,cize mi povinne nerobi problem... Naposledy som cital Jar Adely Ostroluckej a moc ma nezaujala... Oblubenu knihu z povinneho isto nemam,kedze nam vzdy da nejake knihy z historie, ktore moc nemusim
od domu v strani mam taku traumu z citania, ze aj ked som si pozicala 2 dalsie povinnocitacie knihy, tak som neotvorila ani jednu. citanie dvs by som oznacila za najhorsie dni mojho zivota a predpokladam, ze mi bude trvat par rokov, nez sa z toho bloku dostanem a otvorim nejaku knihu. skoro som sa vtedy zakazdym pri otvoreni povracala.
za posledny tyždeň som prečitala viac ako za 4 roky, ale celokovo som čítala Hamleta, Antigonu, Ťapakovcov, Peter a Lucia, Na zapade nič nove, Premena, Kapitanova dcera, Otec Goriot a mám rozčítané Kto chyta v žite
čítala som ich pomerne dosť ale nie na všetky si asi spomeniem...
pacili sa mi
tvorba Mitanu
Smrek
Remarque - Na zapade nic nove
Sallinger - kto chyta v zite
Animal farm
The Great Gatsby
A streetcar named desire
Hamlet
citala som ich viac ale tie ostatne uz sa mi moc nepacili.
Otec Goriot, Nana, Zločin a trest, Kto chytá v žite, Prípad Evy Burdovej, Malý princ, Antigona, Dom v stráni, Chrám Matky Božej v Paríži, Môj rodný cintorín, Anna zo zeleného domu, Ťapakovci, Peter a Lucia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ja taktiež veľa čítam (well, aspoň sa snažím nájsť si na to toľko času koľko sa dá) a snažím sa tam zahŕnuť aj dostatočný počet diel z povinnej literatúry, tak sa snažím zistiť, ako sú na tom ostatní s tými počtami
och, keby bola iba svetová literatúra v povinnom čítaní, tak by som to mal všetko zmaknuté, ale nejako mám pocit, že nedokážem čítať slovenské diela
za to citatelsky dennik som mala celkom pekny
milujem čítanie a taktiež sa rád hecujem, takže ak si keepujem track o tom koľko kníh som prečítal, tak rád to číslo zvyšujem takže oboje
Ale toto leto si plánujem prečítať všetky +- knihy povinnej literatúry Akože nie striktne, že idem čítať celú vojnu a mier, ale viem si celkom zapamätať obsah kníh a tak, čiže mi to potom k maturite pomôže..
? nechápem
antigonu, hamleta, smrť jánošíkovu a petra a luciu
a píšeme tak z 5 kníh ročne
A zo svetovej si myslím, že jedna z najlepších vecí bol Orwell - 1984
od domu v strani mam taku traumu z citania, ze aj ked som si pozicala 2 dalsie povinnocitacie knihy, tak som neotvorila ani jednu. citanie dvs by som oznacila za najhorsie dni mojho zivota a predpokladam, ze mi bude trvat par rokov, nez sa z toho bloku dostanem a otvorim nejaku knihu. skoro som sa vtedy zakazdym pri otvoreni povracala.
pacili sa mi
tvorba Mitanu
Smrek
Remarque - Na zapade nic nove
Sallinger - kto chyta v zite
Animal farm
The Great Gatsby
A streetcar named desire
Hamlet
citala som ich viac ale tie ostatne uz sa mi moc nepacili.
a najviac čo sa mi páčilo? Anna zo Zeleného domu *_*