Caute Momentalne chodim na 8rocny gympel, zacala som prave 5ty rocnik, ale rozhodla som sa pretupit na SOS. Prosim o pomoc ludi, ktori uz maju s prestupom skusenosti A ak by ste mi mohli aj napisat ako sformulovat ziadost
@lesush spravíš chybu, z gympla sa dostaneš ešte na výšku ale z SOŠ nie (a už vôbec nie takej, čo je ako SOU) a s odborom maserka, kozmetička, budeš robiť predavačku... viem o čom hovorím, mám vyštudovaný cestovný ruch
ja som sa pocas og normalne hlasila na inu skolu v riadnom termine ale potrebovala som k tomu daky papier zo sekretariatu a oni ti aj prihlasku musia potvrdit aj toto ale ked prestupujes neviem
@ejmdiv s riaditelom skoly an ktoru idem? a myslim si, ze to, ci najdem uplatnenie, spociva v tom, aka budem dobra v tom,co robim btw z gympla na vysku ak ma nezoberu mozem ist rovno an urad prace, lebo ani na tu predavacku ma nevezmu
@lesush vieš, len aby ťa zobrali, lebo dnes už skoro nikde nerobíš príjmačky a boh vie čo bude o 4 roky keď skončíš... ja som si tiež predstavovala, že pôjdem na manažment hotelierstva a pohorelo to, lebo sa bralo len na základe známok (a známky sa násobia koeficientom pre danú strednú školu, gymnázia majú 1.0 a také SOŠ ako chceš ty má 2.0, predstav si, že ti všetky známky zdvojnásobia a z priemeru 1.2 budeš mať 2.4) a nezobrali ma a ver že na pracovné pozície ako je nejaká sekretárka radšej vezmú dievča z gymnázia, lebo si povedia, že niečo v hlave má keď má gymnázium... ja len, aby si si to dobre premyslela, ja som si tiež vravela, že aspoň mám nejaký odbor a môžem ísť na výšku aj potom, a nebolo to tak
Nechápem čo to tu trepete, prečo by ju nemali vziať na VŠ zo SOŠ???
Aj ja som prestúpila z gympľa na SOŠ a vzali ma na VŠ a bolo to bez prijímačiek, len podľa známok a nič mi nezdvojnásobovali @sandy114
A ešte k tomu, že radšej si vezmú dievča z gymnázia do kancelárie, tak na to by som sa fakt nespoliehala. Pretože napr na SOŠ v odbore Obchod a podnikanie som ja mala aj hodinu s názvom Administratíva a korešpondencia, čo na gympli pokiaľ sa nemýlim nie je, čiže pokiaľ by šlo o vypĺňanie alebo písanie nejakých úradných listín, asi by si vzali to dievča z SOŠ.
A ešte aj k tej vete, že by vzali to spomínané dievča z gymnázia, LEBO SI POVEDIA, ZE NIECO V HLAVE MA, KED MA GYMNAZIUM.. -> "ľudia z gymnázia" ani len netušia aké je ťažké maturovať napríklad z účtovníctva!! Je to oveľa ťažšie ako nejaká chémia, alebo podobne. Na SOŠ z toho býva napríklad aj praktická matura, všetci si myslia, že keď niekto chodí na SOŠ alebo na SOU tak je úplne dutý a nemá bunky na učenie... omyl..!
@lesush no ked ta z gympla nevezmu na vysku tak pojdes na urad prace ...a vyskusas o rok zas ..pripravis sa na vsetko ...a polroka aj tak len budes evidovana ...potom ti daju absolventsku prax administrativnu na hodiny za den ... zarobis si trochu, kupis si co chces a pojdes na VS ...da sa to prezit ...sama som to zazila
a ešte teda k téme: choď za riaditeľom školy na ktorú chceš ísť, on ti povie ako sformulovať tú žiadosť o prijatie. a na gympli im to potom už len oznámiš. ja som to urobila tak
a je to tu zasa .... veta ktorá ma najviac naserie : "ľudia na gymply sú lepší ako na SOŠ a SOU" kurva ľudia vy ste tak namyslený niektorý že sa so svojím egom nezmestíte do pojebaného priemyselného výťahu (ach)
@delegatka tak ja mám svoju skúsenosť, že z SOŠ Manažement regionálneho cestovného ruchu ma nechceli zobrať na výšku (resp. zobrali, ale na odbor, na ktorý sa nikto nehlásil v prvom kole). Neboj sa, ja viem aké je to maturovať z 15 predmetov ako sú ekonomika, účtovníctvo atd, ja len vysvetľujem aký postoj majú k tomu zamestnávatelia a akú mám skúsenosť. A na výšku (na to čo som chcela študovať) ma nezobrali aj keď som bola vyznamenaná, lebo to bola len SOŠ a neskôr som sa na stránke vysokých škôl dočítala o tých koeficientoch. Ide o to, že gymnázistov je dnes ako maku a väčšina ľudí (tí čo študujú na gymnáziu alebo tí čo si školu robili v 70 rokoch) si stále myslia, že sú nejaká "elita".
@sandy114 zvláštne. 24 studentov skoncilo elektrikarsky odbor zameraný akoze na informatiku. 7 z nich si podalo prihlasku na VS , z toho jeden, stvorkar na nu aj siel. teraz robi tusim 4 semester
@lesush prosim. Nechod na SOS! Ja som na odbornej a je to zumpa nie skola. Mozno si konkretne nadana ale fakt zostan na gympli tu to je peklo.
@metrosexualnyhipster najvecsia stokarina je gympel. Skola, kam chcem ist ja, je super, mam na nu len dobre ohlasy, poznam dievca, ktore odtial teraz studuje vysoku skolu fyzioterapeuticku.... tak mi nevravte, ze sa odtial nikam nedostanem...
@metrosexualnyhipster tak vidíš, u nás vyštudovalo 29 ľudí cestovný ruch, z toho 28 robí v automobilkách, ako predavačky, ako čašníčky atd atd a jedna je na výške - súkromnej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Aj ja som prestúpila z gympľa na SOŠ a vzali ma na VŠ a bolo to bez prijímačiek, len podľa známok a nič mi nezdvojnásobovali @sandy114
A ešte k tomu, že radšej si vezmú dievča z gymnázia do kancelárie, tak na to by som sa fakt nespoliehala. Pretože napr na SOŠ v odbore Obchod a podnikanie som ja mala aj hodinu s názvom Administratíva a korešpondencia, čo na gympli pokiaľ sa nemýlim nie je, čiže pokiaľ by šlo o vypĺňanie alebo písanie nejakých úradných listín, asi by si vzali to dievča z SOŠ.
A ešte aj k tej vete, že by vzali to spomínané dievča z gymnázia, LEBO SI POVEDIA, ZE NIECO V HLAVE MA, KED MA GYMNAZIUM.. -> "ľudia z gymnázia" ani len netušia aké je ťažké maturovať napríklad z účtovníctva!! Je to oveľa ťažšie ako nejaká chémia, alebo podobne. Na SOŠ z toho býva napríklad aj praktická matura, všetci si myslia, že keď niekto chodí na SOŠ alebo na SOU tak je úplne dutý a nemá bunky na učenie... omyl..!
@lesush prosim. Nechod na SOS! Ja som na odbornej a je to zumpa nie skola. Mozno si konkretne nadana ale fakt zostan na gympli tu to je peklo.