wtf xD budem stale cestovat kam budem chciet pokial mi to bude dovolene a muselo by mi dobre jebat aby som si isla hocicoho kupit viac nez teraz potrebujem
Nie je to neskutocne, vsetci by sme sa mali zabarikadovat doma a hlavne pokupit co najviac dezinfekcie!!!!! Nezalezi ze sme mladi a zdravi a chripka nam nic nespravi, mozme predsa nakazit tych dochodcov co uz aj tak sedia doma a nikam nechodia!!
Skor nie. A hlavne mi nepride normalne sa tlacit do roboty (po prichode zo zahranicia) , ked mam teploty a citim sa napicu, lebo vsak u lekara by som musel povedat, ze som niekde bol. Tak radsej ist do roboty, kde je v budove dalsich asi 1000 ludi. Logika
Nie, príde mi to sebecké a hlavne neohľaduplné voči starším a tým so slabšou imunitou. Nehovorím, že sa máme barikádovať, panikáriť a nikam nechodiť, ale tak na mesiac minimalizovať cestovanie a hromadné akcie by nikomu neuškodilo. Mne tiež zrušili koncert a bola som nešťastná, ale chápem to.
@h8u jj lebo neexistujú mladi ľudia s poruchami imunity, na imunosupresivach, po chemoterapii, radioterapii... ohrozuje to výlučne dôchodcov čo sedia doma.
@nats hej a co s tym ma spolocne ze niekto ide do vedlajsej krajiny ked ten virus je aj tak uz v oboch? ved ja nikomu nebranim aby zostal doma ked sa citi ohrozeny nech sa paci ved on nemusi cestovat.. ale ja mam sediet doma lebo existuje 1-5% sanca ze sa nakazim virusom ktory je v rovnakej miere v tej krajine do ktorej idem ako v tej kde byvam, a nejakym zazrakom to prenesiem na niekoho kto to prenesie na niekoho kto ma rakovinu? nikto nehovori ze ist do talianska bozkavat sa s talianmi ale wtf co to je za vyhlasenie ze "nesmie sa cestovat" :'D ved preboha zalezi kam, preco, akym sposobom a podobne.. obmedzene je povedat "je hlupe cestovat" bez toho aby clovek vedel akekolvek oklnosti ohladom toho kam, preco a ako ten clovek cestuje, to mi pride na tom maximalne hlupe.
v taliansku sa budú rozhodovať koho vôbec prijmú na jisku, budú uprednostňovať toho, kto má väčšiu šancu prežiť (tzv. triage). ale to je len chrípka že. na satelitných snímkach je vidno ako v číne klesly CO2 emisie z toho ako sa masovo zastavila výroba. tam nikdy nezastavujú fabriky vo veľkom, aj ich režim uznal, že okolnosti sú bezprecedentné.
prijebané názory typu @2 sú jedným z dôvodov prečo sa covid veselo šíri
Akoze... Mne je tri desat ci umrem teraz alebo za tridsat rokov, ja som s tym proste zmietena, ale nemyslim ze kvoli mojmu mamvpicizmu musia umriet dalsi ludia. Treba do odvolania dodrziavat bezpecnostne pokyny a hotovo...
Zaujimave je ze tento extremny nazor medzi mladymi ludmi vidim len na birdzi, nikto z mojich znamych v praci, frajer, frajerovi kamosi ci rodina a podobne to takto nevidi len slovaci na birdzi cize to asi hovori za vsetko no mozete sa ukludnit ale na slovensko sa nechystam tak skoro, tak sa dalej jedujte a ja si budem tiez zit svoj zivot medzi menej obmedzenymi ludmi..
@h8u Podla mna sa rozculuju nad tym, ako si to v @2 napisala, take povysovanie sa a urazanie starsich ludi "mozme predsa nakazit tych dochodcov co uz aj tak sedia doma a nikam nechodia!!" Dochodcovia rozhodne doma nesedia, ale o chvilu asi budu musiet, lebo im to zakazu ako v Spanielsku.
Mna napriklad stve, ze nemozem ist navstivit stareho otca do domova dochodcov, lebo ma 93 rokov a neviem ako dlho bude este zit.
