Pre gymplákov: Prečo ste sa rozhodli študovať na gymnáziu ?
Lebo ako som prednedávnom videl jednu anketu o školách veľa z Vás chodí na gymnázium... ja len tak zo zvedavosti že prečo ste sa tam rozhodli študovať a či je to ťažké??
lebo som bola sprostá:/ každú chvílu som chcela ísť na inú školu, nanešťstie, ked som chcel aísť na gypel, vtedy sa práve podávali prihlášky:/ a aj preto, lebo som nevedela, čo chcem robiť...
ja chcem ísť lebo ešte neviem čo by som chcela byť v budúcnosti, ani na akú výšku by som chcela ísť.... a kedže mám výborný prospech neviem kde by som mala ísť
pretože neviem, či zo mňa bude teta letuška, novinárka, učiteľka alebo zubárka. Proste mám ďalších 5 rokov na rozmýšľanie a naučím sa výborne po rusky. A škola je jednoduchá.
Lebo som mala úplne dokonalé výsledky a ísť tam bola jedinečná možnosť dostať sa medzi vyvolených a najinteligentnejších, proste elitu
No a teraz vážne. Lebo kam inam by som JA mohla ísť? Na žiadnej inej škole by ma to nebavilo (čím nechcem povedať, že tam ma to baví, ale no...chápeme sa) a taktiež nemám (nemala som) ani šajn čo chcem robiť potom a tak no...chápeme sa.
lebo mi triedna, aj naši, aj teta, aj všetci hovorili, nech tam idem, že na základnej by ma bola škoda. tak som išla a vlastne som aj rada, mám rok k dobru, ktorý možno niekde preflákam, keď stúpim vedľa na jeseň
lebo rodičia za mňa rozhodli a dohovárali mi aj vvšetci z okolia..ach...mohla som ísť na dopravnú ako som chcela..nie tu sedieť a nudiť sa medzi bandou tupých hláv na súkromnom gymku, kde vezmú každého, či mal na základke jednotky abo štvorky....kebyže sa mám rozhodnúť znova určite na gympeľ nejdem...tá teória ma zabije..nuda je to všetko a väčšinu asi tak 85% v živote nevyužijem....
@3 presne to iste je na nasej skole tam to terza vyzera akoby tam chodili ludia...nie teda nie ludia ako by tam chodili zvary a gympol NIE JE tažky len si treba zvyknut na jeho tempo....
Odmala mi vtĺkali do hlavy, že gympel je jediné dobré riešenie a z neho sa dobre pokračuje na výšku, ktorú potrebujem. Takže som s tým rástla a moje uvažovanie tomu bolo prispôsobené. Poriadne som sa učila a mala skvelé známky tak som sa patrične prihlásila na bilingválne gymnázium s prírodným zameraním lebo mi bolo vždy jasné, že chcem ísť na medicínu. Dá sa to zvládnuť, som spokojná
no dobrá otázka ale asi preto , že som ešte nemala ani len tušenia kam na školu, čo robiť , keď raz budem veľká a takto som mala možnosť ešte porozmýšľať nad sebou a zabrdnúť do každého predmetu hlbšie a ni len kusnúť kus ako na ZŠ a tak pomaly zisťujem čo ma naozaj baví aj hlbšie a čomu sa určite chcem v budúcnosti vyhnúť
pretože mi vtedy hovorili ... choď na gympel, tam chodia len tí dobrí !!! a bude to tam ťažké ! (v momente som si predstavil brutálne ťažkú školu s profákmi klepkajúcimi na tabuľu) ... no ... a K*K*T!
pretože nič "normálnejšie" sa v mojom okolí nenachádzalo.... neviem, nechcela som byť učiteľka ani kuchárka tak uvidíme čo zo mňa bude... a áno, je to ťažké...aspoň prvý rok určite.... ale všetko sa dá keď sa chce a slovné spojenie " gympel je ťažký" je v dnešnej dobe už len ako výhovorka asi... možnoiba v neiktorých prípadoch .... neviem.... ten kto nan nema tam snad nejde a kto nan ma ho zvladnut MUSI
pretože som nevedela, čo chcem ďalej študovať ...čo neviem zatiaľ ani doteraz naháňala som čas...ale ten teraz naháňa mňa..znova sa rozhodnúť ...a nie je to ťažké...
