Chcel by som názor všetkých tých ktorí chodia na 4-ročné gymnázium, alebo tam chodili (nie tých čo tam nechodia/nechodili). Chcem sa opýtať či ste neoľutovali, že ste nešli na normálnu strednú (ale ak ste nevedeli na akú, tak je to jasné). A ešte jednu ve
no tak napriklad ja sa ucim doma 20 - 30 minut a mam jednotky.. ale zalezi to na tom ako si na tom rozumove a tak to je rozne niekto sa uci viac niekto menej.. a potom neolutovala som neviem preco by som to mala lutovat. ved tam sa zlepsujem v kazdom smere a to je urcite len dobre.. a este jedna otazka z mojej strany co je podla teba normalna stredna ked nie gympel?? to by ma fakt zaujimalo.
Ja som chodila na osemrocne a nemenila by som. Ked ja som chcela studovat prirodne vedy a sa mi zda ze na to najlepsie pripravuje gymnazium. A nie je to az tak narocne, podla toho, ze ake chces dosahovat vysledky a ake ma ta konkretna skola naroky.
Gymnázium je vhodné pre tých, ktorí ešte presne nevedia čo chcú v budúcnosti robiť. Je tam všetko..zovšeobecnené. A ak sa počas tých dvoch troch rokov rozhodneš kam chceš ísť na vysokú..lebo je to hlavne pre tých ktorí na tú výšku chcú ísť, má za úlohu ich na ňu dobre pripraviť. A či to ľutujem..to nie je dôležité..ak tam raz som tak sa snažím..ako kedy na učenie som nadávala stále takže inde by to iné asi nebolo. A..tiež sa snažím učiť hlavne pred testami čo mi ale zaberie dosť času..aspoň jedno popoludnie ak chcem dobehnúť aj to čo som sa predtým neučila priebežne. Takže tak.
Gympel moze dat cloveku najkrajsie obdobie v zivote ale tiez moze devastovat....
A nie je gympel ako gympel.
Dalej si treba uvedomit (adresovane hlavne individuam ako dildojelen), ze prave absolventi ""sockarskych skol"" tvoria 70 percent celkovych sluzieb v Europe.
Pravnicka fakulta vysoli rocne 5000 pravnikov.
Masmedialna komunikacia este nikomu nezarucila karieru novinara. Zvlast v tejto oblasti je protekcia velmi rozsirena.
Lekari chodia pracovat do ceska, lebo na Slovensku zarabaju velmi malo (vzhladom na to aki su doleziti)
Gymnazium bez vysokej skoly je v praxy to iste, ako ziadnu strednu nemat. A aj ked spravis vysoku skolu, tak konkurencia je velmi vysoka a pracovnych prilezitosti je velmi malicko.
Myslim ze nejak vela ludi tu ma zidealizovanu predstavu o svete.......
Ale vyucis sa za automechanika , elektrikara, kadernika atd atd.... a mas zivnost, ktora ta zaisti na cely zivot.
Nehovoriac o tom, ze tie skoly su brutalne lahke a neoberu ta ani o sekundu mladosti.
Takze nepodcenovat odborne skoly, ich absolventom sa vela krat dari viac ako gymnazistom.
ja ich nepodcenujem ja len vravim svoj nazor.. a pozri mne je to jedno ze kolko je tu pravnikov a neviem akych ludi.. ja mam ine plany a to naozaj nema vela ludi o to zaujem.. takze ja s tym problem nemam.. a okrem toho pozri niekto pracuje manualne a niekto zase pracuje rozumom.. takze nemozes tvrdit ze maju ludia co absolvuju ucnovky alebo ake skoly lepsie zabezpecenie na zivot..ide len o to aky si dobry a co vsetko dokazes, ako sa vies predat, aky si rozhladeny..... pozri ked chce byt niekto kadernik nech sa paci, ale niekto chce robit veci z uplne ineho sudka a tam mu nepomoze nic ine ako gympel.. a prepac ze mam "zidealizovanu" predstavu o svete ale ja osobne si neviem predstavit ze by niekto nechel ist na VS.. chapem ze je vela takych ludi ale ja nechapem preco tam nechcu ist
Ja som spokojná s tým, že som si vybrala gympel - dalo mi to veľmi veľa do života - a nielen vedomostí, ale aj také danosti ako sa zachovať v tej ktorej situácii..samozrejme, že mi aj veľa zobral..ale aspoň spolužiakov mám ako tak na takej podobnej úrovni ako som ja.. spočiatku to bolo veľmi ťažké - naučiť sa učiť toľko veľa vecí, ale zvykla som si a časom som dokonca mala lepšie výsledky ako na základke - a to sa ma drží doteraz..
