nejde o to, načo podľa mňa je ale na čo využívam ja
oblečenie, záľuby a podobne a tak isto mám kartu ale kedže nepijem ani nefajčím tak sa rodičia o svoje peniaze až tak neboja
heh, že vreckové, kde sú tie časy, keď som si vymýšľal na čo všetko potrebujem prašule....
a pritom som všetko prechľastal a pretr... s chalanmi...
no ale aj tak dobre, že je to minulosť...
teraz mám niekoľko kariet, ale pre istotu aj nejakých 300 éčiek v peňaženke,. ..
Nikdy so vreckové nedostávala a ani ľudia v mojom okolí. Stále som si myslela, že ho decká dostávajú len v amerických filmoch.
Od 13-tich brigádujem a lezú mi na nervy moji rovesníci, ktorí sa sťažujú, že nemajú žiadne peniaze. Tak nech robia. Prefackať ich- aj tých, ktorí v takom veku všetko pýtajú od rodičov.
:ehm:
z vreckového som si platila posilku, antikoncepciu, občas party, výlety... oblečenie a také hmotné veci (foťák, objektívy) som si platila keď som si na to zarobila
@stevo stále sa nájdu aspoň jednorázové brigády cez leto, keď už nič.. keď človek chce, tak má a keď nie, tak si stále bude hľadať výhovorky. ja mám školu každý deň, prax musím mať na 100% a praxujem aj cez leto a pohoda... a ak ide o ťažkú školu, tak je tu aspoň leto
@stevo o konkretnych sumach sa nebavim verejne niekomu to pride dost vela ale ked si zoberiem ze polovica je vlastne len cestovne, tak som rada ked mesacne nejakych 10 aur usetrim
@nikol545 ak ide o školu kde si cez deň v škole a v noci do skorých ranných hodín robíš denne tak cez leto je fajn trošku vypnúť lebo by ma jeblo.
a aj tak musim riešiť projekty aj keď je leto... školske projekty.
@forte rozumiem, tak mi tu sumu postni do správy. zaujimala by ma. ja ti napisem kolko mne davaju
ked som nezarabal, nedostaval som ani vreckove. ale ak som chcel ist piatok vonku, tak som dostal nejaky peniaz (ak som nemal odlozene z narodenin, vianoc, etc, co som vlastne mal takmer vzdy). cize ak by som detom nejake vreckove mal davat, tak najskor by to bolo asi na jedenie/aby mohli ist vonku etc. ale urcite by som ich nabadal k tomu, aby z penazi, ktore dostanu, usetrili
pokial ma clovek nad 19 a zije cisto len s vreckoveho a nevie si najst nejaku brigadu alebo sa mu nechce tak akoze je to podla mna dost vyzierac a neschopny clovek
@nikkaaa keď bývam vo veľkom meste nie je problém si tam nájsť brigádu, ale nehorázne generalizuješ....neviem kde by si mal hľadať brigádu človek, ktorý býva v dedinke, ktorá má asi 1000obyvateľov a najbližšie mesto s pracovnými ponukami sa nachádza minimálne 40km ďaleko (teda by celú výplatu prejazdil, alebo by z nej zaplatil ubytovanie)
tak vlastne intrak mi plati mamina ... a inak mi dava peniaze kazdy tyzden a za ne si kupujem a platim vlastne vsetko.. jedlo, drogeriu, mhd, cestu domov ... ale vyjde to na dost vysoku sumu, ked to takto spocitam ... ale od septembra uz planujem brigadovat aj popri skole
ja v ňom mám zahrnuté cestovné, raňajky (si kupujem cestou do školy), veci do školy ktoré akútne potrebujem, ostatok míňam na všeličo možné: plaváreň, kino,kilá čokolády, členské hocikde, reštika...)
vreckové by mali byť peniaze s ktorými sa človek sám rozhodne čo urobí, čiže pravidelný príspevok na nevyhnutné výdavky nepovažujem za vreckové veľmi, ale pokiaľ sa tým myslia peniaze pravidelne dostávané od rodičov, tak je predsa na individuálnej dohode a možnostiach čo to má zahŕňať, či?
tak keď som bola na strednej som nedostávala vreckové, proste čo som si ušetrila z narodenín a tak+ keď že "idem na kupalisko" tak som dostala, ale za vreckové považujem aj toto čo dostávam teraz a to mám proste peniaze na účet z ktorého si musím platiť všetko
ja si neviem čo vybrať ja som dostávala vreckové , tak som si ho odkladala do prasiatka. väčšinou som si z toho kupovala sladkosti do školy a ked som mala viac nešatrené som si kúpila nejaké oblečko. ale inak som sa snažila vždy si nechať nejakú rezervu. teraz je to inak jak som na vš. ale tak či tak žiadne chlastačky a iné žúrovačky sa nekonaju.
@joplinka nemyslela som zrvona tie dva mesiace...kym si vedia aspon cez rok zohnat tak je to OK ale ak su na vyske v BA a robia hovno tak to je na plac
rodičovské penaize míňam len na ubytko a hlavne na stravu na intráku.. sem tam si kúpim tričko.. je mi blbé z ich peňazí si financovať žúrky, chlast a podobne... to si platím vždy zo svojho, mala by som z toho blbý pocit, že oni na tu drú každý deň a ja to miniem na blbosti..
Žiadne žúry,cigy,chlastačky...vreckové si odkladám na dôležitejšiu vec pre mňa...na letenku do vysneného LA kam sa chystám po škole a kde sa začne môj nový život
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
oblečenie, záľuby a podobne a tak isto mám kartu ale kedže nepijem ani nefajčím tak sa rodičia o svoje peniaze až tak neboja
na cigarety, kávu, pivo a sem tam nejaké pele mele som si zarábala sama. (a absolútne vôbec nechápem, prečo by mi to rodičia mali sponzorovať)
a pritom som všetko prechľastal a pretr... s chalanmi...
no ale aj tak dobre, že je to minulosť...
teraz mám niekoľko kariet, ale pre istotu aj nejakých 300 éčiek v peňaženke,. ..
no a možnosť ubytko + strava tam nie je, takže nehľasujem
Od 13-tich brigádujem a lezú mi na nervy moji rovesníci, ktorí sa sťažujú, že nemajú žiadne peniaze. Tak nech robia. Prefackať ich- aj tých, ktorí v takom veku všetko pýtajú od rodičov.
:ehm:
@nikol545 ja som trošku závislejší nakoľko priestor pre brigádu nie je kvôli škole.
10 eur do mesiaca
a aj tak musim riešiť projekty aj keď je leto... školske projekty.
@forte rozumiem, tak mi tu sumu postni do správy. zaujimala by ma. ja ti napisem kolko mne davaju
alebo ja neviem cto si kazdy den v tej dedine ?
vidíš, bol by som zabudol