Ale tak,asi z 2 dovodov..Mamina ma tam tak povediac " chcela vidiet " ...aj ked ma tam nejak prilis nenutila..no ta jej veta " BOLA BY SOM RADA KEBY SI TAM BOLA " ma znicila citove vydieranie !
aa ten druhy dovod asi preto lebo som netušila čo ďalej..ohľadom školy,života a bla bla bla a na gymnáziu mám všeobecné vzdelanie...takže som mala prakticky čas uvažovať ďalšie 3-4 roky čo somnou podniknem v buducnosti
keď chce ísť človek na výšku, tak gympel je asi to najlepšie riešenie a takisto keď človek nevie v 15 čo ďalej...ale keď máš gympel, nemáš vlastne nič, vieš veľký prd a na tú výšku v podstate musíš ísť
neviem, ale náš gympel v podstate nenaučí...naučí sa ten, kto chce, ale inak sa to dá zvládať v pohode....zrejme by som tam šla aj druhýkrat, ale to iba kvôli tomu, že neviem, kam na vysokú a s gymplom môžem takmer všade...iba ľutujem, že som nešla na 8-ročný, mohla som to mať s krku o rok skôr...tie kolektívy, na to treba mať šťastie...
Ja som v podstate mohol ísť aj na SPŠ elektrotechnickú, mal by som v ruke remeslo a mohol som ísť ďalej na informatiku, na ktorú idem v podstate i tak so skončeným gymplom.
Ťažké to nebolo, miestami to dalo zabrať, lebo som mal prísnych profákov. Ale bol to fajn tréning nárazového učenia.
Pretože ma mama prihlásila na skúšky a ja som ich urobila :/ ale ešte v desiatich, Teraz by som na gympel dobrovoľne nešla. Aspoň nie na ten náš, ku našim skvelým a inteligentným profesorom, ktorí si testy sťahujú z internetu a keď sa ich človek opýta, sú ešte aj zaskočení
Zo zvedavosti... + tam chodil môj otec, a hovoril že je to super škola... taaak... prečo nie? Okrem toho, môjmu ročníku otvárali triedu zameranú na informatiku a programovanie... Na škole je aj veľa učiteľov angličtiny, nemčiny, španielčiny, francúzštiny...
A matematický gympel v spojení s informatikou a jazykmi vyzerá veeeľmi dobre na prihláškach na vysokú
Prvýkrát sa nad tým zamýšľam Ale tak mohla som ísť na hotelku alebo na gympel,pričom zaručene viem,že hotelka by ma nebavila,išlo by len o to,že by som mala výučný list.No a nwm čo chcem v budúcnosti robiť,tak mám niekoľko ďalších rokov na rozmyslenie a hlavne kvôli jazykom som tam išla,aj keď u nás v meste namiesto jazykovej triedy radšej otvorili športovú,takže som vo všeobec.
pretoze som mala dobre znamky na zs, takze podla mamy jedine na gympel, teraz som po a nic neviem, nic mi to nedalo a nie je to ziadna priprava na vs, na kazdej ss sa musia ucit...ani stojopis neovladam, nic...
bola som mala a sprosta, matika bola pre mna hracka a rok predomnou tam sla aj sestra a teda pre mna bolo samozrejme ist tam... chodla som na 8-rocne... a je to fakt blbost, lebo teraz z toho nic nemam... ucila som sa o vsetkom len povrchne a robit neviem absolutne nic... tazke to nebolo, ibaze potom je automaticky vyska a ja ked som vyletela z vysky, tak som sa nemala kde zamestnat, len do tesca ma vzali bez praxe... teraz nastastie idem na druhu vysku, ale tak aj tak... kebyze mam nejake odborne vzdelanie alebo aspon obchodnu alebo neviem co, tak by som to mozno mala jednoduchsie...
