Naozaj.. Hrozne rada by som to vedela.Pretože mňa naozaj nenapadá vôbec žiadny dôvod. A to som nad tým dlho rozmýšľala.. Povie mi niekto, prečo keď mám na účte 9,99 eur, si nemôžem vybrať?! Či 5 eurovka je akože.. niečo nevydaniahodné?
Nie je to nezmysel, ja nespávam s bankárom, aby som mala na účte večne milióny a tých 9,90 je niekedy pre mňa dosť...
Btw nenávidím to aj preto, že mám mesačný rozpočet na nevyhnutné veci 100€, ale musím si to vyťahovať po 25€ každý týždeň, lebo by som to inak minula a nemala za čo chodiť do školy Avšak si tých 25 € nikdy vytiahnuť nemôžem!! Ale ja chcem, ani 20, ani 30, ale SPROSTÝCH 25 EUR!!!
mne sa dá tiež len 10 eur.. a štve ma to, bo niekedy človek fakt potrebuje zo 3 eurá a musí vybrať 10.. to kvôli euru blbému.. keď boli slovenské dalo sa menej ako 5 eur/150sk/
Čisto taký, že sa vyjebeš na to, vytiahneš desinu a minieš ju.. Preto sa ti skôr minú peniaze na účte, tým pádom si tam skôr pošleš ďalšie, alebo si zoberieš od nich pôžičku A z toho už oni majú zisk, či?
@lelia a co ma z toho banka, ze minies niekde vybrate prachy? Stahujes ich z svojho uctu teda na ucte je menej. A to je prave to co nechcu. Naopak maju radi ak platis kartou.
ale ved v poriadku. Len ak mas na ucte napr. do 150 eur tak ti tie peniaze na tom ucte vobec nezarabaju lebo je to mala suma...preto je nezmysel si zakladat ucty kde je par eur to sa ti nezmesti do penazenky 25 eur??? 100 eur mozes mat aj doma...
@hajzelodkosti si frajer ..nič veľkého - retailový úverový analytik junior/verifikátor (tuším, že to tu môžem verejne napísať, aj tak tomu nikto nebude rozumieť)
kazde vyberanie penazi bynku nieco stoji (stoji ju nieco postavit tam bankomat, vytlacit potvrdenku, elektrika, ze to svieti, sem tam zasobovanie a podobne srandy) a keby sme si strasne casto vyberali male sumy, by to banku stalo vela penazi, tak banka tymto chce dosiahnut ze si radsej vyberieme hned viac naraz. Jediny normalny dovod, ktory ma napada.
jasne jasne urcite vydala 5EUro? videli ste dobre? Chcem vidiet ten bankomat. Kamos robi v SLSP a chodi sem tam plnit bankomaty a uz co to o tom vravel...najmensiu hodnotu ktoru bankomat vyda je 10Euro.
Pri plneni bankomatov sa zavadzaju bankomatove kazety ktore sa vkladaju do bankomatu a najmensia hodnota kazety je s oznacenim 10EURO ...
Sice neviem komu to vadi ze si vytahne 10 euro namiesto 5 - bud ich mas v banke alebo u seba- tak ci tak tu malu ciastku minies...
@hajzelodkosti tiež si myslím (šéf by mal zo mňa radosť kebyže ma teraz počuje)..ale si mi neodpovedal..robíš aj ty v nejakej banke, alebo sa tak len tváriš ?
@aguri500 založila som si účet na Slovensku, keď som začala robiť v prvej práci, kde mi posielali peniaze na účet. neriešila som, či mi tam tie peniaze zarábajú alebo nie, proste som len chcela miesto, kam mi tie peniaze budú chodiť. väčšinou som ich odtiaľ veľmi rýchlo vyberala. neboli to veľké sumy, stačili mi akurát na mesačnú spotrebu cigariet, ale ako 17ročná som toho veľa vtedy nepotrebovala
účet v Česku som si založila len a len kvôli štipendiu, lebo na slovenský by mi ho neposielali. ale striedavo používam aj slovenskú aj českú kartu, pretože mám oba účty v ČSOB, takže tu nemám príliš veľké poplatky za výber v zahraničí.
myslíš, že si na tých účtoch držím milióny, ktoré mi zarábajú?
nie.
držím tam akurát toľko, že si z toho zvládnem zaplatiť nájom, jedlo, kávu, sem tam oblečenie, sem tam nejaké pivo a tak.
