doplnkyvyzivy hehe ... toto je dost zaujimava tema..... osobne nemam peniaze za nejake drahe USA pičoviny ,ktoré su aj tak 100násobne drahsie a v podstate sa skladaju z 80% zo susenej srvátky
Mal som protein od stillmass.eu sice je to riadny šampón ale za rozumný peniaz a mne ako amaterovy bohato stačí Bral som ho asi mesiac vysral som sa nato a frčím len na strave , aj tka je už dost umelýn napchatých vsade ...
ostali mi zhruba 3kilá a tie doberem v diete (aby som nemal nejake velke ubytky svalstva)
pochybujem že stymto ti tu niekdo pomože ale urcite
Tak ja cvicim ale zatial take doplnky ako protak a tak nepotrebujem. Ked sa vitaminy a tak da povazovat za doplnky, tak ano beriem, ale to je vsetko. Keby som si mal kupovat protein urcite hladam bud neochuteny alebo s prirodnymi ochucovadlami, nie s umelymi a hlavne nie s umelym sladidlom.
ako ked nemas co s peniazmi a tak radim nejaky protein vyrobeny CFM metodou, maltodextrim koli uhlohydratom a na taky v pohode rozbeh moze byt aj kreatin napr ... vyrobcovia no ... to je velmi tazka otazka od ktorej sa priamo umerne odvijaju ppeniaze nie vzdy vsak kvalita, v zaklade som ja osobne mal len biotech - protein nic moc ale kreatin sa mi pacil a stillmass - protein fajn ale kratin nic moc ide oto si uvedomit ze dplnky same osoebe svali bez nicoho nevybuduju a k nim patri samozrejme kvalitny trening, spanok a aj normlana strava osobne som teraz zastancom treningu bez doplnkov lebo som sam nasebe videl co to dokaze zrat jak prasa, makat jak zmyslov zbaveny a spat jak 3 rocny
Papkal som uz viac protakov, ale ako jeden z naj sa mi osvedcil ELITE WHEY PROTEIN od firmy DYMATIZE. Dobry bol aj 100% WHEY PROTEIN od firmy OPTIMUM NUTRITION, len ten je drahy... Mal som aj aminokyseliny od Scitecu AMINO 3600,tak isto spokojnost, skusil som aj nahradu steroidov-stimulant HALODROL Liquigels-nic mi to nerobilo, nulovy efekt, 80€ vydrbanych do vzduchu. Momentalne mi v sufliku lezia dve skatulky stanozololu a jeden proviron(mesviron), planoval som ze zacnem prisypavat, ale nakoniec som si to rozmyslel...btw, Dconan pises, ze kreatin nic moc. Asi si ho bral kratko a malo, kedze kreatin je strela...perfektne zavodni, ked vies ako cvicit a vies co mas jest tak efekty musia byt
Bez vyzivy clovek s tvojim typom postavy dosiahne vysledky velmi tazko...tak zer aspon vajicka, resp. bielky...takych 6 denne a mas dostatocny prijem bielkovin na den
@cattivello 6bielok a bielkoviny na celý den si dobre trepol
@13 mohol yb si vedieť že od kazdeho vyrobcu nemusi byť dobry kreatín , vzaludku sa niektore lacne druhy menia na nieco ine na inu látku ktoru telo potom nevyuzije ...
ked už sme pritom vies ako vlasne funguje kreatin ?
mojmu znamemu taketo doplnky-proteiny alebo steroidy ci co to je-dotrhali kozu a svalstvo na rukach a bol v riti potom..................ja osobne som za cvicenie bez doplnkov,priroda sa o teba postara sama
@17@Cattivello ma 80 alebo 85 kg v profile niektore studie hovoria o tom že je dobre brta 2,2 grama bielkovín na kilo váhy ine že viac ...
