Čaute ..... mám síce ešte len 15 rokov ale som dosť zvedavý koľko by som mohol ( keď budem dospelý ) zarobiť v zahraničí ... tak koľko asi by som tak mohol zarobiť v zahraničí ako kuchár/barman/čašník ... a kde sa najviac oplatí ísť do akej krajiny ...
@die No pre nas Slovakov ano . Ale byt tak zamestnany v Dansku... Hoci je otazne, ako sa tam zas pohybuju ich ceny energii, tovarov a vobec vsetkeho, co treba zaratat medzi .
hlavne pozeraj kolko tu co stoji ja som teraz vo finsku kde sice zarabaju ako krali ale maju tomu aj primerane ceny (tzn-skoro ma vyvalilo ked som bola prvykrat v obchode)
@10 Nemam ale myslim ze tam je to OK , akurat teraz je to cele horsie ako kedysi , kvoli krize , neviem ci aj teraz ale predtym sa nasi lusdia odtial vo velkom vracali
@mm47 .. no a vedel by si mi odpovedať na otazku koľko by som napr vo veľkej britanii mohol dostať plat za čašníka ? lebo na tu orázku som ešte odpoveď nedostal len priemerne platy
@mm47 ... ja mám ešte fakt málo rokov ... ale plány do budúcnosti mám také že keď skončím školu tak pojdem na pár rokov do zahraničia pracovať .... tých pár rokov myslím aspoň 5 .... a z každej výplaty by som si chcel odkladať minimálne 1000 € tak preto sa pýtam aký plat či vyžijem z toho zvyšku
@mm47 No to nebude nepijem a ani neplánujem dúfam že mi to vydrží do nekonečna a ešte dalej .. to že som ešte nepil ... rozmýšľam velmi dopredu možno sa vela toho zmeni ešte
@14 / @patofbc - podľa toho, akú máš predtavu o práce, teda čo by si rád robil... Tiež samozrejme jazykové znalosti.... A ak si chceš odkladať každý mesiac aspoň 1000 €, tak sa budeš musieť veľmi obracať alebo mať dobré vzdelanie a nájsť si dobré miesto... a samozrejme záleží od krajiny, kam by si chcel ísť. Osobne si na plat nesťažujem, no každý mesiac ma ubytovanie stojí práve 1000 €
no napr. tu v irsku mas minimalnu ca 350 na tyzden, zalezi ake miesto najdes, samozrejme ze ako brigadnik to tu je dost tazke na zaciatku, vela slovakov a poliakov odislo kvoli krize a o zvysne miesta sa tu biju miestni mladi... a usetrit 1000 eur mesacne na to zabudni ak nechces zrat rozky(resp. sendvice, rozky tu v jedinom slovenskom obchode stoja 33 centov) a spat pod mostom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Země Výše průměrné měsíční mzdy (v EUR)
Dánsko 3540
Lucembursko 3335
Německo 2885
Nizozemí 2705
Belgie 2690
Velká Británie 2666
Švédsko 2459
Finsko 2454
Irsko 2274
Francie 2128
Rakousko 2079
Itálie 1890
Kypr 1560
Španělsko 1493
Malta 1478
Řecko 1044
Slovinsko 940
Portugalsko 742
Česko 603
Polsko 525
Maďarsko 492
Slovensko 476
Estonsko 411
Litva 342
Lotyšsko 302
Mohlo by to byť aj 1500 € ? Alebo to už veľmi preháňam ?
---------------------------------------------------------------------------------------------
@mm47 a prečo ?
Musia si oni sami utahovat opasky a my jediny sme im nedali nic ........
Ale neviem cislo