Veľakrá si hovorím, ako ma nejaký predmet nebaví a nerád sa naň pripravujem. No potom mi napadla taká otázka. Aký predmet by ste zaradili do školského rozvrhu. Aký by vás bavil a boli by ste šťastní, ak by sa vyučoval? Dajte mu nejaký názov a popíšte, ako
mňa ale bavili predmety na zš aj na sš. teda nie všetky to je jasné ale boli také... napríklad na zš výtvarná, telesná, dejepis, informatika... na strednej angličtina najmä neviem čo také by sa malo vyučovať čo by ma v tej dobe bavilo a bolo by to aj na niečo dobré že sa to učí všetko čo mi napadá sa vyučuje na umeleckých alebo nejak inak zameraných stredných školach napriklad fotografovanie a graficka tvorba... takže no.
filozofia, ale nie ta spopularizovaná a zle chápaná náuka ala (skôr dejiny) ... ale voľná debata založená na logických úvahách a riešení nejakých problémov ...
zrucnosti nasich predkov krizene s prezitim v prirode (hlavne zivot mimo mesta)...vyucovalo by sa zabavnou formou, prakticke veci ako viazanie namornickych uzlov, opracovanie dreva, pletenie lana, vyuzivanie kladkostroja, vodna energia, vyroba nastrojov, stavba jednoduchych stavieb a lodi, rozlozenie ohna bez zapaliek atd.
jej táto téma sa mi ľúbi takže toho napíšem viac - "vyjadrovanie názoru, diskusie, debaty"- niekde kde by ľudí naučili obhájiť si svoje tvrdenia, zároveň akceptovať názory ostatných, debatovať o tom- témy by samozrejme mohli navrhovať študenti ale aj učitelia (viem že na niektorých školách je "debata" povinný predmet
"literatúra- moderná"- tým nechcem spochybňovať našu historiu ale na slovenčine mi chýba, preberáme len staré diela a myslím že ľudí kt. neradi čítaju ešte viac znechutia literatúru, zaradila by som do slovenčiny aj moderné diela kt. by boli vhodné pre daný vek
"projekt" - riešenie problémov, myslím si že veľa mladých by možno aj niečo chcelo robiť ale nevedia ako začať, na tejto hodine by im učitel mohol pomocť s nejakým projektom( niečo na sposob KOMPRAXU)- možno získavanie financii, ako začať, ako komunikovať zo sponzormi a ukázať že niečo naozaj dokážeme
"pravopis" - pre mňa neoblúbený ale veľmi prospešný predmet asi by som ho potrebovala viac trénovať
- myslím že moje predmety by boli pre budúci život potrebnejšie ako mne budúcemu "dajme tomu asi ekonomovi" vediet klasifikáciu tkanív ( prepáčte ale práve nakukam do zošita čo sa budem zajtra učiť.)
na strednej napríklad varenie, technika, výtvarné techniky, psychológia, finančná gramotnosť, fotografia... tu na VŠ mi v mojom odbore celkom chýba hospodárska geografia, ktorá na niektorých školách je, a samozrejme prax vo firmách, exkurzie
možno by bol fajn nejaký predmet, kde sa len porozprávame a spoznáme celkovo, ako trieda, lebo nielen u nás, ale z počutia aj v iných triedach sú skupinky a ostatní sa potom až tak nepoznáme, takže niečo takéto by bolo fajn ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
"literatúra- moderná"- tým nechcem spochybňovať našu historiu ale na slovenčine mi chýba, preberáme len staré diela a myslím že ľudí kt. neradi čítaju ešte viac znechutia literatúru, zaradila by som do slovenčiny aj moderné diela kt. by boli vhodné pre daný vek
"projekt" - riešenie problémov, myslím si že veľa mladých by možno aj niečo chcelo robiť ale nevedia ako začať, na tejto hodine by im učitel mohol pomocť s nejakým projektom( niečo na sposob KOMPRAXU)- možno získavanie financii, ako začať, ako komunikovať zo sponzormi a ukázať že niečo naozaj dokážeme
"pravopis" - pre mňa neoblúbený ale veľmi prospešný predmet asi by som ho potrebovala viac trénovať
- myslím že moje predmety by boli pre budúci život potrebnejšie ako mne budúcemu "dajme tomu asi ekonomovi" vediet klasifikáciu tkanív ( prepáčte ale práve nakukam do zošita čo sa budem zajtra učiť.)