Zdravim. Ak by mi niekto vedel poradit bol by som velmi vdacny. Aky druh zivnosti potrebujem na prevadzkovanie eshopu? Ake vsetky pravne zalezitosti s nim suvisia? (myslim spisanie reklamacneho poriadku a podobne veci). Ake naklady moze mat spustenie take
@ecco neviem ti povedať, ale viem ti poradiť jedno: ak si nevieš takéto informácie zistiť inak ako pýtaním sa na teenagerskom komunitnom portáli, tak si ten eshop nezakladaj.
Ale ak na tom trváš treba ísť na živnostenský, tam ti dá teta takú knihu kde sú všetky druhy živnosti a ak pekne poprosíš dokonca ti aj pomože nájsť tú ktorú hladáš
buď voľná alebo viazaná. Na voľnú živnosť nepotrebuješ odborné znalosti. Na Viazanú potrebuješ odbornú znalosť k odboru ktorému sa budeš venovať. čiže ak ideš byť prevádzkar toho webu ty sám a máš nejakú školu IT na to, tak to bude viazaná.
Voľná je vtedy, keď si proste lajk ale aj tak to chceš robiť - čiže ti pomôžu osoby.
pôjdeš na živnostenský úrad, dajú ti takú modrú viazanú knihu (už som to mala v ruke) nie je to ťažké sa v tom vyznať.
budeš potrebovať všetky tie sarapetičky ako výpis z registra a prefotený občiansky, vodičák, rodný list a pod. myslím, že je tam aj nejaký poplatok pri tom.
ľudia na živnostenskom ti poradia čo a ako ďalej. budeš FO, takže budeš mať daňové priznanie FO.
na úradoch môžeš požiadať o živnostenský príspevok. musíš mať podnikateľský plán, to je druhá vec k živnosti.
@5 tie prkotinky ako výpis a podobne, už netreba nosiť oni si to vyžiadajú už sami. A poplatok máš 3 eura na voľnú a 16 alebo 16-niečo na viazanú, samozrejme kolkoch.
A myslím že prvý daňový rok či ako to nazvať si od daní oslobodený.
A tiež nezabudni na sociálku a zdravotnú a uži si odvody ktoré im budeš pllatiť
Vďaka no to som v podstate už vedel. Mal som namysli skôr či potrebujem konkrétne nejaké zmluvne podmienky poprip. Reklamacny poriadok na mieru alebo to stačí z niekial okopirovat a zavesit? Viem že v minulosti boli študenti oslobodený od odvodov do sociálny a zdravotnej je to ešte stále tak? ... Ten prvý rok neplatil le n daň alebo aj nemusím odvádzať poisťovniam? Vďaka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Ale ak na tom trváš treba ísť na živnostenský, tam ti dá teta takú knihu kde sú všetky druhy živnosti a ak pekne poprosíš dokonca ti aj pomože nájsť tú ktorú hladáš
Voľná je vtedy, keď si proste lajk ale aj tak to chceš robiť - čiže ti pomôžu osoby.
pôjdeš na živnostenský úrad, dajú ti takú modrú viazanú knihu (už som to mala v ruke) nie je to ťažké sa v tom vyznať.
budeš potrebovať všetky tie sarapetičky ako výpis z registra a prefotený občiansky, vodičák, rodný list a pod. myslím, že je tam aj nejaký poplatok pri tom.
ľudia na živnostenskom ti poradia čo a ako ďalej. budeš FO, takže budeš mať daňové priznanie FO.
na úradoch môžeš požiadať o živnostenský príspevok. musíš mať podnikateľský plán, to je druhá vec k živnosti.
A myslím že prvý daňový rok či ako to nazvať si od daní oslobodený.
A tiež nezabudni na sociálku a zdravotnú a uži si odvody ktoré im budeš pllatiť