Milý @hajzelodkosti , neviem, či si si všimol, ale kombinácia znakov dvojbodka a d zvyčajne vyjadruje to, že človek niečo myslí "zo srandy/nie príliš vážne", dokonca som to v mojom príspevku použila dvakrát čo už asi o niečom svedčí.. Blbé, že si to, žiaľ, nepochopil
Ja sa nepotrebujem jebať do vecí, do ktorých ma nič neni a nič o nich neviem. Stačí mi, že sa jebem do tých, o ktorých viem dosť Hento bola čistá recesia tak tu prestane všetci sekať frajerov, prosímvás
@h8u aha takze ked ty niecomu rozumies aj ty sekas frajera? O com prosim ta tocis? Ked nieco viem tak napisem, lepsie nez pisat o niecom o com nic neviem. tuk - tuk
@h8u sorry, ale (asi) netuším ..neprichádzam s hotovosťou do kontaktu..ale má to niečo s tým, že je to najmenšia bankovka a nie všetky bankomaty sú tak stavané aby mohli vydávať bankovky takého malého formátu (I´m not sure about this)
@aguri500 Neviem, či účet má práve slúžiť na to, aby sa tam držali peniaze a ešte aj zhodcovali, ja žiadny taký nepoznám.
Na investovanie a zhodnocovanie peňazí sú iné produkty, napríklad podielové fondy, cenné papiere, termínované vklady a dajme tomu, že aj napríklad vkladné knižky.
Podľa mňa účet slúži na to, aby tam človeku prišla výplata, niečo mu odišlo na trvalé príkazy- ak nejaké má a zvyšok si vybral.
to mas pravdu len niekedy banky robia aj take zaujimave akcie... napr. ked som si ja zakladal ucet tak vtedy mala banka nejaku akciu ze sa peniaze zhodnocovali aj na beznom ucte sice to bola smiesna suma ale ked som tam mal vtedy to bolii este koruny cca 30tis sk eur tak na konci roka tam nieco pribudlo... taktiez mam nieco aj na podielovych fondoch a inych produktoch ale proste na ucte mam vacsinou viacej penazi a vsetko platim vacsinou v hotovosti ... a ked si vyberam peniaze z uctu tak si vyberiem naraz viac...setri to cas...
@prcimir88 jaj tak hej, mi to vyznelo ako keby on bol ten z tej ochranky. Teda neviem presne ako to funguje, ale viem, ze skor bamkomaty plni ta ochranka.
@aguri500 Ono sa to zhodnocuje, ale je to naozaj smiešna suma, keby si mala mať tam peniaze len kvôli tomu, aby sa ti sporili, tak viac dáš za poplatky ako sa to zhodnotí.
A vybrať si naraz viac je najlepšie, to s tebou súhlasím, lebo ak si človek často vyberá, tak niekedy za výbery aj platí, príapdne ak súrne potrebuje peniaze a nie je v blízkosti bankomat jeho banky, tak ho to vyjde aj dosť draho.
No ved hej chodi ta ochranka chodi plnit, len oni ked chodia plnit tak chodi s nimi aj on robit vypisi ci co a kontrolu bankomatom kt. patria ich banke.
ja mam momentalne,presne ten isty problem mam tam 9 eur aj nieco a mam z toho pi...ked to nemozem vybrta,tak len cakam ze mi tam ktosi cosi posle v bizkej dobe...
strasne chudobna doba, nechapem naco mate ucty ked tam mate par euro kere aj tak nemozete vybrat... berem- mozno mlade slecinky si zaplata prevodom Plusko na Azetiiku , ale naco toto nechapem ...
chcela by som mať k dispozícií toľko peňazí ako niektorí tu prítomní..... mne založili rodičia účet keď som mala 15 rokov... prišlo im to ako celkom fajn nápad, je taká doba, že je fajn keď sa s tým človek naučí "robiť"... a nie, neposielali mi tam horibilné čiastky, len vreckové...neskôr prišli prvé brigády a ani odtiaľ mi nechodili na účet tisíce... prišlo mi dosť fajn, keď som si mohla vybrať stovku, stačilo mi to vtedy... príde mi absurdné, že tu dakto rieši, načo si zakladáš účet keď tam máš menej ako 150 eur...
