Napríklad viac ako dva mesiace. Poznám pár, v ktorom spolu chodia už vyše roka a stále spolu nespali. A pre mňa je to dosť nepochopiteľné, kedže keď mám frajera, tak ma priťahuje aj sexuálne. Teraz ale hovorím o tom, keď už niekoho celkom dobre poznáte a
osobne mi je jedno čo si kto myslí, keď sa s ženskou bozkávam a obaja sa chceme pretiahnuť ako divé králiky , ledva že sa držíme... tak prečo nie ? samozrejme prvé dni to nieje ideálne hneď robiť ale keď už viem aspoň niečo o nej a sedíme si ...
a určite nie 10minut po tom čo sa zoznamime bo nepotrebujem nejaky pritulny syfilis alebo podobne zvieratko
niektorí ľudia sa proste do sexu nehrnú. sú si neistí sebou, tým druhým, považujú to za vážny krok a keď čakajú rok, tak pravdepodobne aspoň jeden z nich ešte sex nemal, a ono to je považované za dosť veľký krok (čo nie je zase, ale placebo efekt) takže ľudia nechcú mať prvý sex s nesprávnym človekom.
podľa mňa je namieste zistiť, ako vzťah funguje v iných oblastiach. sex je taká chúlostivá vec, niekedy je človek tak rád, že si s dotyčným rozumie v posteli, že je ochotný privrieť oči nad inými vecami. a preto si myslím, že je fajn proste mať aspoň tých pár týždňov.
..uspokojiť sa dá aj inak ako súložou. (to je už o preferenciách zúčastnených a keď si v tom dvaja sadnú tak v pohode)
A dôvody môžu byť rôznorodé.. je to pre teba nepochopiteľné preto, lebo ich asi nepoznáš alebo nie si v tom vzťahu s nimi.
Môže to byť o pripravenosti-nepripravenosti alebo aj o nejakom tom čare oddalovania.. niekto to tak proste chce, niekto sa chce telesne zbližovať dlhšie... a potom veľa iných dôvodov.
Pre dobrý pocit a aby som vedela že som o to neprišla s prvým jebom na diskotéke ale s človekom ktorý ma miluje natoľko že kvôli mne vydržal rok bez sexu
@grietusha musím ti dať za pravdu že ten koment znie "hulvátsky" (aké smiešne slovo ) ale nejako sa mi nechcelo JEBAŤ so slovami aby to vyznelo kultivovane
lebo všetko má svoje čaro... obdobie vo vzťahu kedy sa len spoznávajú... pusinkujú... držia za ruky má tiež niečo do seba je tam také to niečo tajomné... niečo ešte neobjavené... jednoducho je to úplne iné ako keď už spolu dvaja sexuálne žijú... tak prečo si neužiť aj toto obdobie naplno ? veď sexovať môžu potom celý život
a druhá vec - do postele vhupsnem len s človekom, s ktorým viem, že si viem a chcem predstaviť budúcnosť... s ktorým by som si vedela predstaviť mať dieťa.... a to sa nedá spoznať za pár týždňov
@grietusha soráč ale ja si proste na slovný výber nepotrpím to iba v spoločnosti a pri neznámej dáme, keď zistím že má tiež takýto slovník tak načo sa zdržiavať
ale veru ako tak hovoríš, minule som sa zamýšľal nad tým že by nebolo zlé trochu to zmeniť... a ty si mi s tým zase zasadila chrobáka do hlavy. takže až budem zase slušný, bude to tvoja vina !!!!!!!
a čo je na tom divné ? v dnešnej dobe je vzácne, ked sa do vzťahu nejde len kvoli vlastným potrebám , ale nájdu sa ľudia ktorí dokážu byť trpezliví, počkať si a to viac si potom všetko vedia vážiť.
vraj to zeny beru ako nejake "testovanie", stylom "co si musis vydobyt, to si viac vazis". ale uprimne, mne je taketo spravanie proti srsti. verim svojej intuicii a do vztahu idem uz az vtedy ked viem a citim, ze ten chlap ma lubi, cize ziadne dalsie skusobne doby nepotrebujem. a v oboch mojich dlhodobych vztahoch som si ista ze som pre nich nebola/nie som len sexualna hracka. a okrem toho sex s milovanou osobou je uzasny zazitok a nebudem sa predsa o neho ukracovat ked ho mozem mat
@depropex prečo sa mi ospravedlňuješ za to, že rozprávaš jak redneck, čo jazdí na oslovi? mne to je jedno, rozprávaj si tak, ale znižuje to všetku možnú atraktivitu.
@goodk presne tak a nie inak. jedine, že by to bolo inak, ale to sa nemôže stať.