aa.. no to je jedno..uzavrime to tak ze mne je na gymply skvelo a nemenila by som nikdy proste flakaren maximalna ak vies ako na to, ak nie a chces sa ucit mozes sa ucit, ak chces byt kreativny zapajas sa do sutazi, olympiad a inych projektov, ak mas rad sport robis sport.. + lyziarske, plavecke, pbranecke a ine vylety a exkurzie a akcie co sa robia... no akoze je to skvele tam..
aby som aj ja vyjadril svoj skromný názor...spočiatku som mal mierne protesty, ale teraz ako tretiak by som to nemenil ...som spokojný...neviem si predstaviť že by som bol niekde na praxi ...neučím sa, robím si vynikajúce ťaháky a za svoje dobré známky vďačím @Luthien
ja chodím na osemročný gympel a niekedy som to ľutovala a často nadávam na to, že my berieme vlastne všetko, proste všetko dopodrobna, zo všetkého niečo, čiže keď človek skončí gympel nevie vlastne nič narozdiel od tých, ktorí chodia na nejaké iné stredné školy s nejakým zameraním, tí vedia aspoň nejaké remeslo alebo tak, takže po ukončení niečo ovládajú, narozdiel od gymnazistov..ale na druhej strane, keď má človek záujem o štúdium na vysokej jednoznačne som za gympel..gympel je akoby taký schodík k vysokej..podľa mňa tam na vysokú pripravia oveľa lepšie než na nejakých obchodných akadémiách či učňovkách...a niektoré školy dokonca gymnazistoch pri príjmaní na výšky uprednostňujú...
Urovnovo su dnesne gymka na nic. Ziadna vyberova skola atd... Dnes by som sa rozhodoval podla coho, ci ma bavi iba urcita cast, alebo ma bavi viac veci. Inac nie je od veci sa rozhodnut aj podla toho, kam idu kamosi. Aj ste fajn partia tak... Je aj pravda, ze na gymku krpateju talenty, ale to je aj mozno individualne. Ved opytaj sa tych, ktore uz na to gymok chodia.
@didojelen ty si to asi predsatvujes tak, ze povies niekde "ja som z gympla" a vsetci sa z teba poseru, co?
poznam kopec ludi ktori nesli na gympel a su x-krat inteligentnejsi.. u nas v triede bolo kopec ludi, ktori prezivali z roka na rok. dokonca jeden spoluziak si teraz robi na hotelovke nejaku nadstvabu lebo jednoducho na vysku ist nechce a z gympla moze ist akurat niekam..
som rada ze som bola na gymku pretoze som sa mohla rozhodnut co chcem ist studovat do buducna ale ak ma niekto jasno, ze chce byt informatik alebo podobne nech sa radsej orientuje hend na strednej
no podľa toho aké... ja som bola na mojom zúfalá tri roky... teraz som si zvykla... a netreba sa toľko učiť. keĎ sa učíš pravidelne pohoda, ke´D to flákaš, občas niečo kukneš, na hodinách občas počúvaš, tiež pohoda. ja si neviem predstaviť,že by som chodilamniekam inam ako na gym, aj ke´D som naň pičovala milionkrát
Ja by som to zhrnula asi tak, ze kto uz vie, comu sa chce v zivote venovat, alebo na aku chce ist vysoku skolu, tak nech si vyberie aj taku strednu - ktora ho na ten konkretny smer aj najlepsie pripravi.