a k téme, tiež by som uvítala keby bankomaty vydávali aj 5 eurovky
Ako uz predomnou pisali, ucet nie je na to, aby sa tam susilo 9 eur. Nehovoriac o tom, ze pod vsetkymi ponukami sum je aj moznost zvolit si vlastnu sumu, kde ti bankomat tych 5 eur urcite vyda. Prinajhorsom behnem do banky a tych trapnych 9 eur si vytiahnem so vsetkou hanbou tam.
@aguri500 Na zhodnocovanie máš iné veci, ako vkladový účet. Ak chceš niekde pracovať, VŠADE od teba pýtajú číslo účtu (teda ak nerobíš niekde u babky, okopávaš jej záhradu a ona ti dá denne 100 korún).
lebo sú to jednoducho banky.. židáci hnusní.. netreba za tým hľadať žiaden rozumný dôvod... A hold každý nemá ťažké tisíce na účte, ja žijem tiež tak že mi tam neraz ostanú 2 eurá.. Nemám slov na také stupídne reakcie že načo má niekto účet, keď tam má 9eur.. asi ešte nemá moc skúseností.. Minimálne polovica prác čo som mal tak vyslovene vyžadovali účet, v jednom internetovom obchode kde som robil dokonca vracali peniaze LEN! na účet, stalo sa že tam boli ľudia bez účtov a už bol problém na svete... museli obvolávať svojich známych a vypýtať si číslo účtu..
@pernik asi tak nejak to tu všetci myslia pre niekoho zjavne strašne ťažko pochopiteľné...
a k tej sume, dá sa to navoliť. ja mám SLSP študentský účet a v bankomatoch je možnosť navoliť si vlastnú sumu, príp. bankovky, v ktorých danú sumu chceš
Dávajú to podla mna preto aby človeka donútili vibrať si viac lebo im to evidentne proste robí dobre ked vidia pred bankomatom v tej kamere ten smutný vííraz a mince sa im tam sipať nechce ... Ach ...
Pred tým než mi vynadáte prečo reagujem na 10 rokov starú tému, vám poviem že som googlil svoju otázku a birdz (už nie prvý raz bol vo výsledkoch).
Ja sa však chcem spýtať či dáva celé 100-ky. Lebo keď vyberám aj 400 tak dá 8 kusov 50-tok... Chyatám sa kúpiť niečo za približne 1000 a tak v stovkách by to viac pasovalo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
Houby!! Aká banka?? A ja som mala pocit, že som skúšala už všetky bankomaty, okrem ČSOB...
dokonca aj bankomat, čo predtým patril Istrobanke a teraz patrí ČSOB, v PB mi vydal 5 eurovku
Nie je to nezmysel, ja nespávam s bankárom, aby som mala na účte večne milióny a tých 9,90 je niekedy pre mňa dosť...
Btw nenávidím to aj preto, že mám mesačný rozpočet na nevyhnutné veci 100€, ale musím si to vyťahovať po 25€ každý týždeň, lebo by som to inak minula a nemala za čo chodiť do školy Avšak si tých 25 € nikdy vytiahnuť nemôžem!! Ale ja chcem, ani 20, ani 30, ale SPROSTÝCH 25 EUR!!!
Čisto taký, že sa vyjebeš na to, vytiahneš desinu a minieš ju.. Preto sa ti skôr minú peniaze na účte, tým pádom si tam skôr pošleš ďalšie, alebo si zoberieš od nich pôžičku A z toho už oni majú zisk, či?
a pri poplatku za použitie konkurenčného bankomatu sa mi pomaly aj oplatí tú 10nu vybrat.
ale ved v poriadku. Len ak mas na ucte napr. do 150 eur tak ti tie peniaze na tom ucte vobec nezarabaju lebo je to mala suma...preto je nezmysel si zakladat ucty kde je par eur to sa ti nezmesti do penazenky 25 eur??? 100 eur mozes mat aj doma...
samozrejme ze ucet je dobra vec.ale je rozumne si vytvorit ucet a vlozit tam aj nejaky vklad... potom sa ti tie peniaze aj trochu zhodnocuju...
jasne jasne urcite vydala 5EUro? videli ste dobre? Chcem vidiet ten bankomat. Kamos robi v SLSP a chodi sem tam plnit bankomaty a uz co to o tom vravel...najmensiu hodnotu ktoru bankomat vyda je 10Euro.