@danica123 ty by si si nevážila viac niečo o čo si musela bojovať ako niečo na čom si nemusela pracovať a snažiť sa.?,, milovať " neznamená že preskočila iskra a zrazu si sa zalubila, ale to že s tým človekom spolu budete zdieľať spoločné veci ...a to mi dáš za pravdu že sa po krátkom čase nedá, pretože aj keď sa podľa teba poznáte stále sa nájdu veci na kotrých budete musieť spolu pracovať aby bol vzťah pevnejší. Ale pokiaľ ti ide naozaj len o to aký bude sex tak to máš uplne jedno kedy to bude, ale potom sa ti može stať že to bude jediný čím budeš udržiavať vzťah, keď sa vyskytnú problémy.
ja si myslím, že takto "vydržať" sa dá len pokiaľ obaja sú mladší, resp. jeden z nich sex ešte nemal..a vtedy sa "boja" s tým začať..
pochybujem že dvaja ľudia, ktorí mali pred sebou už sexuálne skúsenosti a majú čojaviem 23 rokov a sú spolu viac ako pol roka, žeby ešte spolu nespali..
je to celé o tom čare mladosti a neskúsenosti a strachu.. kecy o tom, že chcú aby ich vzťah dozrel, sú podľa mňa bullshit..keď niekto vie, ako to funguje (mám na mysli sex a veci s ním spoločné), viac ako 3-4 mesiace nečaká už poväčšinou nikto..
@topanocka mne ide o to, že v konečnom dôsledku dajme tomu po roku a viac je úplne už jedno, či to milovanie bolo "vybojovane". a úplne súhlasím s tým, že sa môže udržiavať vzťah len preto, že to klape v postely, až na to, že k tomu môže dôjsť aj keď dvaja nespia spolu hneď ale čakajú
@danica123 skor si myslím že to čakanie ich viac spojí , naučia sa spolu komunikovať , pretože každý je iný a budu mať za sebou tolko vecí, zážitkov problémov , že sa im neskor nestane že sa rozidu pre blbosť. a dalšia vec učia sa nesebeckosti . je to len o hodnotách ak sa vedia dohodnuť tak si myslím že o to silnejší vzťah bude. Ved sa pozri koľko je dnes rozvodov a koľko kedysi keď sex nebol ako športová aktivita , ľudia spolu vedeli vychádzať lepšie ako dnes
@v3nty presne ako píšeš, dvaja musia mať istotu že spolu chcú vytrvať, a že si zo dňa na deň ten druhý všetko nerozmyslí a čakanie si myslím vzťah len posilní .
ale nei tak mala som vztah kde sme sa samozrejme ze fyzicky pritahovali ale nejak sme citili ze sa chceme poznat az uplne najviac nan ieco taketo a aj ked smestrasne chceli, vlastne sme to nechceli hned... neviem, je to take zvlastne ale da sa to chapat.
co o sa neda chapat je princim "viera nam to prikazuje"
1. ako môžeš vedieť, koľko sa sexovalo v minulosti a ako k tomu pristupovali?
2. rozvody neboli, ale pre iné príčiny, ako to, žeby spolu vychádzali. ľudské práva sa zmenili a dnes je veľmi jednoduché sa rozviesť, tak prečo by to ľudia neurobili.
nikdy nemôžeš veci porovnávať s minulosťou, lebo nevieš ako to skutočne vtedy fungovalo
jj, najlepsie je take to uplne nespontanne natahovanie kedy zienka "Nie je este pripravena" potom nakoniec, po uplynuti urcitej doby povoli,... rozpacite vyzliekanie, nevinne pohlady a sepkania do uska "neboj sa, neublizim ti", a potom dalsie take tie trapne situacie s tym suvisiace, ktore nebudem spominat
ved ked tam je chemia, co je dobre ze tam je, lebo hoci chodime po dvoch, v mnohych smeroch sme stale zvieratka, tak naco by bolo dobre cakat..
Keď sa na to necíti tak sa oplatí čakať. + Nie je to len zábava, je reálna možnosť že dievča otehotnie, tak je na mieste rozmýšľať. Aspoň sa za ten čas dobre spoznajú. Súhlasím s @38
@meiram ked sa ma pýtaš tak ma kľudne možeš aj označiť nemusíš sa báť.
1. pozri sa ako je dnes sex prezentovaný, však ho máš pomaly všade, 15 ročné deti začínajú sexualne žiť. Dnes to nie je niečo čo vznikne medzi dvoma ľuďmi po čase spoznávania , ale je to skor prezentované ako niečo pozitívne , akoby to bola bežná vec , a čím viac skúseností tým to z teba robí väčšieho ,,machra" to kedysi nebol.