Ale ak niekto este nevie co dalej, pripadne chce ist na taku vysku, na ktoru ho ziadna stredna lepsie nepripravi ako gymnazium, tak nech ide na gymnazium.
Výhodou gymnázia je, že ťa pripraví na akúkoľvek vysokú školu.
Nevýhodou je to, že sa musíš učiť aj predmety, ktoré ťa nezaujímajú, ale ak sa uspokojíš pri takom predmete aj z horšou známkou ako 1, nie je to až taký problém nejako ich zvládnuť.
S tým, že ak máš gymnázium a nejdeš dalej, tak ako keby človek nemal nič nesúhlasím. Existuje kopa rekvalifikačných kurzov, ktoré sa dajú spraviť za pár mesiacov.
Skôr je problém pri absolventoch, že nemajú prax, väčšina zamestnávateľov uprednostní človeka s praxou a je jedno akú školu má,pokým má maturitu.
Plus mnoho zamestnávateľov nechce absolventov pre to, že často ich zaškolia a oni sa na prácu vykašlú, ešte nikoho neživia,naopak ich ešte živia rodičia, takže veľmi veľa z nich ľahko odíde z práce ak sa im už nechce pracovať v takom odbore alebo za taký plat a hľadá dalej.
aby ak ti po dvoch rokoch zdvihnú školné ešte o 1300SK čo bolo v prváku LEN 1100SK takže rovno na 2400SK aby si mohla v tretiaku prestúpiť na dáky šupný gympeľ, bez tvojho zamerania a s tým prísť o svoje plány na výšku a do budúcnosti celkovo ...vzdať sa tak toho, čo ťa baví... a čo zbožňuješ....
..... chcela som dopravnú...zobrali ma...naši ma nepustili...dozvedlei sa o fabrickom gympli...samozrejme Miška pôjdeš tam..kop sĺz ma to stálo, ale....neľutujem, že som na gympli...až na bandu tupých hláv je to pecka..aj keď na takej matike som aj ja tupá...ale detail...len sa mi nepáči ako podľa nového ŠkVP je to hrozne na hlavu..jak debili stále to isté do okola a bez riadnej prípravy na maturity..aj učitelia povedia...toto nám kážu učiť z ministerstva..o toľkoto viac vám ešte my ako škola pridáme...a až tóóľkoto potrebujete na maturity..takže bude čo robiť...
známky som mala na základke že 1 a pár dvoják, dáke tri....tu okrem štvorky/prepadu z matiky a trojky z angliny mám čisté jednotky s jednou dvojkou z geo...učím sa neviem koľko...ale málo...veľmi mál, ale zato veľa venujem príprave na vyučovanie a a nie učeniu..keďže u nás je toho občas trošku moc...
ok, máme ako jedna z mála škôl v SR notebooky namiesto zošitov, ale bohviečo to nie je...
kladú nám toho viac ako na iných školách...ok...možno nie sme také vysvietené gymnázium...máme len tento rok prvých maturantov...príde baba po polroku z iného gympľa...tam mala trojky a u nás má čisté...to je ročník nad nami...ten ich gympeľ len vychvaľujú..a že jak s atam musia veľa učiť...a hentoto...aké je to ťažké.....ale mám tam spolužiačku zo základky... z chémie berieme o polovicu viac toho a podrobnejsie ako oni, z bioly tiež...na dejepise berú jednu tému za dve tri hodiny a my viac menej každú hodinu iné...na geo kukajú filmy prírodopisy/cestovateľské...my každú hodinu učivo a odpovede...majú dve písomky do týždňa a už škrečia koľko je toho veľa a ani von nemôžu ísť..my mávame takmer každý deň jednu dve niekedy ja viac...ešte som nezažila u nás týždeň, kedy nebola žiadna písomka... na základke mala čisté jednotky, teraz mala viac dvoják ako jednotiek a aj s štvrorkou z matiky a trojkou z angliny som mala lepší priemer ako ona....
týmto som chcela povedať len to, že každý gympeľ je iný, a aj ten čo je vyhlásený za ťažký tak tam hovno robia a iba sa flákajú...nie vždy!!!platí to aj na opak..