Co by si robila, keby tvoja prababka este zila a vedela by si, ze ju nemozes ist pozriet? Tiez by si sa takto smiala?
Ja mam rada svojho stareho otca. Aj svojho otca, ktory je v dochodkovom veku a ma zdravotne problemy, ktore ho radia medzi rizikovu skupinu. Aj svojho brata, ktory ma cukrovku, cize je tiez rizikovy a chcem ich vidiet a bojim sa o nich...
Tak, vy obmedzení kokoti! Počuli ste slovo bozie. Lepšie, ako znížiť pravdepodobnosť šírenia vírusu je neznížiť pravdepodobnosť šírenia vírusu. A dôvod je preto, že sa pojeb. Normálne dufas, že si to splní svoju dvojpercentnu kvótu na jej blízkych.
@11 z tvojich ciest, kedy ides vacsinou cez letiska, kde je vysoka koncentracia ludi, prichadzajucich odkialkolvek je to uplne jedno, kam ides. a tiez je rozdiel, ked niekto naozaj MUSI niekde ist a ked si niekto cestuje z rozmaru, lebo by si nevedel odpustit tu jednu cestu navyse raz do roka, ked to fakt neni moc bezpecne a to, ze niekto ostane doma, lebo sa citi ohrozeny je potom kvoli ludom ako ty UPLNE jedno ale ked si niekto mysli, ze to chyti, len ked sa bude bozkavat s talianom, inak je uplne safe, tak to je uz nema zmysel cokolvek vysvetlovat
@h8u ugh tak asi na tom niečo bude, keď všetky relevantné autority odporúčajú cestovať čo najmenej, či ty sa cítiš vzdelanejšie v tejto oblasti ako odborníci? nemyslím si, že dokázať pár mesiacov vydržať doma je niečo "extrémne" a takisto to takto nevidia len na birdzi, ale je to asi v každej správe od ministerstiev, lekárov, univerzít, etc. Tak sa neuraz, ale asi budem radšej veriť im, než h8u z birdzu, tvojmu frajerovi a známym v práci
@15 zaujímavé že tento názor vidím medzi mojimi známymi, v práci, manžel aj rodina majú názor že netreba robiť paniku ale dodržiavať nejaké opatrenia ktoré dáva vláda.
Doma síce mám len 3kg hladkej múky, žiaden extra dezinfekčný gél ani rúško ale zase ja a ďalších 600 ľudí sme mali plán ísť do CZ 22.3 a proste sa to zrušilo a všetci to akceptujú aj keď to má dlhoročnú tradíciu 2x do roka a nikdy sa to nezrušilo. Alebo áno chodím do roboty a tam sú ľudia aj v obchode aj na benzínke ale proste je pokyn nezhromažďovať sa vo veľkom, tak sa nezhromažďujeme a rešpektujeme to. Neubudne z nás.
@kapuera predstav si ze mam trebars frajera ktory zije v inej krajine a mam ho rada rovnako ako niekto svojho dedka a predstav si ze ludia ktori niekam cestuju "len tak z rozmaru" si casto na to setrili mesiace a investovali do toho kopu penazi, ale to len clovek co poriadne nevytiahne paty z domu si mysli ze to je len tak jednoduche "proste nikam par mesiacov necestovat", lebo jeho zivot to nejako neovplyvni. Ale ked gro niekoho zivota tvori prave to ze cestovat musi napriklad za tou rodinou ci partnerom pripadne ma naplanovane veci ktore ho stali kopu penazi a casu tak si asi trocha rozmysli ci "proste nikam nepojde" lebo existuje nejaka mala sanca ze donesie nejaku chorobu ktora uz v tej krajine aj tak davno ne
Takže kvôli ja neviem 500€ zálohe sa teraz možno doniesol vírus na SK? Alebo si to povie ďalších 15 ľudí ktorí ho tu budú šíriť aj keď o tom nebudú vedieť? Lebo oni nechceli prísť o zálohu? Lebo cestovanie je niekoho zmysel života? Čo mňa po tom? Že si niekto kúpil pol roka dopredu letenku, je ochotný dať 1500€ za dovolenku a zrazu ho mám ľutovať ako on musel hrozne šetriť a aký je vlastne chudáčik? A ozaj to môže ohroziť život niekoho kto nemá dosť dobrú imunitu?