no ja osobne sa riadim skor radamy z bojiska cize 2 až 3g bielkovýn na kilo váhy a pochybujem že 6 bielok je dostacujuce tomuto množstvu
zase je tu další odborník na kulturistyku
@18@peto1234 vies on by podla mna mal tie strie aj bez tých doplnkov
protein > výhoda protaku spociva v tom že su tma rýchlo vstrebatelné bielkoviny (srvátka) čo je uplne prirodná látka ziadna veda spravia tvaroch v nejakom závode a to mlieko co zostane sa vola srvátka oni to vysusia pridaju tam zanedbatelne mnozstvo aminokyselín a sacharidov a je protein
Podobná chemia ako napr. v bebe (kojenecká vyziva)
už o svinstve ktoré je v kreatine nehovorým (ktorý posoby priamo na krvný obech a pečen)
ale protein je uplne low záaž na ludské telo , ani nevieš čo za svinstvo jes v iných zdrojoch
ked za 3týždne spravia s mládata kureniec velké a este to ádžu do takej "práčky" v ktorej to maso napustia nejakou vodou chemikaliou aby bolo ešte tahšie
a steroidy a podobne sracky nemožes porovnávať z doplnkami výživy podla toho sudím že si bol v posilke maximalne 10x
neviem rpečo sa to pýtaš tu na nete ,teda či len zisťuješ kto čo užíva,alebo nevieš ktorý produkt si máš vybrať ale spýtaj sa radšej nejakého trénera, lebo na nete sú pičoviny,no fotra vie tak naštvať keď mu nejaký debil príde s nejakou kravinou na tréning a toto mám z netu ,tam som toto a toto čítal a vždy je to úplne naopak
@Dieromantic aj nanete su dobre veci , len musiš vedieť kde hladať a určite nie tu na birdz kde cvici 5% ludi aj to z tých 5% ludí ma 99,9% nulové vedomosti o cvičení
je minimalne 5 známejších fór kde sa zaoberaju týmto , a su tam cvicenci co maju nejaké výsledky , necme urazit tvojho otca ale večšinou majú trenery chabé vedomosti (titul dostane dnes už každý
možno tvoj foter je výnimkov ale stretol som sa už asi zo 7 silovo kondyčními trénermi čo mali titul ale nič viac
@V3nty s tym prijmom bielkovin je to take zalezi ako komu vyhovuje, isiel som uz na den aj pri 2,5g na kg a bolo to horsie ako 2g na kg, kus mi to casom aj vyhodilo travenie. Niekto mozno ma taky organizmus, ze vyuzije tych 2,5g na kg a nebude ich telo musiet vyhadzovat co je velka zataz na organizmus. A inac s tym masom na Slovensku sa da kupovat priamo z eko fariem, sam to nemam este vyskusane, lebo som sa o tom dozvedel asi pred mesiacom a este mam par kg domaceho prasata a diviny ale ked dojde urcite skusim tam zohnat, kedze tamte maso je bez hormonov a je odost chutnejsie a drahsie by nemalo byt.
@Cattivello a 6 bielok je smiesne este aj pre zenu a je dobre jest cele vajcia, tie famy, ze zlta zvysuju cholesterol su chujovina, ona zvysia pri vacsej spotrebe v prvom mesiaci zly aj dobry a potom uz to ostane tak. Neviem ako clovek, co toto napise chce sypat este k tomu, ked ma 18.
@peto1324 ja mam tie strie na ramenach z predu aj zozadu a nejak mi to neprekaza
@cattivello rastline bielkoviny zbytocne pocitat aspon velku cast z nich kedze maju male spektrum aminokyselin, preto tiez neni dobre jest napr. len kuracie maso a nic ine. Tak skodi ak sa tie bielkoviny nevyuziju. Neviem z kade si usidil, ze som pisal o objeme. Ja som len napisal, ze podla mna je v 18 skoro sypat...