neľutujem, na gympli je super a vôbec nie tak veľa účenia .dá sa to vpohode zvládať. denne sa učím tak možno 2 hodinky podľa toho koľko toho máme a mám 1,2 na vysvedčení.ja ti to odporúčam, aj keď samozrejme závisí na triede
Ďakujem.Ale na malom stupni,lebo na tom veľkom by som využila svoju znalosť strieľania zo vzduchovky.To znamená-že sa viem rýchlo rozčúliť a keby som učila našu triedu...Tak by som už neučila.
este cez prazdniny pred prvym rocnikom som rozmyslala nad tym, ze sa na to vykaslem a skusim nejaku umelecku strednu. ale povedala som si ze to necham tak.
prve dni boli take uzasne! na jednej strane som bola vystresovana, ale ta uroven! na zakladnej sme boli deti. ale na gymku, zacali nam vykat, a bavili sa s nami na normalnej urovni! a ta odbornost.. na zakladnej to bolo take okresane, ale na gymku na mna velmi zaposobilo, o kolko vzdelanejsi su tam profesori a na akej urovni sa vyjadruju.. bola som vazne uchvatena.
je vsak pravda, ze kopu ludi sa na to gymko dostalo vdaka bohatym rodicom a tak. to je vseobecne zname. a ti potom mali mozno problem tahat s ostatnymi. ale vela ludi tam bolo samozrejme aj opravnene, takze som tam spoznala kopec novych super zaujimavych inteligentnych ludi, ktori mi extremne obohatili zivot.
niekedy som si aj ja myslela, ze preboha ostatne skoly su odpad. je pravda, ze ludia co nemali na gymko sli na tie dalsie skoly. lenze ked si vezmem taku elektrotechnicku, pocula som ze je omnoho tazsia nez gymko. a takisto mam par kamosov co tam studuju a vedia robit take veci ze len pozeram.
moja rada znie - ak nemas uz teraz presnu predstavu co chces robit, teda, ked chces byt elektrotechnik, kadernik, kuchar chod na odbornu skolu.
ked ti prax nikdy moc nesla, a radsej sa ucis teoreticky, gymko je pre teba.
urcite by som sa nebala, ze by bolo gymko tazke. pre mna spociatku bola matika priserna, ale teraz z nej dobrovolne maturujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
lebo nemusím dochádzať,
lebo nemám v triede indivíduá pochybného charakteru,
lebo môžem x-krát zmeniť rozhodnutie o svojom budúcom zameraní,
lebo som na alternatíve a v 4. ročníku budem mať na vyučovaní len maturitné predmety.
pre mna to nie je narocne. asi som divna.
a ucim sa iba pred pisomkami - to aj dlhsie, lebo potrebujem dobehnut vsetko, co som sa nenaucila normalne.
tak pred pisomkou.. ako z coho.... priemerne mozno take 2-3-4 hodinky. zalezi na mnozstve latky.
a uplne naj je, ked sa sam prihlasis a potom mas klud. vzdy planujem, ze to tak urobim a nikdy to nezrealizujem. no znamky mam dobre.
A nie je gympel ako gympel.
Dalej si treba uvedomit (adresovane hlavne individuam ako dildojelen), ze prave absolventi ""sockarskych skol"" tvoria 70 percent celkovych sluzieb v Europe.
Pravnicka fakulta vysoli rocne 5000 pravnikov.
Masmedialna komunikacia este nikomu nezarucila karieru novinara. Zvlast v tejto oblasti je protekcia velmi rozsirena.
Lekari chodia pracovat do ceska, lebo na Slovensku zarabaju velmi malo (vzhladom na to aki su doleziti)
Gymnazium bez vysokej skoly je v praxy to iste, ako ziadnu strednu nemat. A aj ked spravis vysoku skolu, tak konkurencia je velmi vysoka a pracovnych prilezitosti je velmi malicko.
Myslim ze nejak vela ludi tu ma zidealizovanu predstavu o svete.......
Ale vyucis sa za automechanika , elektrikara, kadernika atd atd.... a mas zivnost, ktora ta zaisti na cely zivot.