BTW nie je to tak že spoločnosti vracajú peniaze keď sa zrušili lety a pobyty kvôli korone?
A ako často človek musí cestovať za rodinou? Každý mesiac? Ak je kríza nedá sa to predĺžiť? Ak sa s tetou nevideli rok, tak nevydržia ešte mesiac kým sa to možno neukľudní? Ak sa rozhodli pre vzťah na diaľku, nepočítajú s tým že sa nemôžu vidieť tak často ako by chceli?
@moonlawoo som zvedavá či máš rovnaký názor keď si niekto robí čo chce a dotýka sa to priamo teba. Sused si vŕta drážky na káble v sobotu od 5 rána veď ja mu to doprajem prečo by sa mal obmedzovať kvôli mne? Tento človek si potreboval prdnúť keď stál v autobuse rovno pri mojej hlave jasné že sa nebude obmedzovať. Z vedľajšej bytovky sa susedia dohodli že najlepšie je pokazené mäso nechať len tak rozložiť tak majú pred bytovkou takú kaďu a tam im vozia mäso po záruke z okolitých obchodov veď je 21. Storočie. Pfff
@h8u jj ty ma uplne poznas a vies, ze nevytiahnem cely rok ani paty z domu a mam uz plnu spajzu muky a dezinfekcneho gelu. myslis si, ze mne vyhovuje, ze sedim doma? ze sa zrusili podujatia na ktore som chcela ist atd., ale nerobim z toho dramu, lebo je mi prednejsie zdravie, a nielen svoje. kazdy ma svoje problemy, ale naozaj zrusit nejaky vylet kvoli nielen svojej bezpecnosti povazujem za rozumne. to je ako ked ti jebnuti krestania tvrdia, ze budu nadalej bozkavat krize a pit z kalicha v kostoloch, lebo oni bez toho nevedia zit a ich ochrani panbozko.
a hlavne nehovor, ze ostatni maju "extremne nazory", a ze vsetci by mali robit to co ty, lebo inak su nejak mentalne obmedzeni. podla mna su obmedzeni ti, ktori sa ani nepozru a nachvilu nezamyslia napr. ako to vyzera v taliansku a ze realne na svk hrozi s nasim pokapatym zdravotnictvom dost podobny scenar. ale samozrejme ze teba sa to netyka, lebo asi nemas blizkych ludi, ktori su napr. chronicki chori a ziju na slovesnku a nemas obavy, ze keby ochoreju, ako sa o nich postara nase zdravotnictvo, lebo si myslis, ze si nedotknutelna
@kapuera praveze to je ten problem ze ja nikomu nehovorim co ma robit, mne je to ukradnute nech si kazdy robi co chce aj sa zavrie v sklepe aj ide na mars.. pride mi na hlavu ze mne idu nejaki random cudzi ludia hovorit co mam a nemam robit a kam mam ist lebo ich prababka je chora, to sa mi zda dost neuveritelne ale ved ok, mozte si dalej robit co chcete a ja si budem tiez a vsetci budu stastni
@h8u JE TO AUTORITA KTO TO HOVORÍ NIE BIRDZ. štát má zákony ktoré predpokladám dodržiavaš a vyhovuje ti keď ich dodržiavajú iný napríklad že ťa niekto nemôže len tak vykradnúť alebo obliať kyselinou alebo odpadkami a zrazu ti vadí že ti niečo štát prikazuje?
hlavný hygienik sa vyjadril, že to ako zvládneme epidémiu závisí od disciplinovanosti a ohľaduplnosti jednotlivcov...tu máme tú 'disciplinovanosť' v praxi, welp
je smutné, že ti musia cudzí ľudia hovoriť, čo by mala robiť a nie si schopná uvedomiť si to sama...
volá sa to solidarita. všetci sme sa teraz museli niečoho vzdať...
