@zuzk496 Ja viem, ale keby mi to niekto podrobnejsie vysvetlil. Co tym myslis
Myslis tym, ze dotycny pocuje hlasy, ma vidiny atd., mysli si, ze ho nahanaju mimozemstania atd. (lebo tento pojem sa dost casto hanlivo pouziva, ale nikto nevie, co to presne je)
Dve. Jeden je mamin strýko. Samozrejme že to v tele mal odjakživa, ale spustilo sa mu to v osemnástich, keď mu na nejakej stavbe vrazil hák zo žeriava do hlavy. Ja si ho pamätám asi od jeho takých 45.. A vždy to bol strašne strašne milý človek, proste hrozný dobrák, aj posledné by dal všetkým.. Ale pamätám si aj tie ´"stavy" niekedy len také sekundové pohľady typu "zabijem ťa", ale videla som ho aj v januári o druhej ráno s lopatou kopať záhradu kde bol meter snehu.. A hovoril mojej maminke "Ja ťa mám strašne rád, nechcem ti ublížiť, tak sa radšej nepribližuj"..
Proste mal obdobia, dobré aj zlé, niekoĺkokrát bol na psychiatrii, vždy ho preliečili, zase ok, zase išiel..
A teraz je už asi rok a pol v ústave, zhoršilo sa mu to a nemá sa už oňho kto starať, mama mu zomrela..
No a druhý je jeho vnuk, spustila mu to marihuana. Neskôr začal huliť ešte viac, lebo to bolo to jediné, čo mu to trocha tlmilo.. A robí to doteraz.. Takisto jak ten ujo hore, dobré obdobia aj zlé, bol aj v base lebo v tom svojom "stave" skoro zapichol mamu nožom..
A je to mladý chalan, ešte pred 5 rokmi som sa s ním hrávala a teraz chodí, chodí celé hodiny chodí s rukami za chrbtom a pozerá neviemkam.. A keď nechodí, je vonku s podivnom partiou a berie už hocičo iné, nie len že hulí..
@zuzk496@bress Videl som film o jednom takom, co sa mu zjavovali duchovia, mrtvi atd., strasili ho a preto ho vsetci povazovali za blazna a mal z toho mnooho problemov
Nastastie to bol len film a nakoniec sa im podarilo tych duchov odohnat
ano, poznam.. prisla som do styku s viacerymi a u kazdeho sa to prejavovalo inak, niekto vyzeral normalny, v zivote by som nepovedala, ze ten clovek trpi schizofreniou (ziadne zvlastne reci, pohlady, ani nic podobne), dalsia osoba sa rozpravala sama so sebou.. asi zalezi aj od typu schizofrenie, aku ten clovek ma... na prvy pohlad sa ten clovek zda, ako keby bol v pohode, ale ako uz bolo napisane v @23 pribuzni velmi trpia, pretoze takyto clovek dokaze neskutocne (z)nicit zivot.. :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
..kvak..
..kvak..
Myslis tym, ze dotycny pocuje hlasy, ma vidiny atd., mysli si, ze ho nahanaju mimozemstania atd. (lebo tento pojem sa dost casto hanlivo pouziva, ale nikto nevie, co to presne je)
Proste mal obdobia, dobré aj zlé, niekoĺkokrát bol na psychiatrii, vždy ho preliečili, zase ok, zase išiel..
A teraz je už asi rok a pol v ústave, zhoršilo sa mu to a nemá sa už oňho kto starať, mama mu zomrela..
No a druhý je jeho vnuk, spustila mu to marihuana. Neskôr začal huliť ešte viac, lebo to bolo to jediné, čo mu to trocha tlmilo.. A robí to doteraz.. Takisto jak ten ujo hore, dobré obdobia aj zlé, bol aj v base lebo v tom svojom "stave" skoro zapichol mamu nožom..
A je to mladý chalan, ešte pred 5 rokmi som sa s ním hrávala a teraz chodí, chodí celé hodiny chodí s rukami za chrbtom a pozerá neviemkam.. A keď nechodí, je vonku s podivnom partiou a berie už hocičo iné, nie len že hulí..
a navyse ak niekto s takým človekom žije tak pribuzni velmi trpia...
a este jedna vec, je viacero druhov schizofrenie, nemusi sa jednat
akurat o rozdvojenu osobnost,... aaa je to fakt dost diskutabilne...
Nastastie to bol len film a nakoniec sa im podarilo tych duchov odohnat
A ty máš čo hovoriť