Nehovoriac o tom, ze tie skoly su brutalne lahke a neoberu ta ani o sekundu mladosti.
Takze nepodcenovat odborne skoly, ich absolventom sa vela krat dari viac ako gymnazistom.
Definitivne rozhodnutie je ale na tebe.
ale tiež pravda - nie je gympel ako gympel
Proste neurazaj odborne skoly preto tie ti daju do zivota
- toho za kym pojdes, ked sa ti poakzi auto
- toho za kym pojdes sa potrebujes dat ist ostrihat
- toho kto sa postara, aby si mal doma pitnu vodu
A mozem pokracovat donekonecna.
Vies ako by vyzeral svet , kde by vsetci isli na vysoku ? Kazdy by vsetko vedel ale nikto by prstom nepohol.
Proste odborne skoly nie su menejcenne.
A ze absolventi strednych odbornych skol maju vacsiu sancu sa zamestnat je momentalne proste holy fakt.
5000 pravnikov rocne vies ake to je kvantum ? Na co ti je titul, ked si nevies najst pracu a mas problem uzivit rodinu ?
Ja hovorim vseobecne. Jednoducho pri vybere skoly treba zohladnit aj podmienky doby lebo faktury nepockaju.
ja som sa len chcela spytat preco su tie skoly normlane a gympel nie..
a u nás maju naroky dosť vysoké
poznam kopec ludi ktori nesli na gympel a su x-krat inteligentnejsi.. u nas v triede bolo kopec ludi, ktori prezivali z roka na rok. dokonca jeden spoluziak si teraz robi na hotelovke nejaku nadstvabu lebo jednoducho na vysku ist nechce a z gympla moze ist akurat niekam..
som rada ze som bola na gymku pretoze som sa mohla rozhodnut co chcem ist studovat do buducna ale ak ma niekto jasno, ze chce byt informatik alebo podobne nech sa radsej orientuje hend na strednej
vela ludi sa potom na gymku trapi
Ale ak niekto este nevie co dalej, pripadne chce ist na taku vysku, na ktoru ho ziadna stredna lepsie nepripravi ako gymnazium, tak nech ide na gymnazium.
Na základnej som mal trojky, teraz sa učím tak hodinku-dve maximálne a celkom to ide.
Nechápem ľudí čo nadávajú na gymnázium, je pravda, že z neho prakticky musíš ísť na výšku, ale to musíš ísť aj tak.
Nevýhodou je to, že sa musíš učiť aj predmety, ktoré ťa nezaujímajú, ale ak sa uspokojíš pri takom predmete aj z horšou známkou ako 1, nie je to až taký problém nejako ich zvládnuť.
S tým, že ak máš gymnázium a nejdeš dalej, tak ako keby človek nemal nič nesúhlasím. Existuje kopa rekvalifikačných kurzov, ktoré sa dajú spraviť za pár mesiacov.
Skôr je problém pri absolventoch, že nemajú prax, väčšina zamestnávateľov uprednostní človeka s praxou a je jedno akú školu má,pokým má maturitu.
Plus mnoho zamestnávateľov nechce absolventov pre to, že často ich zaškolia a oni sa na prácu vykašlú, ešte nikoho neživia,naopak ich ešte živia rodičia, takže veľmi veľa z nich ľahko odíde z práce ak sa im už nechce pracovať v takom odbore alebo za taký plat a hľadá dalej.
..... chcela som dopravnú...zobrali ma...naši ma nepustili...dozvedlei sa o fabrickom gympli...samozrejme Miška pôjdeš tam..kop sĺz ma to stálo, ale....neľutujem, že som na gympli...až na bandu tupých hláv je to pecka..aj keď na takej matike som aj ja tupá...ale detail...len sa mi nepáči ako podľa nového ŠkVP je to hrozne na hlavu..jak debili stále to isté do okola a bez riadnej prípravy na maturity..aj učitelia povedia...toto nám kážu učiť z ministerstva..o toľkoto viac vám ešte my ako škola pridáme...a až tóóľkoto potrebujete na maturity..takže bude čo robiť...