@23 long story short, peniaze sú mi presnejšie než iní ľudia a ako ja som posledný človek čo by chcel iným ľuďom hovoriť čo majú alebo nemajú robiť, ale keď to čo robíš ovplyvňuje tisícky ľudí, tak by bolo asi namieste sa zamyslieť
ale inak hej, vo vseobecnosti sa nijak zvlast netajim svojou sebeckostou a lahostajnostou voci inym. som celkom rad, ze mi toto forum ukazalo, ake velke rezervy este mam a ze to so mnou este vonkoncom nie je zle
@h8u vies tu nejde o to, ze sme si to my ludia z birdzu zmysleli, lebo ti zavidime alebo co, ale len tak z rozmaru by staty nedavali obmedzenia a opatrenia, ake robia. jasne, ze ta nikto nemoze priviazat, lebo demokracia, ale mindset ze "nech si kazdy robi, co chce a nestara sa, co robim ja" je rozumny dokym tie jeho rozhodnutia neovplynuju aj ostatnych ludi a nejde len o moju prababku, zamyslela si sa niekedy aj nad zdravotnikmi, lekarmi, sestrami? ze vystavujes riziku aj ich? ze ked ti naraz za den ochorie xy ludi, tak ONI nebudu stacit a stihat vsetko riesit? a ze realne, ked ti niekto blizky nebude vediet udychat tu "iba ibycajnu chripku" tak si potom mozes picovat na doktorov aj vsetkych, ale v skutocnosti za to budu moct hlavne ludia, co mali v pici preventivne opatrenia.
niekedy sa treba na vec pozriet aj dalej ako za svoj nos a vidiet aj viac, nez svojho frajera a vylet do maroka.
a hej v podstate mam v pici, co si robis ty ako jednotlivec, pre mna za mna sa stavaj aj na hlavu, ale ked takto ako ty bude uvazovat dalsich xy ludi, tak su nam cele preventivne opatrenia na kkt.
Wtf, nemam teraz cas citat to cele, ale vazne sa cudujem, ze ostatnym to pride nenormalne... ako nevrwvim, ze sa ma teraz cestovat do Talianska alebo do Ciny do ohniska nakazy, ale preco nie do ostatnych krajin ? Ako teoreticky, ak takyto stav ostane niekolko rokov, tak budeme teraz niekolko rokov nic nerobit ? To, ze denne cestujete MHD do prace, kde 500 ludi smrka, kycha, kasle a obchytkava zadrbanymi rukami tie madla, ktore drzite aj vy je stokrat rizikovejsie ako to, ze si teraz zaletim napr. do UK na dovolenku
@thinkaboutjustice lebo na letisku je tak xy krat vyssia koncentracia ludi prichadzaujich/odchadzujich z/do ROZNYCH krajin? a ze naco zvysovat zbytocne riziko
toto opatrenie s letiskami mali ale urobit uz davno, ale jasne ze kazdy nato sral az teraz su vsetci mudri potom by nebol problem, ze je tu uz aj u nas a ze uz je nebezpecne chytit sa niecoho aj v buse.
@kapuera ano, toto opatrenie sa malo urobit na zaciatku a nie v pripade, ked sa ten virus uz volne siri v danej krajine. Ako sorry, v tomto pripade ozaj nevidim velky rozdiel v tom vycestovat niekam, kde virus nie je vyznamne rozsireny a medzi cestou do prace, na nakup alebo tym, ked sa idete vecer niekam zabavit a prichadzate do kontaktu s kvantom ludi. A to si myslim, ze sa spravam kvoli tej pliage o dost zodpovednejsie a nie kvoli sebe, ale kvoli ostatnym ludom, len toto akosi neakceptujem v momentalnej situacii uz.
@thinkaboutjustice nechapes, ze to nie je vylucne o tej krajine, do ktorej cestujes ale PRIMARNE o letiskach kde sa premelie neskutocne mnozstvo ludi, ktori nie vsetci pochadzaju z krajiny kde je to bezpecne alebo cestuju do krajiny kde je to bezpecne? + statisticky ich tam je proste omnoho viac nez v praci alebo buse..
