neviete kde by som mohol stiahnuť dáky power point ? potrebujem spraviť projekt na fyziku a nemám v čom...mám nelegálny slovenský windows XP...aj som stiahol dávnejšie nijaký power point wiewer ale nešlo mi to...
@penachim prezradím ti veľkééé tajomstvo pirátov, keď chceš niečo stiahnuť, hocičo, film, program, windows, hru, stačí dať do googla názov konkrétnej veci a za to napíšeš rapidshare (napr. office 2003 rapidshare) a stiahneš linky, idú full rýchlosťou, akurát sa nedá sťahovať hneď za sebou šecky linky.( je tam nejaký "cooldown time") ale ak máš dynamickú IP adresu, stačí vypnúť a zapnúť rooter a môžeš sťahovať bez čakania hneď.
» sk.openoffice.org/... - plne legalna volne stiahnutelny office. Nie je to Microsoft Office, ale je to plnohodnotna nahrada... a vies si urobit aj prezentacie aj s ppt koncovkou...
@seagull1 plnohodnotna nahrada? Keby ide o alternativu wordu, tak ano, pre bezneho uzivatela je to plnohodnotna nahrada.. Ale alternativa k powerpointu? Nesranduj.
@tommyhot pozri, na tvorbu prezentacii to v pohode staci. Nepotrebujem mat v prezentacii kopec sraciek, ktore robia vsetko mozne, iba nie to, aby prezentacia vyzerala dobre...
navyse, ked robim prezentaciu, tak kaslem na ozdoby, pozadia a podobne somariny. Prezentaciu prezentujem cez dataprojektor, na ktorom samotna prezentacia vyzera vseliako, no urcite nie tak ako na monitore. Preto je na prezentaciu cez dataprojektor pouzit cierne pismo na bielom pozadi... a na to Openoffice Impress uplne staci
@16 a este som zabudol. Openoffice ma jedu uzasnu vyhodu, na ktoru nedam dopustit: vie exportovat akykolvek svoj dokument do PDF formatu, co bez virtualnej pdf tlaciarne v MS Office nedokazem...
@seagull1 Nehovorim o precackanych efektoch, hovorim u inuitivnom uzivatelskom rozhrani. OOo sam o sebe uz len tym ako vyzera nie je intuitivny. A office balik nie je len o tom, ze si vytvoris office dokument, je to o pohodlnom zdielani dokumentov a dalsich kancelarskych funkciach.
A nevyhovaraj sa na absenciu funkcii. To, ze nevies exportovat dokument do PDFka este neznamena, ze tam taka funkcia nie je (aj bez virtual pdf printeru)
Btw este dodam, ze je to ako Photoshop vs Gimp. Pracovat sa da v oboch ale advanced funkcie a moznost rychlo a intuitivne pracovat ti poskytuje len jeden z nich. Hadaj ktory
P.S. Gimp som donedavna pouzival asi 6 rokov prechod k PSku bol sice bolestivy, ale gimp zaostava v tolkych oblastiach, ze ten bolestivy prechod nevnimam az tak traficky.
Jediné dve veci ktoré považujem za dobré na OpenOffice sú práve ten export do pdf (ktorý som v MS Office neobjavila ani ja, takže @tommyhot -ovi by som bola vďačná, keby mi prezradil ako na to) a to, že je legálne zadarmo.
Ale tam všetky výhody OpenOffice-u pre mňa končia.
Celé to prostredie je nepríjemné, keď potrebujem vyrobiť nejaký slušnejší dokument, sťahujem sa k vedľajšiemu počítaču (keďže som priveľká lemra na to, aby som si zohnala do svojho notebooku MS Office) a pokiaľ ide konkrétne o prezentácie, zatiaľ som cez OpenOffice nijakú Powerpointovú prezentáciu neotvorila. (Buď mi to otvorí nejaké somariny, alebo vyhodí chybu)
Takže nie, OpenOffice nie je ani zďaleka plnohodnotná náhrada MS Office-u.
@galinka zalezi od toho aky MS Office mas? Ja mam 2010 beta a tam je to out of box v menu (v 2007 logo officu vpravo hore) -> share -> export to pdf (pripadne do XPS). V starsich officoch to bolo nejako podobne, akurat ze potom mali problemy s Adobe a preto to neskor updatom stiahli (myslim, ze to stiahli aj s office 2007). Kazdopadne Microsoft na to vydal bezplatny addon "Microsoft Save as PDF", ktory tuto funkciu znova do Officu pridava.
sikovny programik . . . virtual tlaciarne, tlaciacej do PDFka sa da v poho zohnat. PowerPoint Viewer je len prehliadac, ktory je zadara a mozes v nom otvorit subor prezentaciu z PP. OPENOffice je bordel ak si nieko zvykne na Microsoft Office tak na OO bude pozerat ako na postiha.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
ale ak to potrebujes rychlo a nemas premium na rapid skor si vygoogli nejaky torent
» www.microsoft.com/office/2010/en/...
funkcny by mal byt tusim ze do oktobra..
navyse, ked robim prezentaciu, tak kaslem na ozdoby, pozadia a podobne somariny. Prezentaciu prezentujem cez dataprojektor, na ktorom samotna prezentacia vyzera vseliako, no urcite nie tak ako na monitore. Preto je na prezentaciu cez dataprojektor pouzit cierne pismo na bielom pozadi... a na to Openoffice Impress uplne staci
A TOTO URčITE ZABERIE
A nevyhovaraj sa na absenciu funkcii. To, ze nevies exportovat dokument do PDFka este neznamena, ze tam taka funkcia nie je (aj bez virtual pdf printeru)
P.S. Gimp som donedavna pouzival asi 6 rokov prechod k PSku bol sice bolestivy, ale gimp zaostava v tolkych oblastiach, ze ten bolestivy prechod nevnimam az tak traficky.
Jediné dve veci ktoré považujem za dobré na OpenOffice sú práve ten export do pdf (ktorý som v MS Office neobjavila ani ja, takže @tommyhot -ovi by som bola vďačná, keby mi prezradil ako na to) a to, že je legálne zadarmo.
Ale tam všetky výhody OpenOffice-u pre mňa končia.
Celé to prostredie je nepríjemné, keď potrebujem vyrobiť nejaký slušnejší dokument, sťahujem sa k vedľajšiemu počítaču (keďže som priveľká lemra na to, aby som si zohnala do svojho notebooku MS Office) a pokiaľ ide konkrétne o prezentácie, zatiaľ som cez OpenOffice nijakú Powerpointovú prezentáciu neotvorila. (Buď mi to otvorí nejaké somariny, alebo vyhodí chybu)
Takže nie, OpenOffice nie je ani zďaleka plnohodnotná náhrada MS Office-u.