dobre filozofovanie...podla mna to je vychovou, dobou... a mozno ludmi, ktorymi si obklopeny...ja seba samu povazujem za empaticku osobu, pretoze ja nedokazem byt stastna, ked je niekto smutny a naopak...
@Lucas14 a to si este nevidel asi ludi s velkeho mesta (NY, LA atd...) Vacsina su taki egoisti, ze keby nich vypadnes z 10poschodia len ta prekrocia a idu dalej... Neviem ci som to spravne povedal, ale hadam hej
ja si myslim, ze to s tym stracanim nema nic spolocne. jednoducho sa niekto vie a niekto nevie vcitit do pocitov inych. Lebo takych ludi to nikdy nezaujimalo ako sa moze iny citit. To nie je ako ked clovek straca chut do zivota .....
podla mna je to tak ze...naco sa budem o niekoho zaujimat ked nikto sa nezaujima o mna?..a takuto otakzu si polozia vsetci tak uz potom nema vyznam sa o niekoho zaujimat ... dufam ze mojim divny vysvetlenim tomu niekto porozumel ..samozrejme obcas sa o niekoho zaujimam obcas nie ...vecsinou je to podla nalady
Kym tym nerobia nejaku velku skodu, tak mi to ani nevadi, ani ma to nerozculuje, lebo je to detinske, kazdy si takym obdobim niekedy prejde a po par rokoch taki ludia zistia, ze ich to aj tak nenaplna a niekam sa posunu. Ak zostanu egoisticki ako idioti, tak sa na nich kazdy vysere
lebo k tomu aby sme mysleli na seba nas nuti okolity svet, ja som bol dost velky empat, ale naucil som sa to pouzivat pre svoje dobro a viac-menej, pre odhad ludi a situaci a manipulaciu.
Empatia je jediny cit ktory sa vyvija casom a zaroven je plne ovladatelny volov... najlachsie zapuditelny clovek nedokaze umlcat potreby nedoakze umlcat pokrvne vztahy nedokaze umlcat lasku..... je velmi zaujimave ze jedine co dokaze umlcat je svedomie....
viac menej vacsina ludi pri tejto autodestrukcii vychadza z faktu ze to robia aj ini ludia.... cim viac nas zivot prefacka tym viac sa chceme starat len sami od seba mame pocit ze nasa snaha cinit blaho druhym nie je opatovana.... toto su najcastejsie dovody preco to je tak ako je....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
A empatia nie je o tom, starať sa druhým do života
ja som si myslel, že máš na mysli ľudí,
ktorí sú neskutočne závistliví a nedoprajú človeku...