Pokial niekto necestuje do rizikovych oblasti tak preco nie. Rusit dopredu naplanovanu dovolenku za par tisic a presuvat ju o rok .. co ak bude novy virus dalsi rok?
Bodaj by si niektory ludia umyvali ruky ak zacali len teraz .. tak aj po zvysok roka a minimalne si dali ruku pred usta a podobne. O chripke, na ktoru zomrie rocne 800 ludi na Slovensku netreba hovorit, radsej sirit dezinformacie ako vsetci zomrieme na koronavirus ale vopred .. zarobit na aktualnej situacii.
@kapuera Pozeral som videa priamo od ludi z Ciny. Boli tam pravidla, veci fungovali ako ich nastavili a bolo to tam podla ich slov v pohode.
Vyhlasenie mimoriadnej situacie... Bratislava je najohrozenejsie miesto... Podla Merkelovej sa nakazi 70% obyvatelov Nemecka... Pokuty pre pravoslavnu cirkev ...
Ze tak nezavru obchodne centra aj...Ludia si minimalne pojdu nakupit do obchodov... Ak bude pekne tak pojdu von... Uplne legit spravy. Uz mi chyba len umele vyvolanie financnej krizy. Ako by nestacilo dat informacie o pravidlach bez zastrasovania ako sa nakazime a zomrieme.
Takí ľudia sú nezodpovední nielen voči sebe a svojim rodinám ale aj cudzím ľuďom.
Však čo tam po starších ľuďoch, ľuďoch čo maju slabu imunitu, diabetes, či cancer že...
Ja som jedna z rizikových skupín. Pred viac než dvoma týždňami sa vratila kamaratka z Talianska. Nedovolila som jej vstúpiť do mojej domácnosti. I keď chcela prísť na návštevu. Výhovorila som sa, že nemôžem. :/ :S
Ti ktorí nevedia čo je to dostať zápal pľúc z ktorého sa vyliečia. Podotýkam vyliečia, tak nech sa dvakrát pozastavia a porozmyslaju.
Môj brat mi skoro umrel pred očami. Doktori mu dávali morfium a ani to nezaberalo na tu veľku bolesť, keď mi povedali že dostal tu najvyššiu dávku, bola som v koncoch. Vdaka Bohu že prežil. No pozerať sa na neho ako tak veľmi trpí, proste mala som z toho mindraky pól roka v kuse.
Tak prosím, ti ktorí si z toho všetkého robíte prcu, lebo však vy ste zdraví, dbajte o druhých.
Zavrite všetko, zabednite sa doma tak, aby ani poštárka sa za vami nedostala, lebo náhodou bude prenášač a vec vybavená. Ak ľudia, ktorí nemajú potrebu sa skrývať po pivniciach a vykúpiť v Lidli celý regál s mydlom chcú žiť svoj život, tak nech ho žijú. Hranice sú otvorené, nikto nič protizákonné nerobí.
Tak ale od vás to môže chytiť nejaký váš kamoš a od neho jeho starý otec ._. proste nie je ok vyhovárať sa, že sme mladí a tí so slabšou imunitou aj tak nikde nechodia ._. je to sebecké
@majky538 wtf, a ako cakas ze prijebani ludia budu dodržiavať nejake pravidla, bez toho aby im šlo o zivot, ked niektori sa ani nepriznajú ze boli v Taliansku? To ze sa nakazime a zomrieme je reálna vec, nie zastrašovanie. A to ze si pozeral videa z činy kde ludia hovorili ze v pohode really? Bol si tam? Zažil si ze je to v pohode? Ked ti obkolesia mesto tankami a vojakmi tak to podla mna v pohode neni a neni to v pohode ani v Taliansku, ale niektori to budu tvrdiť proste asi az ked sa v takej situácii naozaj ocitnú
Hmmm. Nemyslim si ze panikarim, len radsej pobudnem doma nech to rychlo prejde? Vdaka ludom co nerespektuju pravidla sa to len bude predlzivat a mozno po vikende budeme nuteni byt doma....ktovie co sa stane ze. Hlavne ked na slovesku nemame v normalnom stave doktorov. Nie je lepsia prevencia ako sa dostat do sraciek? Trosku zdraveho rozumu chyba istym ludom a namiesto dvoch tyzdnov v dobrovolnej karantenevto budu dva mesiace.... Sak wtf, cim skorej sa situacia poriesi tym lepsie. Ozaj dva tyzdne nikoho nezabiju....
