Čaute! Tento rok maturujem a riešim typickú dilemu a síce, že čo a kde ďalej. Črtá sa mi buď finančná matematika na MUNI v Brne alebo to isté na UK v Prahe, poprípade história, egyptológia na UK v Prahe. Viac prvý koment
Osobne ma viac láka Praha, predsa len, metropola, kopa histórie, možnosť lepšieho zárobku, množstvo ľudí. No asi 10 mojich spolužiakov z gympla ide do Brna
ja napriklad ked som studovala v prahe, tak mi bolo luto, ze som dalej "od domova" a aj, ze je tam menej slovakov. brno by mi asi bolo blizsie k srdcu, ale who knows, ked som neskusila. s prahou som sa nikdy nezzila, plus mala som velky problem najst vobec svoje byvanie, ludia slovenske cisla ani nedvihali, ani neodpovedali na emaily a ti, co odpovedali, tak nechceli prenajimat studentov. v praci som sa tiez stretla s rasistickymi (akoze rasa sme ta ista ale chapete) individuami. niektori slovaci miluju prahu, ale ja, keby mam ist zase do ceska, tak by som urcite dala sancu brnu. fuj na prahu mam iba zle spomienky
hlavne si podaj prihlášky na obe a v podstate dostaneš aj viac času na rozhodovanie... ono to nie je zas tak drahé a máš istotu, že sa na niektoré z toho dostaneš. a uvidíš, možno sa dostaneš len na jednu (niežeby ti neprajem) a bude rozhodnuté za teba, alebo sa skontaktuješ s niekým z jednej a druhej školy a bude ti vedieť poradiť, alebo si popozeráš prácu v prahe a v brne a uvidíš... možností je veľa, ale v prvom rade si pridaj prihlášky na obe v tento moment
Mimochodom, a považujem to za svoju povinnosť na to upozorniť, EGYPTOLÓGIA ako vedná disciplína vznikla počas NAPOLEONOVHO ťaženia do Egypta.
Mladý Bonaparte zobral na výpravu všetkých tých vedcov viac menej kvôli propagande, že chce okrem dobytia Egypta obohatiť aj Francúzku vedu.
V podstate suhlas s hoperpohroma. Mne Pražáci všeobecne tiež priatelskí moc neprišli... ale mam skôr dojem, že oni nemajú radi nikoho kto nie je z Prahy navyše Praha je draha, daleko a je problem najst byvanie pre študenta. Ale mesto je to pekne a UK kvalitna škola.
V Brne je viac Slovákov a si tam viac doma ako v Prahe. Naopak Praha je krajšia, je tam veľa cudzincov a ešte viac turistov, takže sa tam stratíš (zapadneš ?).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Mladý Bonaparte zobral na výpravu všetkých tých vedcov viac menej kvôli propagande, že chce okrem dobytia Egypta obohatiť aj Francúzku vedu.