Nemusí byť tak celkom len od kamarátov,ale napr. rôzny známi,no nie blízka rodina.
Požičiavate si často alebo len výnimočne? Len malé sumy alebo aj väčšie? Je to pre vás viacmenej normálne alebo je to pre vás nepríjemné ak si musíte pýtať? Vraciate
Vynimocne. Ked zistim, ze to jedno €uro na caj naozaj nemam . Ale moji kamarati su vacsinou strasni ekonomovia, takze mam ziadost o vratenie na krku 24/7 . Doveruj, ale preveruj - dobre robia.
Keď si už požičiam (čo nerada) a nestáva sa to našťastie často tak menšiu sumu tak do 3 euro , a to len preto že mi z domu zavolajú keď som v meste že mám niečo kúpiť čo súrne potrebujeme( no minule to bol sprej keď sa fena hára aby po nej pes neskákal ) a nemám pri sebe dosť peňazí tak v tedy si požičiam . Ale v ten istý deň najneskôr na druhý to vrátim .
poznam jedneho kamarata čo si už raz odo mňa pytal, ale tha som sa vyhovoril že momentalne nemam a možno som aj dobre urobil lebo dostať ich naspäť je od neho problém ....ale keď niekomu chyba 50 centov a tak to dam
Snažím sa nepožičiavať si, nechcem si privyknúť žiť na dlh. Požičiavam, ak niekto potrebuje, ale maximálne do 5€ a očakávam, že mi budú tie peniaze vrátené.
nie a len málo komu takému požičiam, lebo potom sa nepotrebujem doprosovať aby mi ich vratil po polroku, roku..a takých už bolo... čiže len kamaratkam/om
poziciavam..teraz som uz dlho nemal pozicane..ale niekedy dost casto,, od kamaratov a tak..vsetko som vratil aj ked niekedy to trvalo dlhsie...a poziciam ..ale len takym ktorych dobre poznam a viem ze vratia..a zatial stale vratili
A keď náhodou v núdzovej situácii potrebujem pár eur (nikdy nie veľa), tak na druhý deň hneď vraciam. Lebo ako sa hovorí - kamaráti buďme, dlhy si plaťme
Požičiavam len fakt dobrým kamošom, ktorých poznám už dlho a viem, že sú spoľahliví a vrátia bez ustavičného napomínania (ach)
Nezvyknem si požičiavať. Alebo keď už, tak max. do 2 eur a na druhý deň hneď vrátim.
A raz sa mi stala taká situácia, že sme boli niekde na výlete a kamoška si zabudla peňaženku na izbe, tak som jej požičala asi 20 eur, ale hneď ako sme prišli tak mi ich vrátila, čiže požičiavam iba takým, u ktorých mám istotu že to vrátia.
proste, keď nemám peniaze tak si logicky nepôjdem nič kupovať a keby že už hej, tak si radšej požičiam od rodinných príslušníkov a na druhý deň im to vrátim
poziacal som si ked to bolo nutne.. a nie je mi to prijemne a snazim sa vratit co najskor a nikdy suma nepresiahla vela...
a poziciavam si este od takych kamaratov ktorim by som pozical aj ja a takych ktori maju penazi vela a viem ze ak nemali akurat v nedavnej dobe vacsie vydavky tak pozicaju...
dokopy za moj zivot som si pozical peniaze mozno 4x a to len preto ze som mal necakane vydavky inde.. a nedalo sa zaplatanie niecoho odlozit.. (posledny krat to boli kolky na vodicak )
nie nepoziciavam, ked tak skor od mamy ale to nevraciam, vsak rodina ale keby som bola tak stredne bohata alebo velmi bohata tak by som poziavala bez toho aby som to chcela spat
Požičiam si len občas v škole drobné na desiatu/pitie, ak si zabudnem peňaženku s peniazmi doma. Stáva sa mi to bohužiaľ dosť často :/ Aj dvakrát mesačne. A pri niektorých ľuďoch mi to je celkom normálne, ale ak tí nemajú a musím sa obrátiť na niekoho iného tak mi je to dosť nepríjemné. A vrátim ich hneď na druhý deň. Prípadne ak to bol piatok tak v pondelok
Raz sa mi stalo že som potrebovala peniaze na autobus (a nemala som už ani cent) a požičala som si od spolužiačky. Bolo to tuším v pondelok a vrátiť som jej mohla až na ďalší pondelok, lebo až vtedy som dostala vreckové.