A to ze sa necitim ohrozena neznamena ze nebudem respektovat pravidla. Aj ked je hocijaka obyc chripka alebo crevna ta radsej si dam pracu z domu, sak kurnik staram sa o seba. Uz len z dovodu ze by som mala ostat niekde zaseknuta v karantene nepojdem ani do viedne lol. Tiez som mala plany, mal dijst kamos z maroka a radsej nedosiel a ja ze ano, radsej dojdi nabuduce. Omg, nehovorim o tom ze kolegovia dosli z talianska a veselo sa premavali po ofise.... Niekt ludia su extremne sebecki....
Takých by som najradšej pozatváral do chládku, aby si to razom rozmysleli a nezneužívali situáciu a hlavne neohrozovali seba aj druhých ...ani ja nikde necestujem, vyhýbam sa hromadným dopravným prostriedkom a keď už súrne, tak chodím len autom a vyhýbam sa akýmkoľvek cudzím ľuďom
Aj na pošte som dnes zažil zvláštny stav, keď všetci čakali v radách vonku a púšťali po jednom ...ale rozumiem, len trochu mi to pripomína vojnový stav.. ...aj to som tam išiel dosť nerád a nasilu, hneď som čímskôr padal preč.. ...radšej keď netreba nechcem riskovať a nechodím nikam, iba fakt nevyhnutne
“Veď na Slovensko nepojdem”to je fakt mimoriadna myšlienka. Nejde mi do hlavy, že ešte existuje človek, ktorý nepochopil, že sa snažíme zastaviť ŠÍRENIE a že keď si toto povie každý, tak ho nezastavíme nikdy, že nebude lekárska starostlivosť a ľudia budú zomierať na banality ako kedysi..dzizs ale sme hlupi
@33 "pride mi na hlavu ze mne idu nejaki random cudzi ludia hovorit co mam a nemam robit a kam mam ist lebo ich prababka je chora, to sa mi zda dost neuveritelne"
@nikus186 hej dakujem nikdy som koronu nemala ani ja ani nikto z mojho okolia, pekne som si minuly rok uzila cestovanie v ramci vsetkych zavedenych opatreni, tak ako mi to len umoznili paci sa mi ale ako nejaky cudzi clovek ocividne stravil celu noc hladanim rok stareho fora aby nasiel co iny cudzi clovek napisal pred rokom.. please get a life
A prečo nie ked na to maju a potom su v karanténe. Moja babka čo ma 80 sa práve vrátila zo zahraničia, bola na xy testoch a teraz sedká doma. Ta čom ne.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
85 komentov
Bože...
nechapem, kde sa v ludoch berie tolko sebeckosti / bezohladnosti
prijebané názory typu @2 sú jedným z dôvodov prečo sa covid veselo šíri
Mna napriklad stve, ze nemozem ist navstivit stareho otca do domova dochodcov, lebo ma 93 rokov a neviem ako dlho bude este zit.
Co by si robila, keby tvoja prababka este zila a vedela by si, ze ju nemozes ist pozriet? Tiez by si sa takto smiala?
Ja mam rada svojho stareho otca. Aj svojho otca, ktory je v dochodkovom veku a ma zdravotne problemy, ktore ho radia medzi rizikovu skupinu. Aj svojho brata, ktory ma cukrovku, cize je tiez rizikovy a chcem ich vidiet a bojim sa o nich...
Doma síce mám len 3kg hladkej múky, žiaden extra dezinfekčný gél ani rúško ale zase ja a ďalších 600 ľudí sme mali plán ísť do CZ 22.3 a proste sa to zrušilo a všetci to akceptujú aj keď to má dlhoročnú tradíciu 2x do roka a nikdy sa to nezrušilo. Alebo áno chodím do roboty a tam sú ľudia aj v obchode aj na benzínke ale proste je pokyn nezhromažďovať sa vo veľkom, tak sa nezhromažďujeme a rešpektujeme to. Neubudne z nás.
