kde si prisiel na to, ze je to skodlive? ak si das denne 3 rohliky alebo 2 chleby a inac sa stravujes vyvazene a zdravo nema to byt preco skodlive
ina vec je, ze su aj zdravsie alternativy ale skodlive vyslovene to nie je skodlive su drogy a alkohol
@6 wtf, pretoze je to najlacnejsi a najpohodlnejsi sposob ako si naplnit zaludok
osobne tyzdenny nakup mam o dost drahsi ked je plny ovocia, zeleniny a strukovinovych produktov ako keby som kupila 50 rozkov do mrazaku a natierky a nie kazdy si jednak moze dovolit zdravu chutnu a pestru stravu, alebo je proste pohodlny a jest 10 rozkov denne mu vyhovuje
nevravim, ze sa neda jest zdravo a usporne zaroven, ale vacsine sa to proste nechce a maju zavislost na pecive
nie je to vyslovene skodlive, pokial nemas celiakiu... a pouziva sa to preto, lebo sa s tym dobre pracuje, ma to dobre mechanicke vlastnosti pri mieseni, dorbru chut, netvrdne to rychlo po upeceni.. skus rucne spravit chlieb z psenicnej muky a z kukuricnej muky a uvidis rozdiely pocas celeho procesu vyroby az po senzoricke vlastnosti pri jedeni
boha ludia a praskanie v kolene z bielej muky..? stredovek much? biela je menej vyzivna (menej vlakniny a mineralov) ako celozrnna a menej nasyti > viac skonzumujes ako zrnieckovych podpivnikov
No lebo nejak treba zarobit na spaldovej a inej muke, a treba si kupit medialny priestor na ten bulshit o tom ako normalna muka skodi.
Jes rozky? Jes, jes kolace? Jes. Jes zahustene omacky? (Jes) Jes knedlik? (Jes) .. Zomrel si? Nie, je ti zle z toho? Nie. Pribral si? Ano, lebo to biele pecivo je uz raz take ale nie je skodlive..
no problem je to ze NORMALNE stravujuci ludia jedia chleba na ranajky, na desiatu, casto krat aj k obedu, psenicke krekry na olovrant a chleba na veceru... v com je problem? nejedna sa o pestru stravu ... cize vysoky glyc. index bielej muky + nezdrava strava a VACSINOU zly zivotny styl sa podpise na zlom vyslekdu (obezita, curkovka a sracky kktiny)
ludia, nemozte vsetko hadzat na ubohu zeleninu, obilie ono vacsinou najvacsi skodnik sebe, je tu clovek
@wistingher Tam ale nemusí ísť priamo o biele pečivo, ale o celiakiu (neznášanlivosť lepku). Veď celiakia škodí aj kĺbom, keď nedodržuješ bezlepkovú diétu máš zvýšené riziko vzniku artrózy. Biele pečivo je škodlivejšie iba preto, že má vysoký glykemický index.
@patrixo aj pokiaľ máš diabetes... osobne sa bielemu pecivu aj chlebu snažím vyhýbať práve kvôli tomu ale občas dám, hlavne, keď som doma... lebo slovenský chlieb resp. pečivo su asi naj... teda aspon pre mna a v tahranici mi chzbaju hlavne take dobre cerstve rozky z Belskej pekárne...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale mozno je lacna?
ina vec je, ze su aj zdravsie alternativy ale skodlive vyslovene to nie je skodlive su drogy a alkohol
Tak prečo kupujeme každý druhý deň 10 rožkov? Chleba, veď väčšina je bielych. Vo väčšine je 40%+ pšeničnej múky.
osobne tyzdenny nakup mam o dost drahsi ked je plny ovocia, zeleniny a strukovinovych produktov ako keby som kupila 50 rozkov do mrazaku a natierky a nie kazdy si jednak moze dovolit zdravu chutnu a pestru stravu, alebo je proste pohodlny a jest 10 rozkov denne mu vyhovuje
nevravim, ze sa neda jest zdravo a usporne zaroven, ale vacsine sa to proste nechce a maju zavislost na pecive
boha ludia a praskanie v kolene z bielej muky..? stredovek much? biela je menej vyzivna (menej vlakniny a mineralov) ako celozrnna a menej nasyti > viac skonzumujes ako zrnieckovych podpivnikov
Jes rozky? Jes, jes kolace? Jes. Jes zahustene omacky? (Jes) Jes knedlik? (Jes) .. Zomrel si? Nie, je ti zle z toho? Nie. Pribral si? Ano, lebo to biele pecivo je uz raz take ale nie je skodlive..
ludia, nemozte vsetko hadzat na ubohu zeleninu, obilie ono vacsinou najvacsi skodnik sebe, je tu clovek