@Hrt11 podla toho ake doplnky chces aminokyseliny alebo protein, ja si mylsim ze medzi naj znacky patria optimal nutrition a dymatize- okrem elite whey protein.ten je hnusny chutovo a pocul som ze neni nic moc ked uz od dymatize tak ISO100.a never tomu ze americke znacky su drahe,pozri sa aky kurz ma euro,vescina americkych znaciek je o polovicu lacnejsia ako nase.Mal som protein od All the whey a bol perfektny-chutovo a myslim ze aj vo vstrebatelnosti, a stal ma do 40 € 800 davok
Doplnky výživy sú fajn len treba mať kvalitnú stravu, tvrdý tréning, regeneráciu a až potom doplnky výživy. Ja beriem odtialto » sportovavyziva.sk/... dobrý výber za rozumnú cenu a vedia poradiť. Čo sa týka značiek tak kvalitné sú BioTech USA, Brutal alebo Stillmass. S týmito mám skúsenosti, že to čo je na obale napísane v zložení, tak to aj skutočne obsahujú, pretože majú papiere o kontrolách a certifikáty narozdiel od niektorých iných značiek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Mal som protein od stillmass.eu sice je to riadny šampón ale za rozumný peniaz a mne ako amaterovy bohato stačí Bral som ho asi mesiac vysral som sa nato a frčím len na strave , aj tka je už dost umelýn napchatých vsade ...
ostali mi zhruba 3kilá a tie doberem v diete (aby som nemal nejake velke ubytky svalstva)
pochybujem že stymto ti tu niekdo pomože ale urcite
kompava a aminostar NIE !!
Podlamna Biotech je jedna z naj znaciek
PS: mam iba skusenosti iba z protakom jedným , a potom už len tak čo si ludia vychvalujú na fóre
Mńa viacej bavý zo stravou sa vyhrať
bodobne nazory ako nesyp, potom sfukneš a pod
@Bress
@Dconan
nasi traja birdz kulturisti poradia
@13 mohol yb si vedieť že od kazdeho vyrobcu nemusi byť dobry kreatín , vzaludku sa niektore lacne druhy menia na nieco ine na inu látku ktoru telo potom nevyuzije ...
ked už sme pritom vies ako vlasne funguje kreatin ?
no ja osobne sa riadim skor radamy z bojiska cize 2 až 3g bielkovýn na kilo váhy a pochybujem že 6 bielok je dostacujuce tomuto množstvu
zase je tu další odborník na kulturistyku
@18 @peto1234 vies on by podla mna mal tie strie aj bez tých doplnkov
protein > výhoda protaku spociva v tom že su tma rýchlo vstrebatelné bielkoviny (srvátka) čo je uplne prirodná látka ziadna veda spravia tvaroch v nejakom závode a to mlieko co zostane sa vola srvátka oni to vysusia pridaju tam zanedbatelne mnozstvo aminokyselín a sacharidov a je protein
Podobná chemia ako napr. v bebe (kojenecká vyziva)
už o svinstve ktoré je v kreatine nehovorým (ktorý posoby priamo na krvný obech a pečen)
ale protein je uplne low záaž na ludské telo , ani nevieš čo za svinstvo jes v iných zdrojoch
ked za 3týždne spravia s mládata kureniec velké a este to ádžu do takej "práčky" v ktorej to maso napustia nejakou vodou chemikaliou aby bolo ešte tahšie
a steroidy a podobne sracky nemožes porovnávať z doplnkami výživy podla toho sudím že si bol v posilke maximalne 10x
je minimalne 5 známejších fór kde sa zaoberaju týmto , a su tam cvicenci co maju nejaké výsledky , necme urazit tvojho otca ale večšinou majú trenery chabé vedomosti (titul dostane dnes už každý
možno tvoj foter je výnimkov ale stretol som sa už asi zo 7 silovo kondyčními trénermi čo mali titul ale nič viac
@Cattivello a 6 bielok je smiesne este aj pre zenu a je dobre jest cele vajcia, tie famy, ze zlta zvysuju cholesterol su chujovina, ona zvysia pri vacsej spotrebe v prvom mesiaci zly aj dobry a potom uz to ostane tak. Neviem ako clovek, co toto napise chce sypat este k tomu, ked ma 18.
@peto1324 ja mam tie strie na ramenach z predu aj zozadu a nejak mi to neprekaza
Tych 6 bielok bolo myslene ako napr. prazenica zo 6 vajec, bielkoviny prijimas aj z inej potravy, a vela bielkovin skodi na oblicky.