BTW nie je to tak že spoločnosti vracajú peniaze keď sa zrušili lety a pobyty kvôli korone?
A ako často človek musí cestovať za rodinou? Každý mesiac? Ak je kríza nedá sa to predĺžiť? Ak sa s tetou nevideli rok, tak nevydržia ešte mesiac kým sa to možno neukľudní? Ak sa rozhodli pre vzťah na diaľku, nepočítajú s tým že sa nemôžu vidieť tak často ako by chceli?
Áno mám bojovú náladu
a hlavne nehovor, ze ostatni maju "extremne nazory", a ze vsetci by mali robit to co ty, lebo inak su nejak mentalne obmedzeni. podla mna su obmedzeni ti, ktori sa ani nepozru a nachvilu nezamyslia napr. ako to vyzera v taliansku a ze realne na svk hrozi s nasim pokapatym zdravotnictvom dost podobny scenar. ale samozrejme ze teba sa to netyka, lebo asi nemas blizkych ludi, ktori su napr. chronicki chori a ziju na slovesnku a nemas obavy, ze keby ochoreju, ako sa o nich postara nase zdravotnictvo, lebo si myslis, ze si nedotknutelna
volá sa to solidarita. všetci sme sa teraz museli niečoho vzdať...
ehm ehmmm
niekedy sa treba na vec pozriet aj dalej ako za svoj nos a vidiet aj viac, nez svojho frajera a vylet do maroka.
@warble Je rozumná a rozhladená asi ako ľudia ktorí sa jej nonstop slepo pchajú do zadku...
toto opatrenie s letiskami mali ale urobit uz davno, ale jasne ze kazdy nato sral az teraz su vsetci mudri potom by nebol problem, ze je tu uz aj u nas a ze uz je nebezpecne chytit sa niecoho aj v buse.
Bodaj by si niektory ludia umyvali ruky ak zacali len teraz .. tak aj po zvysok roka a minimalne si dali ruku pred usta a podobne. O chripke, na ktoru zomrie rocne 800 ludi na Slovensku netreba hovorit, radsej sirit dezinformacie ako vsetci zomrieme na koronavirus ale vopred .. zarobit na aktualnej situacii.
Vyhlasenie mimoriadnej situacie... Bratislava je najohrozenejsie miesto... Podla Merkelovej sa nakazi 70% obyvatelov Nemecka... Pokuty pre pravoslavnu cirkev ...
Ze tak nezavru obchodne centra aj...Ludia si minimalne pojdu nakupit do obchodov... Ak bude pekne tak pojdu von... Uplne legit spravy. Uz mi chyba len umele vyvolanie financnej krizy. Ako by nestacilo dat informacie o pravidlach bez zastrasovania ako sa nakazime a zomrieme.
Však čo tam po starších ľuďoch, ľuďoch čo maju slabu imunitu, diabetes, či cancer že...
Ja som jedna z rizikových skupín. Pred viac než dvoma týždňami sa vratila kamaratka z Talianska. Nedovolila som jej vstúpiť do mojej domácnosti. I keď chcela prísť na návštevu. Výhovorila som sa, že nemôžem. :/ :S
Ti ktorí nevedia čo je to dostať zápal pľúc z ktorého sa vyliečia. Podotýkam vyliečia, tak nech sa dvakrát pozastavia a porozmyslaju.
Môj brat mi skoro umrel pred očami. Doktori mu dávali morfium a ani to nezaberalo na tu veľku bolesť, keď mi povedali že dostal tu najvyššiu dávku, bola som v koncoch. Vdaka Bohu že prežil. No pozerať sa na neho ako tak veľmi trpí, proste mala som z toho mindraky pól roka v kuse.
Tak prosím, ti ktorí si z toho všetkého robíte prcu, lebo však vy ste zdraví, dbajte o druhých.
Tot môj skromný názor.
Come at me