nooo, ja som raz prednášala z knihy Kvety v podkroví od Virginie Andrews... no, kniha to nie je bohvieaká dobrá, ale na prednes je fajn.
prednášala som to od strany 10: púť hodín prišlo aj prešlo... až po stranu 15. je to síce trošku dlhšie, čo mnohým v porote prekáža, keďže čas je stanovený, ale pri mojom prednese všetci pozorne počúvali (a nie že by som sa chcela chváliť )
s týmto textom sa dá podľa mňa naozaj veľmi dobre pohrať. prednášala som to ako ôsmačka na zš.
je jedno, čo si vyberies........otvor prvú knižku, co ma podla teba zaujímavý názov a je v nej proza. Ak si talent, tak to podáš ako božskú vec, a ak nie si, tak ti to môze byt jedno, co tam odrapotás
No mne sa najlepsie prednasali pasaze, kde sa niekto s niekym hadal ..
Ale to zasa ty musis vediet, co ti ide najlepsie
Pacia sa mi prednesy takych starsich diel..napriklad rozne povesti, anna zo zelenho domu atd...(ale nejaka ta roztrzka v mojich prednesoch naozaj nikdy nechybala
najhoršie prednesy aké som za svoj život počula boli úryvky z románov (česť výnimkám samozrejme). sú hlavne neucelené a neponúkajú recitátorovi dosť priestoru zaujať vlastný postoj k textu, ktorý prednáša, pretože ponúkajú len zlomok príbehu. Samozrejme že sa dá urobiť kvalitný prednes aj z útržkov románu napríklad, ale to už chce veeeeľmi veľa času a námahy. Najšťastnejšia voľba je preto siahnuť po poviedkach, ktoré tým, že tvoria ucelený text s hotovou výstavbou sú recitátorovi priechodnejším materiálom. čo sa autorov týka odporúčam: Karvaš, I. B. Singer, Klimáček možno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
nieze by som s tym mal nejake skusenosti, ale tot moj nazor
chcel som o diskusiu nizsie
prednášala som to od strany 10: púť hodín prišlo aj prešlo... až po stranu 15. je to síce trošku dlhšie, čo mnohým v porote prekáža, keďže čas je stanovený, ale pri mojom prednese všetci pozorne počúvali (a nie že by som sa chcela chváliť )
s týmto textom sa dá podľa mňa naozaj veľmi dobre pohrať. prednášala som to ako ôsmačka na zš.
inak držím palce
Ale to zasa ty musis vediet, co ti ide najlepsie
Pacia sa mi prednesy takych starsich diel..napriklad rozne povesti, anna zo zelenho domu atd...(ale nejaka ta roztrzka v mojich prednesoch naozaj nikdy nechybala