2. nie veci sa opravovali nie vyhadzovali, to že sa vyskytne problém a druhého jednoducho odhodím nie je riešenie, vieš ako trpia deti ktoré musia potom byť bez jedneho rodiča. Keby sa ludia nehrnuli do vecí ktoré by mali mať čas , bolo by to jednoduchšie.
U mna to vzdy trvalo vzdy dlhsie ako 10 mesiacov. A nelutujem to, pretoze sa daju robit aj ine veci ako mat sex a hlavne som zastanca nazoru, ze cim viac dvaja vydrzia, tak tym je ten vztah silnejsi, pretoze nie je len o sexe...
@topanocka prepáč, neviem prečo som nadobudla dojem, že je to tvoje fórum a uvidíš to tak, či tak
o čo mi ide je, že ty poznáš len dnešnú dobu. keby si sa spýtala starých rodičov, ako a prečo (a či vôbec) veci fungovali inak, tak by si mohla porovnávať obe skutočnosti na základe faktov, nielen domnienok.
fráza "staré dobré časy" neznamená, že veci boli lepšie, ale to, že na horšiu stránku sa už zabudlo.
keď sa s niekym dám dokopy, tak je to niekto, koho poznám už a nie náhodný známy zo včerajšej diskotéky ale štandardne robím, čo sa mi zachce...
keby k tomu dotyčnému niečo necítim, tak si s ním nezačnem, tak prečo čakať, čo ja viem napr. 2 mesiace a trpieť v hrozných mukách, keď chémia účinkuje na 100%?
ako mala som pokusy odolávať aspoň mesiac, ale vždy dopadli neúspešne po krátkej chvíli...
ja najprv potrebujem danej osobe na 100% dôverovať ..ale zas rok už je moc ..ale tak .proti gustu .... každopádne ja momentálne riešim celkom iný problém !
@klaudiqaaa priplazit? ale no prosim ta , mozno tak pri prvom dievcati to tak funguje ale vzdy je moznost si najst aj ine dievca ako sa plazit k jednej co to akurat tak zneuzivat alebo v niektorych pripadoch aj k niekolkym naraz
poznám viac takých párov, čo čakajú rok a dokonca aj takých, čo čakajú do svadby alebo do zásnub/ dokým nebudú dlhšie spolu...a celkom im to klape...ale vždy je aspoň jeden z nich neskúsený a čaká na tento krok
Pre nás sex nebol prvoradý(a doteraz stále nie je) a tiež sme čakali dlhšie. Podľa mňa je to každého vec, keď to vyhovuje obom, tak nevidím dôvod, prečo sa v tom špárať
@martin093 muži sú hlúpe a lenivé zvieratká, tak prečo by si mali hľadať inú, keď tá jedna je pre nich ako bohyňa? ...a je jedno či je prvá piata alebo stá
tak podľa mňa každý s tym začne kedy to uzná za vhodné... podobne ako je tu už spomínané, tiež si myslím, že neexistuje spravny navod kedy začať a ako... je to len na tých dvoch ľuďoch ako to poriešia
Je uplne jedno kedy a po akej dobe. Gro zivota tkvie hlavne v sulozi a plodeni deti. Samozrejme nie za ucelom rozkose a radosti, ale za ucelom splodenia potomkov. Ked nebudu potomkovia aj takato debata strati zmysel.
a klaudia ma do velkej miery pravdu. Hormony nepustia a i ta najvacsia a najsprostejsia k*rva si vie ulovit kolika aspon na istu kratsiu/dlhsiu dobu, ak ho hned poriadne pretiahne... Bohuzial som toho vela krat bol svedkom.
Milovanie ja súčasťou vzťahu a každý musí vedieť sám, že koľko potrebuje (resp. nepotrebuje) času aby sa k tomu dostal.
My sme myslím si čakali 2 týždne, nemali sme potrebu to odkladať. Obaja sme už mali v tom čase za sebou viacerých partnerov (priateľ ma aj syna a tak sme to cítili...
Podľa môjho názoru veci okolo vzťahov by sa mali riadiť citmi.
Ja si radšej počkám a aj ked mám chuť "objavujem" postupne. Čo by som z toho mala keby všetko vyskúšame hneď prvý mesiac ? Potom príde ovela rýchlejšie stereotyp a nevieš si predstaviť ako by si s tým človekom mohla byť dalších povedzme 50rokov.