A požičala som párkrát, ale nemám s tým dobré skúsenosti. Spolužiačka mi dlží už asi rok 1 euro. Už mi je to dosť blbé si pýtať :/ Ale nevrátila ho a ja jej to tak lahko nezabudnem. A väčšinou keď som požičiavala tak vrátili dosť neskoro. Ale požičiavala som len malé sumy. A nepýtajú si často. Tak raz do mesiaca/raz do dvoch mesiacov. A neodmietla som ešte nikomu požičať.
mne by to boli blbe..takze radsej na par dni/tyzdnov vypustim cigy a ine latky..a okrem toho nikdy neviem kedy by som to mohla najblizsie splatit takze nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
A keď náhodou v núdzovej situácii potrebujem pár eur (nikdy nie veľa), tak na druhý deň hneď vraciam. Lebo ako sa hovorí - kamaráti buďme, dlhy si plaťme
Požičiavam len fakt dobrým kamošom, ktorých poznám už dlho a viem, že sú spoľahliví a vrátia bez ustavičného napomínania (ach)
Nejaké 2 € alebo medenáky, aby sa nemusela rozmieňať veľká bankovka bežne, oni mne aj ja im, to sa ani nevracia.
nejak som si zvykla si Často penieze od neikoho pytať lebo sama veĺa krát so sebou nemám. ale na svoju obranu
vrátim vždy čo najskôr a do posledného centu!
myslím že sa ešte nestalo aby mi niekto to vrátenie musel pripomenúť
A raz sa mi stala taká situácia, že sme boli niekde na výlete a kamoška si zabudla peňaženku na izbe, tak som jej požičala asi 20 eur, ale hneď ako sme prišli tak mi ich vrátila, čiže požičiavam iba takým, u ktorých mám istotu že to vrátia.
proste, keď nemám peniaze tak si logicky nepôjdem nič kupovať a keby že už hej, tak si radšej požičiam od rodinných príslušníkov a na druhý deň im to vrátim
a poziciavam si este od takych kamaratov ktorim by som pozical aj ja a takych ktori maju penazi vela a viem ze ak nemali akurat v nedavnej dobe vacsie vydavky tak pozicaju...
dokopy za moj zivot som si pozical peniaze mozno 4x a to len preto ze som mal necakane vydavky inde.. a nedalo sa zaplatanie niecoho odlozit.. (posledny krat to boli kolky na vodicak )
ale požičiam ak človeka považujem za dôveryhodného...
Raz sa mi stalo že som potrebovala peniaze na autobus (a nemala som už ani cent) a požičala som si od spolužiačky. Bolo to tuším v pondelok a vrátiť som jej mohla až na ďalší pondelok, lebo až vtedy som dostala vreckové.
A požičala som párkrát, ale nemám s tým dobré skúsenosti. Spolužiačka mi dlží už asi rok 1 euro. Už mi je to dosť blbé si pýtať :/ Ale nevrátila ho a ja jej to tak lahko nezabudnem. A väčšinou keď som požičiavala tak vrátili dosť neskoro. Ale požičiavala som len malé sumy. A nepýtajú si často. Tak raz do mesiaca/raz do dvoch mesiacov. A neodmietla som ešte nikomu požičať.
prislub "slubujem, ze ti to vratim" prestava byt hodovernym uz v case vyslovenia...