Dobrý večer milí Birdzáci..Obraciam sa na vás s mojim problémov..Som prváčkou na gymnáziu..Dovolím si tvrdiť,že naša škola je na dosť dobrej úrovni..Na túto školu som šla úplne sama,nikoho som nepoznala..Tak som to vlastne mala aj v pláne,ísť na školu kde
Vieš, s prvého pohľadu nemožeš určiť to či ti ľudia sadnú alebo nie, poznáte (alebo respektíve nepoznáte sa) krátko. Keď myslíš, že inde to bude lepšie prestúp. Ale inde to môže byť aj horšie. Jediné čo ma napadlo je, že risk je zisk. Je len na tebe či prestúpiť s rizikom že možeš získať alebo stratiť. Ale myslím že ľudí na gymnáziách budeš mať proste všade podobných.
musíš sa rozhodnúť, či je pre teba prednejšie lepšie vzdelanie a byť lepšie pripravená na výšku alebo kamaráti..
ja na tvojom mieste by som zostala ešte na tej škole, kde teraz si a snažila by som sa s dakým skamarátiť (veď určite tam je dakto aspoň trošku normálny) a ak by sa to nezlepšilo, tak potom by som to dajako riešila
pochybujem ze sa s nimi zabavi .. ja som to mal take dost podobne ked som bol prvakom. som sa asi polroka skoro s nikym nebavil. to potom nejak pomaly prerastlo ze som sa zacal bavit a tiez som nemal o com s drvivou vacsinou spoluziakov
@chlorofyl podobne som bola na tom aj ja, len ja som sa skôr uzavrela do seba a za tie 4 roky som sa so spolužiakmi bavila čo najmenej, ale zas z druhej triedy som si rozumela skoro s každým
ak ti tak nesedia, tak skús inú triedu, však určite neotvorili iba jednu triedu...
nechapem ako mozes revat za to ze si si s niekym nesadla si v tej skole maximalne 7 hodin,to nevydrzis tych par 10 minutovych prestavok? a potom mozes byt s kamaratmi s ktorymi si rozumies
Podobné niečo som zažila tento rok aj ja, išla som na školu do vzdialenejšieho a vačšieho mesta, kôli tomu ,že som si myslela ,že tak budu v pohode ľudia a blablabla. V mojej triede je to ako v opičarni, všetci sú strašné deti, bavím sa tam s dvomi babami tak. Tak som si povedala, že prestupim do inej triedy. Aj som prestupila ale v zápatí som to ľutovala, pretože oni boli zase taká Kľudná a príliž tichá trieda. No tak som prestupila zase nas5 do pôvojdej triedy, lebo som zistila že nakoniel je to tam celkom fajn spolužiakov si nevyberáš, možeš nimi maximalne pordnuť.
Toto je dosť bežný prvácky problém, ako tak pozerám na pravidelne sa opakujúce slová (a svoju skúsenosť ).
Za tie prvé dva mesiace sa možno vytvorili priateľské vzťahy medzi výraznými, extrovertnými typmi, prípadne ľuďmi, ktorí majú očividne niečo spoločné (záujmy typu skateboarding a pod.). Pokiaľ máte výrazne menej chlapcov alebo dievčat, tá menšia skupinka tiež zvykne celkom držať pokope.
Určite máš v triede viac ľudí, ktorí sú na tom podobne, hoci na nich nemusí byť vidieť, či ich to trápi.
@15 a práve za tých 6 x 10 min priestoru na samostatné, nezáváslé vystupovanie medzi inými sa o človeku máločo dozvieš.
Budete mať lyžiarsky, výlety, imatrikuláciu, zapojíte sa do nejakej školskej akcie, ktorá vyžaduje váš čas aj mimo toho nevyhnutného počas vyučovania. Tam sa spoznáte.
Alebo choďte cez víkend všetci niekam spolu vonku; začni si s niekým písať na facebooku, cez prestávku za niekým príď a dajte sa do reči.
Ja som bola ťažko asociálny článok prvé dva roky na SŠ, ale od 15 do 19 sa človek už osobnostne vyprofiluje, časom uvidíš, z koho sa čo vykľuje.
@lucy3 Každá škola má svoje plusy aj mínusy. Vieš, možno ti tí ľudia nesadli, ale je to (ako si napísala) škola na dobrej úrovni, čo ak ti to zabezpečí prijatie na tvoju vysnívanú VŠ, čo ak ťa budú v živote viac uprednostňovať v zamestnaní, pretože si toho viac dokázala? Áno, do istej miery je dôležitý aj kolektív, ale určite ti nestoja za to, aby si každý deň plakala. Aj na tej škole kam by si pestúpila môžu byť ľudia, ktorí ti nesadnú, i keď tam máš dvoch kamarátov. Zváž si všetky plusy a mínusy a rozhodni sa, kým ešte nie je neskoro. Držím palce
Ja som riešila presne to isté a nakoniec som sa rozhodla, že prestúpim V pondelok nastupujem, tak snáď to tam nebude horšie, lebo ma drbne úplne..Ale držím palce, aby si sa ty správne rozhodla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
daj sa trochu dokopy ved sa neruti svet -.-
musíš sa rozhodnúť, či je pre teba prednejšie lepšie vzdelanie a byť lepšie pripravená na výšku alebo kamaráti..
ja na tvojom mieste by som zostala ešte na tej škole, kde teraz si a snažila by som sa s dakým skamarátiť (veď určite tam je dakto aspoň trošku normálny) a ak by sa to nezlepšilo, tak potom by som to dajako riešila
ak ti tak nesedia, tak skús inú triedu, však určite neotvorili iba jednu triedu...
Za tie prvé dva mesiace sa možno vytvorili priateľské vzťahy medzi výraznými, extrovertnými typmi, prípadne ľuďmi, ktorí majú očividne niečo spoločné (záujmy typu skateboarding a pod.). Pokiaľ máte výrazne menej chlapcov alebo dievčat, tá menšia skupinka tiež zvykne celkom držať pokope.
Určite máš v triede viac ľudí, ktorí sú na tom podobne, hoci na nich nemusí byť vidieť, či ich to trápi.
@15 a práve za tých 6 x 10 min priestoru na samostatné, nezáváslé vystupovanie medzi inými sa o človeku máločo dozvieš.
Budete mať lyžiarsky, výlety, imatrikuláciu, zapojíte sa do nejakej školskej akcie, ktorá vyžaduje váš čas aj mimo toho nevyhnutného počas vyučovania. Tam sa spoznáte.
Alebo choďte cez víkend všetci niekam spolu vonku; začni si s niekým písať na facebooku, cez prestávku za niekým príď a dajte sa do reči.
Ja som bola ťažko asociálny článok prvé dva roky na SŠ, ale od 15 do 19 sa človek už osobnostne vyprofiluje, časom uvidíš, z koho sa čo vykľuje.
Toto nie je dôvod na prestup.