@danica123 pre teba mozno nepochopitelne, pre niekoho normalne, mozno ine hodnoty maju vo vztahu ako ty.....pre mna je zas nepochopitelne po 2 mesiacoch (by som sa citila ako radodajka)....proste musim niekoho fakt dobre poznat ( co sa po 2 mesiacoch neda), okrem toho, som chcela zistit, o co vlastne dotycnemu ide, ak len o jedno, velmi rychlo zdupka (taky by mi bol na nic), ten pravy, pocka, lebo si vazi viac ine veci ako len telo ....a aj pockal....nevravim, ze sex. pritazlivost nie je, jasne, ze je, ale preco hned mam rozkrocit nohy? kym sme sa dopracovali k prvemu sexu (co bolo teda rozhodne viac ako rok), poznala som zatial kazde miesto na jeho tele, akzde znamienko, vsetko, co sa mu paci a co nie (a on na mne)......ktory par toto vie? pre mna to bolo dolezite, nakolko s tym muzom zijem uz 11. rok.....pre toto to bolo pre mna dolezite
@sorciera ten stereotyp by som vynechala, kedže či už po 7 alebo 11 rokoch píde, bez ohľadu na to, či s ním začneš spávať hneď alebo nie. a určite nie je pre mňa vo vzťahu prvoradý sex, nikdy som nič také nepovedala. ale nespať s niekym, keď sa veľmi priťahujeme a máme radi len preto, že by som sa cítila ako radodajka je pre mňa slabý argument a s tým poznávaním tela je to síce pekné, ale kto hovorí, že po tom, čo spolu začnete spávať sa to už nedá.
ale jedno uznám. nemám v tomto "zlú" skúsennosť, že chlapovi išlo len o sex. možno by som potom svoj názor zmenila
@danica123 ano, ale takto ten stereotyp pride mozno neskor, ale nie po 2 rokoch, ty uz si napr. v stereotype a ja si len azcinam uzivat ty by si sa tak asi necitila, hovorim, ze ja by som sa tak citila.......proste ja potrebujem mat pevny vztah vybudovany na pevnom zakalde (co aj mam)....takze preto som potrebovala v prvom rade spoznat ine stranky, az potom tie sexualne, ak chapes.......sex je dolezity, ale vo vyzretom vztahu (co 2mesacny vztah rozhodne nie je...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
osobne mi je jedno čo si kto myslí, keď sa s ženskou bozkávam a obaja sa chceme pretiahnuť ako divé králiky , ledva že sa držíme... tak prečo nie ? samozrejme prvé dni to nieje ideálne hneď robiť ale keď už viem aspoň niečo o nej a sedíme si ...
a určite nie 10minut po tom čo sa zoznamime bo nepotrebujem nejaky pritulny syfilis alebo podobne zvieratko
sme mladí , robme čo chceme (odťál poťál) a ke´d chceme šukať tak šukajme, je to zdravé a treba si užívať po svojom
..uspokojiť sa dá aj inak ako súložou. (to je už o preferenciách zúčastnených a keď si v tom dvaja sadnú tak v pohode)
A dôvody môžu byť rôznorodé.. je to pre teba nepochopiteľné preto, lebo ich asi nepoznáš alebo nie si v tom vzťahu s nimi.
Môže to byť o pripravenosti-nepripravenosti alebo aj o nejakom tom čare oddalovania.. niekto to tak proste chce, niekto sa chce telesne zbližovať dlhšie... a potom veľa iných dôvodov.
ale ženy predsa chcú bad-boya
lebo všetko má svoje čaro... obdobie vo vzťahu kedy sa len spoznávajú... pusinkujú... držia za ruky má tiež niečo do seba je tam také to niečo tajomné... niečo ešte neobjavené... jednoducho je to úplne iné ako keď už spolu dvaja sexuálne žijú... tak prečo si neužiť aj toto obdobie naplno ? veď sexovať môžu potom celý život
a druhá vec - do postele vhupsnem len s človekom, s ktorým viem, že si viem a chcem predstaviť budúcnosť... s ktorým by som si vedela predstaviť mať dieťa.... a to sa nedá spoznať za pár týždňov
ale veru ako tak hovoríš, minule som sa zamýšľal nad tým že by nebolo zlé trochu to zmeniť... a ty si mi s tým zase zasadila chrobáka do hlavy. takže až budem zase slušný, bude to tvoja vina !!!!!!!
@goodk presne tak a nie inak. jedine, že by to bolo inak, ale to sa nemôže stať.
a mne je atraktivita ukradnutá, holku mám a pre ňu som atraktívny aký som (pokiaľ viem)
a pred ňou sa tiež vyjadrujem ináč než na blbom roletkovom birdzi
@grietusha Nebran sa tomu, nacuvaj sepkaniu hormonov
Lebo sa dám do vztahu len s takou ktorú aspoň ako tak spoznám a vyhovuje mi.