známky som mala na základke že 1 a pár dvoják, dáke tri....tu okrem štvorky/prepadu z matiky a trojky z angliny mám čisté jednotky s jednou dvojkou z geo...učím sa neviem koľko...ale málo...veľmi mál, ale zato veľa venujem príprave na vyučovanie a a nie učeniu..keďže u nás je toho občas trošku moc...
ok, máme ako jedna z mála škôl v SR notebooky namiesto zošitov, ale bohviečo to nie je...
kladú nám toho viac ako na iných školách...ok...možno nie sme také vysvietené gymnázium...máme len tento rok prvých maturantov...príde baba po polroku z iného gympľa...tam mala trojky a u nás má čisté...to je ročník nad nami...ten ich gympeľ len vychvaľujú..a že jak s atam musia veľa učiť...a hentoto...aké je to ťažké.....ale mám tam spolužiačku zo základky... z chémie berieme o polovicu viac toho a podrobnejsie ako oni, z bioly tiež...na dejepise berú jednu tému za dve tri hodiny a my viac menej každú hodinu iné...na geo kukajú filmy prírodopisy/cestovateľské...my každú hodinu učivo a odpovede...majú dve písomky do týždňa a už škrečia koľko je toho veľa a ani von nemôžu ísť..my mávame takmer každý deň jednu dve niekedy ja viac...ešte som nezažila u nás týždeň, kedy nebola žiadna písomka... na základke mala čisté jednotky, teraz mala viac dvoják ako jednotiek a aj s štvrorkou z matiky a trojkou z angliny som mala lepší priemer ako ona....
týmto som chcela povedať len to, že každý gympeľ je iný, a aj ten čo je vyhlásený za ťažký tak tam hovno robia a iba sa flákajú...nie vždy!!!platí to aj na opak..
Ďakujem.Ale na malom stupni,lebo na tom veľkom by som využila svoju znalosť strieľania zo vzduchovky.To znamená-že sa viem rýchlo rozčúliť a keby som učila našu triedu...Tak by som už neučila.
este cez prazdniny pred prvym rocnikom som rozmyslala nad tym, ze sa na to vykaslem a skusim nejaku umelecku strednu. ale povedala som si ze to necham tak.
prve dni boli take uzasne! na jednej strane som bola vystresovana, ale ta uroven! na zakladnej sme boli deti. ale na gymku, zacali nam vykat, a bavili sa s nami na normalnej urovni! a ta odbornost.. na zakladnej to bolo take okresane, ale na gymku na mna velmi zaposobilo, o kolko vzdelanejsi su tam profesori a na akej urovni sa vyjadruju.. bola som vazne uchvatena.
je vsak pravda, ze kopu ludi sa na to gymko dostalo vdaka bohatym rodicom a tak. to je vseobecne zname. a ti potom mali mozno problem tahat s ostatnymi. ale vela ludi tam bolo samozrejme aj opravnene, takze som tam spoznala kopec novych super zaujimavych inteligentnych ludi, ktori mi extremne obohatili zivot.
niekedy som si aj ja myslela, ze preboha ostatne skoly su odpad. je pravda, ze ludia co nemali na gymko sli na tie dalsie skoly. lenze ked si vezmem taku elektrotechnicku, pocula som ze je omnoho tazsia nez gymko. a takisto mam par kamosov co tam studuju a vedia robit take veci ze len pozeram.
moja rada znie - ak nemas uz teraz presnu predstavu co chces robit, teda, ked chces byt elektrotechnik, kadernik, kuchar chod na odbornu skolu.
ked ti prax nikdy moc nesla, a radsej sa ucis teoreticky, gymko je pre teba.
urcite by som sa nebala, ze by bolo gymko tazke. pre mna spociatku bola matika priserna, ale teraz z nej dobrovolne maturujem
Ja som chcela ist na hotelovku, ale samozrejme, ze mama vojensky zahlasila, ze pojdem na gymnazium ci chcem alebo nie, tak som sla.
Niekedy aj teraz lutujem, lebo ked sa nedostanem na vysku, cely zivot budem v ...
A keby som dostudovala hotelovku, mohla by som uz hned zarabat :/