Súrne by som potrebovala preložiť nejaké vety do nemičiny. Nepotrebujem tam žiande ťažké slová som začiatočníčka. Našiel by sa niekto kto by bol ochotný, mal čas a má nemčinu aspoň 5 rokov?
Je to rozhovor medzi dcérou a mamou o znečistení prírody. (Potrebujem to na projekt). Malo by to byť na úrovni začiatočníka, kt. má nemčinu tak približne 3 roky takže žiadne tažké slová... atd
M: Čo sa deje? Áno, môžeš Pýtaj sa na čo len chceš.
S: Dnes sme v škole hovorili o znečisťovaní prírody. Hovorili sme o Európe. Prečo je taká znečistená a špinavá? Všade kde sa pozrieme je samý neporiadok, smetí. Prečo je to tak?
M: No vieš dcérka... to všetko sme spôsobili my.
S: Ako my? Kto my? Ja a ty?
M: My ľudia. Všetci ľudia. Mali by sme sa o našu Európu postarať. No namiesto toho ... Ona je ako naša matka. A každé dieťa ľúbi svoju matku, pomáha jej a stará sa o ňu. Tak ako máš rada ty mňa a ocka tak by si mala mať rada Európu. A starať sa o jej čistotu.
S: Mami, ja teba a ocka veľmi ľúbim. A čo ju tak zničilo?
M: Európa bola krásna, čistá, zelená. Bol ti svieži vzduch. A teraz...
S: Čo teraz?
M: Všetko je preč.
S: A už sa to nedá vrátiť späť?
M: Nie. Stroj času neexistuje.
S: Hm... škoda. A čo ľudia robili zle?
M: Ľudia začali myslieť na peniaze. Zabudli na prírodu. Začali sa stavať továrne. Každý mal doma minimálne 2 autá. Mali by sme chodiť viac pešo. Európa sa začala otepľovať.
S: Ako otepľovať? Bolo tu veľmi horúco?
M: Áno. Začalo globálne otepľovanie.
S: Čo je to?
M: Globálne otepľovanie (skleníkový efekt), vzniká hromadením
oxidu uhličitého CO2 v atmosfére. Teplo sa hromadí v atmosfére a na Zemi je čoraz teplejšie. Oxid uhličitý vzniká najmä v továrňach. Poď niečo ti ukážem.
Takto vyzerala Európa v roku 2012.
Takto bude vyzerať v roku 2100 ak sa o ňu budeme starať...
S:Ale ako sa mám o ňu starať? Ako môžem zachrániť Európu?
M: Najprv sa nauč triediť odpad. V škole nevyhadzuj nič von oknom! Iba do koša! Jasné!
S: Dobre. Skúsim to.
M: Keď budeš veľká tak to pochopíš.
S: Čo?
M: Ako chrániť a neznečisťovať Európu. Ak sa o ňu postaráš, ona sa postará o teba.
S: Dobre. Ak budem veľká budem chrániť Európu. Pred zlými ľuďmi.
Pre niekoho je to málo pre niekoho veľa pre mňa osobne to je tak v normále v porovnaní s tým koľko toho ešte musím preložiť ale s týmto si fakt neviem rady prosím o pomoc
M:Was ist los? Ja, du darfst. Frage was du willst.
S: Heute haben wir in der Schule über Naturverschmützung gesprochen. Wir redeten über Europa. Warum ist sie so verschmützt? überall wo wir schauen ist nur Unordnung und Dreck. Warum ist es so?
M: Na weisst du... das alles haben wir verursacht.
S: Wieso wir? Wer wir? Du und ich?
M: Wir Menschen. Alle Menschen. Wir sollten uns um unsere Europa kümmern. Stattdessen ...Sie ist wie unsere Mutter. Und jedes Kind liebt seine Mutter, hilft ihr und sorgt um sie. Sowie du mich und Vati liebst so solltest du auch Europa gern haben. Und um ihre Sauberkeit achten.
S:Mutti, ich habe dich und Vati sehr lieb. Was hat sie so zerstört?
M:Europa war schön, sauber und grünn. Aber jetzt...
S: Was jetzt?
M:Alles ist weg.
S:Können wir es nicht wiederhaben?
M:Nein. Es gibt keine Zeitmaschine.
S:Hm...Schade. Was haben die Menschen falsch getan?
M ie Menschen dachten nur auf das Geld. Sie vergaßen auf die Natur. Fabriken wurden erbaut. Jeder hatte zu Hause minimal zwei Autos. Wir sollten mehr zu Fuß gehen. Europa hat sich erwärmrt.
S: Wie erwärmt? War hier sehr heiß?
M:Ja, Globale Erwärmung begann.
S:Was ist das?
M:Globale Erwärmung (Treibhauseffekt) ensteht durch Anhäufung des Kohlendioxid in der Atmosphäre. Die Wärme sammelt sich in der Atmosphäre und so ist es immer wärmer. Das Kohldioxid ensteht besonders in Fabriken. Komm ich zeig dir etwas. So sah Europa im Jahre 2012. So wird sie im Jahre 2100 aussehen wenn wir uns um sie kümmern...
S:Aber wie kümmere ich mich um sie? Wie kann ich Europa retten?
M:Zuerst musst du Müll separieren erlernen. In der Schule darfst du nichst aus dem Fenster wegwerfen! Nur in den Korb! Ista das klar?!
S:Gut ich versuche es.
M u wirst es verstehen. In der Zukunft.
S: Was?
M: Wie man die Natur schützt und nicht verschmützt. Wenn du dich um sie kümmerst, dann kümmert sie sich um dich.
