Ahojte, urcite niektori z vas uz hladali pracu (potom ako ste skoncili zo skolou alebo na nejaku dobu prerusili studium ) ide hlavne o nejaku serioznejsiu pracu, nie obycajne brigady ... mohli by ste sa podelit zo svojimi skusenostami ? ako dlho ste si hl
pracu som si hladal po tom, ako som po troch mesiacoch dobreovolne opustil Zilinsku univerzitu. Pracu som si nasiel cca za dva mesiace v regionalnych novinach. Nemal som prax ani skusenosti v pozadovanom odbore , ale vzali ma.
Vystudoval som stavebnu priemyslovku (projektant) ale pracujem v strojarine momentalne. Človek si dnes velmi nenavyberá ale ja som spokojný , s prácou, s kolektívom aj s podmienkami.
Asi dva-tri mesiace som hľadala cez net (väčšinou profesia), to vyzeralo asi tak, že mi denne prišlo na mail tak desať ponúk, ktoré som si prešla štýlom "nespĺňam, nespĺňam, nespĺňam,....", zavrela som to a o deň znovu. (niekoľko spolužiakov to isté) Za celú tú dobu som poslala menej, ako desať životopisov a z toho sa mi ozvali len jedni. To bol jediný pracovný pohovor, ktorý som kedy absolvovala, trval tak pol hodinu a z toho som sa ešte niekoľko minút venovala kresleniu panáčika, lebo si chceli preveriť moje drawing skills (plus ešte úloha na doma) No a vzali ma, čiže vcelku šťastie. Je to len veľmi okrajovo príbuzné tomu, čo som študovala a asi som s tým vcelku spokojná.
ja som po strednej skoncil na urade prace a behom roka som si nic nenasiel tak som siel na vysoku a nech si rodicia zivia ked nedokazu nic svojmu chudakovi synatorovi : D
mam SPŠ .. stavebnu som z BA a aj tak som od septembra na ÚP, odjebat sa z tejto krajiny co najskor treba zobral by som vsetko co by prislo, ale nic nechodi, ziadna prax ziadna robota, .. poradte aj mne
@cimrman v bratislave je fakt úplne najmenší problém si nájsť prácu. Nepoznám z Bratislavy a jej okolia nikoho kto by si nenašiel prácu ke´d si ju nájsť chcel
Toto leto keď som mal ešte 16 som si našiel prácu v ktorej som zarobil viac než väčšina slovákov. Nech mi nikto hovorí že nenájde prácu a ešte v BA keď chce.
tak jasné, že to nieje ťažké pokiaľ máš známosť niektor skončí v tatkovej firme, druhému to vybaví rodinná známa a tretia sa na ten fľek pre*** , a čo poznám ludi tak takmer všetci pracujú v robotách, kde ich viacmenej zdierajú, pracujú na dohodu, problém s vyplatením peňazi aj z toho im ešte strhnú , mohol by som o tom písať samozrejme ešte veľa...
zalezi co studujes, ak si myslis ze ta zamestnaju na nejaké lepsie miesto len tak z milosti, .. bez praxe, skusenosti, pracovnych navykov... avšak niečo na dohodu za pár korún sa iste nájdeš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
pracu som si hladal po tom, ako som po troch mesiacoch dobreovolne opustil Zilinsku univerzitu. Pracu som si nasiel cca za dva mesiace v regionalnych novinach. Nemal som prax ani skusenosti v pozadovanom odbore , ale vzali ma.
Vystudoval som stavebnu priemyslovku (projektant) ale pracujem v strojarine momentalne. Človek si dnes velmi nenavyberá ale ja som spokojný , s prácou, s kolektívom aj s podmienkami.
Vsetko z mojej strany -.-
» www.facebook.com/photo.php?fbid=...
zalezi co studujes, ak si myslis ze ta zamestnaju na nejaké lepsie miesto len tak z milosti, .. bez praxe, skusenosti, pracovnych navykov... avšak niečo na dohodu za pár korún sa iste nájdeš