@lopka1313 konečne vidim nejakú gymnazistku ktora nie je zastancom gymnazialného štúdia
ja gymnazistom hovorim "zvyhodňované individuá"... a prečo?
lebo ja čo som odborne vzdelaný na daný odbor mam menšiu šancu sa dosťať na VŠ s pokračovanim v odbore jak dajaký gympľák čo hovno vie do môjho odboru ....
napr. Technická univerzita v KE tak robi bodové hodnotenie... čím menej bodov tým lepšie
a kedze gymnázistom sa celkový počet bodov prepočitáva koeficientom 1 a mne 1,1 tak sme znevyhodňovaní
Prečo som sa rozhodol íšť na gymko? No, lebo som ešte zo začiatku nevedel, čo pôjdem robiť ďalej a vraveli mi, že gymnázium ja najlepšia príprava na vysokú školu.
ja súhlasím s @lopka1313 . Išla som na gymnázium, lebo som nevedela čo chcem robiť ďalej. Teraz to už viem, no nemôžem sa tomu venovať, pretože mám ešte ďalších 1 000 000 predmetov a každý jeden učiteľ sa tvári akoby sme práve z toho jeho predmetu išli maturovať. Nikdy viac by som tam nešla.
Naši si mysleli že pôjdem študovať na vysokú školu, z toho dôvodu ma na Gymko prinútili... nechceli ma pustiť nikam inam... z dôvodu že sa báli že sa zveziem.... a tu iná možnosť nebola... buď to Gymko.. alebo združená stredná škola... na ktorú ma samozrejme nechceli pustiť a ani ja by som na ňu nešla.. ale to že som na Gymku je ta najväčšia blbosť akú som kedy mohla spraviť... strašne to ľutujem .. lebo pokiaľ nejdem na výšku tak nemááám nič z toho Gymka..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
No a teraz vážne. Lebo kam inam by som JA mohla ísť? Na žiadnej inej škole by ma to nebavilo (čím nechcem povedať, že tam ma to baví, ale no...chápeme sa) a taktiež nemám (nemala som) ani šajn čo chcem robiť potom a tak no...chápeme sa.
A či je to ťažké? Všetko závisí od profesora.
Ale som rada, že som si to nechala. Parádny ľudia a aj tak by som si ho vybrala v deviatke. A tak sú predo mnou len posledné tri roky
A či je gympeľ ťažký? Nie je
Učím sa menej ako na základke, ale tiež to dosť závisí od profesora.
lebo som nevedela, čo chcem ďalej presne robiť (preto nič odborné) a lebo to bolo asi jediné vhodné riešenie.
a vôbec to nebolo ťažké.
(I keď takú fešnú budovu ako moje štvorročné nemá nikto.)
a náš gympel vôbec nie je ťažký, keď niektorých počúvam, ako sa učia dve hodiny do školy.. smejem sa
Ale tak,asi z 2 dovodov..Mamina ma tam tak povediac " chcela vidiet " ...aj ked ma tam nejak prilis nenutila..no ta jej veta " BOLA BY SOM RADA KEBY SI TAM BOLA " ma znicila citove vydieranie !
aa ten druhy dovod asi preto lebo som netušila čo ďalej..ohľadom školy,života a bla bla bla a na gymnáziu mám všeobecné vzdelanie...takže som mala prakticky čas uvažovať ďalšie 3-4 roky čo somnou podniknem v buducnosti
Ťažké to nebolo, miestami to dalo zabrať, lebo som mal prísnych profákov. Ale bol to fajn tréning nárazového učenia.
A matematický gympel v spojení s informatikou a jazykmi vyzerá veeeľmi dobre na prihláškach na vysokú
ja gymnazistom hovorim "zvyhodňované individuá"... a prečo?
lebo ja čo som odborne vzdelaný na daný odbor mam menšiu šancu sa dosťať na VŠ s pokračovanim v odbore jak dajaký gympľák čo hovno vie do môjho odboru ....
napr. Technická univerzita v KE tak robi bodové hodnotenie... čím menej bodov tým lepšie
a kedze gymnázistom sa celkový počet bodov prepočitáva koeficientom 1 a mne 1,1 tak sme znevyhodňovaní