Chcem ísť do kina na Harryho Pottera part 2 a tak ma napadlo, keďže aj tak mám kopu času, keďže už mesiac prázdninujem, že či je vhodné prečítať si sedmičku knihu teraz, predtým ako pojdem na to do kina, alebo až potom..
ked som bola mala tak z harryho mi nikdy kniha neznicila zazitok pri herym by som sa toho nebala....
akurat ked som uz citala ine knihy tak mi takmer vzdy ten film zdal uplna hlupost oproti knihe napriklad uz len to ,ze v knihe je opisany niekto ako strasne skaredy a hodia tam pekneho herca uz je to o hovne.,,
neviem ja som knihu čítala už veľa krát a keď som bola na prvej časti porovnávala som to s tým ale nejak vážne mi to nerobilo problémy že by som začala kričať že takto to v knihe nebolo doteraz mi nerobilo problém prečítať si knihu a až potom ísť na film lebo tá kniha bola skôr a ja som bola zvedavá ako to všetko skončí....
mne kniha nikdy neznicila zazitok z filmu, kedze vacsiou je film knihou len inspirovany, ale su tak iste odlisnosti, takze to vnimam v podstate ako iny pribeh ... harryho pottera som citala len prve 3 casti, inak som videla filmy a pohoda ... podla mna si tu knihu v pohode precitaj, aj tak niektori vravia, ze kniha a film su uplne odveci ... neviem posudit, len som tak pocula ...
keď som videl film po prečítaní knihy, bol som ním z časti sklamaný.
keď som čítal knihu po filme, bol som ňou príjemne prekvapený - až na Kruh - videl som film, zdal sa byť celkom dobrý, knihu som čítal až pár rokov po tom, bol som ňou fascinovaný a uvedomil som si, ako dokážu Američania dodrbať skvelý príbeh.
Filmy nie sú až také autentické ako knihy ale každopádne prečítaj si to ! z toho aký obraz o tom si vytvoríš v mysli ako asi budú vyzerať jednotlivé scény aspoň nebudeš neskôr možno sklamaná lebo to bude tvoje
ale zas ked citam si to mozem vsetko predstavovat po svojom a nie jak to tam teply reziser a este teplejsi dumbledore daju dokopy, potom sa ti budu vybavovat zabery z filmu hned jak bude v knihe nieco spomenute....akoze kebyze to mam citat po filme a pottera mam mat zafixovaneho jak hnusneho radcliffa tak to uz len cakam na ktorej strane ho zabiju
a to ze vo filme budu niektore casti zmenene tak to potom aj naopak v knihe budes mat tie casti inac jak si ich videla vo filme o__O
a viac by mi vadilo kebyze mi niekto furt prezradza co sa stane o pat stran dopredu v knihe ako to co sa stane o tri minuty vo filme tak radsej najprv v klude knihu
a to ze vidim ze vo filme je logicky milion vedlajsich situacii vynechanych a niektore veci vyzeraju inac jak v knihe mi nevadi absolutne, skor cloveka potesi ked si vsimne prepis dakych dialogov v tom filme potom alebo ze niektore veci sedia tak jak boli opisane v knihe....urcite by som sa akoze nenervoval ze dpc preco mu dal sprosty americky reziser modry klobuk ked v knihe ho mal cierny a preco v tejto scene neni aj henten ked v knihe bol
ale vzdy ked som videl film podla knihy tak to bolo aspon dva roky po tej knihe a to som si uz dej nejak nepamatal, sa mi to vybavovalo postupne jak som to videl potom vo filme a hento ze co bolo vynechane vsetko som nemal ani sajnu a prave preto ma to nesralo
a situacia ze o tyzden idem do kina, rychlo si rped tym musim precitat knihu sa mi zda tiez dost smiesna kvoli tomu, podla mna si precitaj knihu a do toho kina vobec nechod, stiahni si to o dva roky z netu
Sú aj filmy, pri ktorých je lepšie ani nečítať knihu. Napríklad Eragon. To bol úplne odlišný príbeh od knihy, dokonca aj niektoré mená sa nezhodovali... a kto išiel do kina na Eragona, ktorého si prečítal, bol fasa sklamaný.
Chod len na film, prvy diel sedmicky bol imho dobry Deju sa to drzi a spravene to je tiez v pohode. Co vystrihli, boli malickosti a spravili to citlivo. Uz hadam s poslednym dielom nebudu mat problemy...
I ked aj romanticko-komedialne ponatie 6-tky malo nieco do seba, ako uz niekde pisala Astaroth xD
Tiež si myslím, že prvý diel sedmičky bol dosť dobrý, možno sa mi aj najviac páčil spomedzi všetkých filmových adaptácií kníh HP. A pokojne choď do kina, nič to nespraví.
ja tiež som najprv prečítala knihu a teraz sa filmu neviem dočkať vo filme určite nebude úplne všetko ako v knihe lebo sa to ani nedá, ale myslým že pri HP sklamaná nebudem
ja som za to, najskor kniha, potom film...kniha je vzdy lepsia...a neilen co sa HP tyka...inak sedmicka nema chybu a chystam sa precitat si ju zase raz
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
akurat ked som uz citala ine knihy tak mi takmer vzdy ten film zdal uplna hlupost oproti knihe napriklad uz len to ,ze v knihe je opisany niekto ako strasne skaredy a hodia tam pekneho herca uz je to o hovne.,,
Presne nad tým som dnes uvažovala
Že či keby si prečítam knihu ma to bude viac zaujímať.
Pretože teraz ma už len zaujíma ako to vyzerá na screene, lebo všetko už viem.
Takže.
NEČÍTAŤ!
Až po filme!
Pretože to skazí kinematický zážitok
keď som čítal knihu po filme, bol som ňou príjemne prekvapený - až na Kruh - videl som film, zdal sa byť celkom dobrý, knihu som čítal až pár rokov po tom, bol som ňou fascinovaný a uvedomil som si, ako dokážu Američania dodrbať skvelý príbeh.
a to ze vo filme budu niektore casti zmenene tak to potom aj naopak v knihe budes mat tie casti inac jak si ich videla vo filme o__O
a viac by mi vadilo kebyze mi niekto furt prezradza co sa stane o pat stran dopredu v knihe ako to co sa stane o tri minuty vo filme tak radsej najprv v klude knihu
a to ze vidim ze vo filme je logicky milion vedlajsich situacii vynechanych a niektore veci vyzeraju inac jak v knihe mi nevadi absolutne, skor cloveka potesi ked si vsimne prepis dakych dialogov v tom filme potom alebo ze niektore veci sedia tak jak boli opisane v knihe....urcite by som sa akoze nenervoval ze dpc preco mu dal sprosty americky reziser modry klobuk ked v knihe ho mal cierny a preco v tejto scene neni aj henten ked v knihe bol
ale vzdy ked som videl film podla knihy tak to bolo aspon dva roky po tej knihe a to som si uz dej nejak nepamatal, sa mi to vybavovalo postupne jak som to videl potom vo filme a hento ze co bolo vynechane vsetko som nemal ani sajnu a prave preto ma to nesralo
a situacia ze o tyzden idem do kina, rychlo si rped tym musim precitat knihu sa mi zda tiez dost smiesna kvoli tomu, podla mna si precitaj knihu a do toho kina vobec nechod, stiahni si to o dva roky z netu
I ked aj romanticko-komedialne ponatie 6-tky malo nieco do seba, ako uz niekde pisala Astaroth xD
neviem čítať knihu, ak viem záver, nič ma nemotivuje, žiadne napätie, proste je to nahovno
uz len vydrzat par dni dufam ze film bude tiez super