S: Gut. Wenn ich groß bin werde ich Europa schützen. Vor schlechten Leuten.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
skús tam ak sa ti to nebude páčiť môžeš mi to poslať
@kikusqa205 hoď tie vety sem a dačo sa porieši
M: Čo sa deje? Áno, môžeš Pýtaj sa na čo len chceš.
S: Dnes sme v škole hovorili o znečisťovaní prírody. Hovorili sme o Európe. Prečo je taká znečistená a špinavá? Všade kde sa pozrieme je samý neporiadok, smetí. Prečo je to tak?
M: No vieš dcérka... to všetko sme spôsobili my.
S: Ako my? Kto my? Ja a ty?
M: My ľudia. Všetci ľudia. Mali by sme sa o našu Európu postarať. No namiesto toho ... Ona je ako naša matka. A každé dieťa ľúbi svoju matku, pomáha jej a stará sa o ňu. Tak ako máš rada ty mňa a ocka tak by si mala mať rada Európu. A starať sa o jej čistotu.
S: Mami, ja teba a ocka veľmi ľúbim. A čo ju tak zničilo?
M: Európa bola krásna, čistá, zelená. Bol ti svieži vzduch. A teraz...
S: Čo teraz?
M: Všetko je preč.
S: A už sa to nedá vrátiť späť?
M: Nie. Stroj času neexistuje.
S: Hm... škoda. A čo ľudia robili zle?
M: Ľudia začali myslieť na peniaze. Zabudli na prírodu. Začali sa stavať továrne. Každý mal doma minimálne 2 autá. Mali by sme chodiť viac pešo. Európa sa začala otepľovať.
S: Ako otepľovať? Bolo tu veľmi horúco?
M: Áno. Začalo globálne otepľovanie.
S: Čo je to?
M: Globálne otepľovanie (skleníkový efekt), vzniká hromadením
oxidu uhličitého CO2 v atmosfére. Teplo sa hromadí v atmosfére a na Zemi je čoraz teplejšie. Oxid uhličitý vzniká najmä v továrňach. Poď niečo ti ukážem.
Takto vyzerala Európa v roku 2012.
Takto bude vyzerať v roku 2100 ak sa o ňu budeme starať...
S:Ale ako sa mám o ňu starať? Ako môžem zachrániť Európu?
M: Najprv sa nauč triediť odpad. V škole nevyhadzuj nič von oknom! Iba do koša! Jasné!
S: Dobre. Skúsim to.
M: Keď budeš veľká tak to pochopíš.
S: Čo?
M: Ako chrániť a neznečisťovať Európu. Ak sa o ňu postaráš, ona sa postará o teba.
S: Dobre. Ak budem veľká budem chrániť Európu. Pred zlými ľuďmi.
Pre niekoho je to málo pre niekoho veľa pre mňa osobne to je tak v normále v porovnaní s tým koľko toho ešte musím preložiť ale s týmto si fakt neviem rady prosím o pomoc
M:Was ist los? Ja, du darfst. Frage was du willst.
S: Heute haben wir in der Schule über Naturverschmützung gesprochen. Wir redeten über Europa. Warum ist sie so verschmützt? überall wo wir schauen ist nur Unordnung und Dreck. Warum ist es so?
M: Na weisst du... das alles haben wir verursacht.
S: Wieso wir? Wer wir? Du und ich?
M: Wir Menschen. Alle Menschen. Wir sollten uns um unsere Europa kümmern. Stattdessen ...Sie ist wie unsere Mutter. Und jedes Kind liebt seine Mutter, hilft ihr und sorgt um sie. Sowie du mich und Vati liebst so solltest du auch Europa gern haben. Und um ihre Sauberkeit achten.
S:Mutti, ich habe dich und Vati sehr lieb. Was hat sie so zerstört?
M:Europa war schön, sauber und grünn. Aber jetzt...
S: Was jetzt?
M:Alles ist weg.
S:Können wir es nicht wiederhaben?
M:Nein. Es gibt keine Zeitmaschine.
S:Hm...Schade. Was haben die Menschen falsch getan?
M ie Menschen dachten nur auf das Geld. Sie vergaßen auf die Natur. Fabriken wurden erbaut. Jeder hatte zu Hause minimal zwei Autos. Wir sollten mehr zu Fuß gehen. Europa hat sich erwärmrt.
S: Wie erwärmt? War hier sehr heiß?
M:Ja, Globale Erwärmung begann.
S:Was ist das?
M:Globale Erwärmung (Treibhauseffekt) ensteht durch Anhäufung des Kohlendioxid in der Atmosphäre. Die Wärme sammelt sich in der Atmosphäre und so ist es immer wärmer. Das Kohldioxid ensteht besonders in Fabriken. Komm ich zeig dir etwas. So sah Europa im Jahre 2012. So wird sie im Jahre 2100 aussehen wenn wir uns um sie kümmern...
S:Aber wie kümmere ich mich um sie? Wie kann ich Europa retten?
M:Zuerst musst du Müll separieren erlernen. In der Schule darfst du nichst aus dem Fenster wegwerfen! Nur in den Korb! Ista das klar?!
S:Gut ich versuche es.
M u wirst es verstehen. In der Zukunft.
S: Was?
M: Wie man die Natur schützt und nicht verschmützt. Wenn du dich um sie kümmerst, dann kümmert sie sich um dich.
S: Gut. Wenn ich groß bin werde ich Europa schützen. Vor schlechten Leuten.
Ďakujem veľmi pekne za pomoc diky moc pomohol si mi