Ahojte ľudkovia!
Práve som sa rozhodla, že je čas preriediť moje skrine a zbaviť sa použiteľných kusov oblečenia. Registrovala som sa na ebay a aktivovala PayPal. Mám však otázky, ako to celé prebieha? Cez akú spoločnosť posielate balíky do zahraničia?
Ebay ma akurát tú nevýhodu, že sa môžeš stať obeťou podvodu pomerne jednoducho. Predáš vec, kupujúci to zaplatí. Pošleš to, príde mu to, prevezme to a nakoniec ti napíše, že mu nič neprišlo a chce refund. Pritom ty obvykle nemáš dôkaz, že mu to naozaj prišlo.
@vsakpredsajaa
pretože dokazovať má primárne ten kto predáva, bežný zákazník je podstatne viac chránený. Tak je proste postavený ich biznis model, treba čítať Terms & conditions
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ebay ma akurát tú nevýhodu, že sa môžeš stať obeťou podvodu pomerne jednoducho. Predáš vec, kupujúci to zaplatí. Pošleš to, príde mu to, prevezme to a nakoniec ti napíše, že mu nič neprišlo a chce refund. Pritom ty obvykle nemáš dôkaz, že mu to naozaj prišlo.
ja by som nepodceňoval kreativitu podvodníkov...
ono sú dva typy complaint:
1. item not received
2. item not as described (napr. aj prázdny balík)
Myslíš že keď niekto povie že prišiel zlý balík tak ona je povinná mu to vrátiť?
veď nemusí nič vracať, ebay to automaticky potom strhne z účtu predávajúceho a vráti kupujúcemu
pretože dokazovať má primárne ten kto predáva, bežný zákazník je podstatne viac chránený. Tak je proste postavený ich biznis model, treba čítať Terms & conditions