Pri plneni bankomatov sa zavadzaju bankomatove kazety ktore sa vkladaju do bankomatu a najmensia hodnota kazety je s oznacenim 10EURO ...
Sice neviem komu to vadi ze si vytahne 10 euro namiesto 5 - bud ich mas v banke alebo u seba- tak ci tak tu malu ciastku minies...
účet v Česku som si založila len a len kvôli štipendiu, lebo na slovenský by mi ho neposielali. ale striedavo používam aj slovenskú aj českú kartu, pretože mám oba účty v ČSOB, takže tu nemám príliš veľké poplatky za výber v zahraničí.
myslíš, že si na tých účtoch držím milióny, ktoré mi zarábajú?
nie.
držím tam akurát toľko, že si z toho zvládnem zaplatiť nájom, jedlo, kávu, sem tam oblečenie, sem tam nejaké pivo a tak.
Ja sa nepotrebujem jebať do vecí, do ktorých ma nič neni a nič o nich neviem. Stačí mi, že sa jebem do tých, o ktorých viem dosť Hento bola čistá recesia tak tu prestane všetci sekať frajerov, prosímvás
@cabicabi
Vidíš, ty povedz, prečo to tak je? Že nedávajú päťky?
Pokiaľ viem z kreditných kárt sa dá vyberať ľubovolná suma.
Reagovala som na @18 , kedy si očividne vôbec nepochopil, že som to myslela zo srandy Ale okej to je jedno, idem si žiť ďalej.
Na investovanie a zhodnocovanie peňazí sú iné produkty, napríklad podielové fondy, cenné papiere, termínované vklady a dajme tomu, že aj napríklad vkladné knižky.
Podľa mňa účet slúži na to, aby tam človeku prišla výplata, niečo mu odišlo na trvalé príkazy- ak nejaké má a zvyšok si vybral.
Preco by nerobil? ved chodi s ochrankou kontrolovat a plnit... to je normalne...
to mas pravdu len niekedy banky robia aj take zaujimave akcie... napr. ked som si ja zakladal ucet tak vtedy mala banka nejaku akciu ze sa peniaze zhodnocovali aj na beznom ucte sice to bola smiesna suma ale ked som tam mal vtedy to bolii este koruny cca 30tis sk eur tak na konci roka tam nieco pribudlo... taktiez mam nieco aj na podielovych fondoch a inych produktoch ale proste na ucte mam vacsinou viacej penazi a vsetko platim vacsinou v hotovosti ... a ked si vyberam peniaze z uctu tak si vyberiem naraz viac...setri to cas...
A vybrať si naraz viac je najlepšie, to s tebou súhlasím, lebo ak si človek často vyberá, tak niekedy za výbery aj platí, príapdne ak súrne potrebuje peniaze a nie je v blízkosti bankomat jeho banky, tak ho to vyjde aj dosť draho.
No ved hej chodi ta ochranka chodi plnit, len oni ked chodia plnit tak chodi s nimi aj on robit vypisi ci co a kontrolu bankomatom kt. patria ich banke.
a k téme, tiež by som uvítala keby bankomaty vydávali aj 5 eurovky
inak absolútny súhlas s @grietusha
a k tej sume, dá sa to navoliť. ja mám SLSP študentský účet a v bankomatoch je možnosť navoliť si vlastnú sumu, príp. bankovky, v ktorých danú sumu chceš
5eurovka je malá
a tie veci v bankomatoch su nastavené asi inak
Ja sa však chcem spýtať či dáva celé 100-ky. Lebo keď vyberám aj 400 tak dá 8 kusov 50-tok... Chyatám sa kúpiť niečo za približne 1000 a tak v stovkách by to viac pasovalo.