Niekto ale ide do vztahu po dni čo sa poznajú... tam je ten sex diskutabilný
pochybujem že dvaja ľudia, ktorí mali pred sebou už sexuálne skúsenosti a majú čojaviem 23 rokov a sú spolu viac ako pol roka, žeby ešte spolu nespali..
je to celé o tom čare mladosti a neskúsenosti a strachu.. kecy o tom, že chcú aby ich vzťah dozrel, sú podľa mňa bullshit..keď niekto vie, ako to funguje (mám na mysli sex a veci s ním spoločné), viac ako 3-4 mesiace nečaká už poväčšinou nikto..
A v prvomrade clovek musí sebaspoznať aby miloval toho druhého...
A koľkokrát sa nám stane že"nevieme čo chceme "
ale nei tak mala som vztah kde sme sa samozrejme ze fyzicky pritahovali ale nejak sme citili ze sa chceme poznat az uplne najviac nan ieco taketo a aj ked smestrasne chceli, vlastne sme to nechceli hned... neviem, je to take zvlastne ale da sa to chapat.
co o sa neda chapat je princim "viera nam to prikazuje"
1. ako môžeš vedieť, koľko sa sexovalo v minulosti a ako k tomu pristupovali?
2. rozvody neboli, ale pre iné príčiny, ako to, žeby spolu vychádzali. ľudské práva sa zmenili a dnes je veľmi jednoduché sa rozviesť, tak prečo by to ľudia neurobili.
nikdy nemôžeš veci porovnávať s minulosťou, lebo nevieš ako to skutočne vtedy fungovalo
ved ked tam je chemia, co je dobre ze tam je, lebo hoci chodime po dvoch, v mnohych smeroch sme stale zvieratka, tak naco by bolo dobre cakat..
Poznám páry, čo spolu spali skôr než chodili a klape im to. a tiež také, čo spolu chodia niekoľko rokov a klape im to tiež.
1. pozri sa ako je dnes sex prezentovaný, však ho máš pomaly všade, 15 ročné deti začínajú sexualne žiť. Dnes to nie je niečo čo vznikne medzi dvoma ľuďmi po čase spoznávania , ale je to skor prezentované ako niečo pozitívne , akoby to bola bežná vec , a čím viac skúseností tým to z teba robí väčšieho ,,machra" to kedysi nebol.
2. nie veci sa opravovali nie vyhadzovali, to že sa vyskytne problém a druhého jednoducho odhodím nie je riešenie, vieš ako trpia deti ktoré musia potom byť bez jedneho rodiča. Keby sa ludia nehrnuli do vecí ktoré by mali mať čas , bolo by to jednoduchšie.
o čo mi ide je, že ty poznáš len dnešnú dobu. keby si sa spýtala starých rodičov, ako a prečo (a či vôbec) veci fungovali inak, tak by si mohla porovnávať obe skutočnosti na základe faktov, nielen domnienok.
fráza "staré dobré časy" neznamená, že veci boli lepšie, ale to, že na horšiu stránku sa už zabudlo.
keby k tomu dotyčnému niečo necítim, tak si s ním nezačnem, tak prečo čakať, čo ja viem napr. 2 mesiace a trpieť v hrozných mukách, keď chémia účinkuje na 100%?
ako mala som pokusy odolávať aspoň mesiac, ale vždy dopadli neúspešne po krátkej chvíli...
ale pýtala som sa pýtala ludia mali málo ale vedeli spolu vychádzať ,
Ale dobre, ciastocne chapem veci co tu odzneli, kazdopadne ako povedala @burn nehladajte univerzalny navod, ako to je spravne
Je uplne jedno kedy a po akej dobe. Gro zivota tkvie hlavne v sulozi a plodeni deti. Samozrejme nie za ucelom rozkose a radosti, ale za ucelom splodenia potomkov. Ked nebudu potomkovia aj takato debata strati zmysel.
My sme myslím si čakali 2 týždne, nemali sme potrebu to odkladať. Obaja sme už mali v tom čase za sebou viacerých partnerov (priateľ ma aj syna a tak sme to cítili...
Podľa môjho názoru veci okolo vzťahov by sa mali riadiť citmi.
Napr. my sme začali ani nie po mesiaci, a potom sme chvíľku ľutovali, tak ale v pohode
ale jedno uznám. nemám v tomto "zlú" skúsennosť, že chlapovi išlo len o sex. možno by som potom svoj názor zmenila
v partii kamaratov sme uz o tom kecali len tak, to mi staci,