neviem, bojim sa, ze to narocne len pride, zatial citam knizky a robim si poznamky (tam kde sa daju robit poznamky)
ale inak by som neverila, ze na predmete, ktory je vlastne cely o teorii, sa da niecomu nechapat, ale toto co nam pise na tabulu, to si nemam sancu ani odpisat, nie to este naucit sa to
jo a filozoficka fakulta masarykovej univerzity.
inak ale aspon mam dost casu ucit sa robit stranky vo wordpresse
FEKT VUT
náročná asi... nie? totiž, keď som sa sťažoval kamarátke na to, že skoro nespím a musím skoro ráno vstávať a stále niečo robiť a odovzdávať, tak mi akurát povedala, že jej spolubývajúci študoval rovnaký obor a celé tri roky na Bc. prespal.
tak, náročná asi ako pre koho.
ale napr. na FI MU ma zabila tá takmer úplná voľnosť, tu proste musím chodiť a robiť inak koniec a to ja asi potrebujem.
mne nasa skola pride hlavne trochu ...ehm...cudna. dneska som to ratal, za prvy a druhy rocnik mam povinnych 7 matematickych predmetov, 6 informatickych predmetov a par wtf predmetov (pozdravujem katedru ekonomie sidliacu na fakulte zameranej na informatiku. co do pice tu akoze vobec robia?). a zatial co ta minorita informatickych predmetov mi pride smiesne jednoducha, majorita matematickych je debilne tazka. ako asi vyzera pracovny pohovor absolventa nasej fakulty za predpokladu, ze sa popri skole neucil informatiku na vlastnu past.
-"takze, vo vasom zivotopise sa pise, ze ste vystudovali informatiku. s akymi konkretnymi jazykmi a technologiami viete pracovat?"
-"nuz, mam zmaknute zaklady javy a c++ na urovni 15 rocneho fagana, ktory nahodou na yt nasiel tutorial. viem, nieje toho vela, ale zato vam viem vyjadrit krivku vynosov pomocou rovnice, ktoru nikto nikdy nepouzil (nakuknut do uctovnictva a precitat si, ake mam vynosy, je mainstream, verte mi, pokojne mozete vyhadzat vsetkych ekonomov, ked tu budete mat mna!) a tiez dokazem vyratat limitu takej funkcie, ktorej zapis sa nezmesti ani na A3 papier otoceny na sirku. pomoze to?"
Ako ktory predmet,mali sme aj velmi tazke,aj oddychove,ale celkovo si myslim,ze sme taka skor narocna skola.ale ja ju mam rada,asi uplne najtazsi bol zimny semester druhy rocnik,to sme tam mali zabijacke predmety -genetika,molekularka,biochemia,fyziologia,specialna mikro viro
A teraz som na magisterkom na katedre mikrobiologie a virologie a tam je to tiez obcas zabijak. Ale mame super predmety.
Závisí s čím sa to porovná.. teoretické predmety ako dejiny, kultúra, literatúra mi neprídu nijak špeciálne náročné, ale študujem dosť náročné jazyky, takže to nie je úplne easy. Na druhej strane mi jazyky idu do hlavy a baví ma to, takze pre mňa je to v pohode, ale pre niekoho iného to môže byť náročné, veľa spolužiakov to nedalo v prvom rocniku..
Ako pre koho, niektorým príde náročná (veď vydrží asi tretina ) a pre mňa by zas náročnejšie bolo niečo iné, napr. právo, politológia..., avšak nenáročná tiež určite nie je
Skandinavistika na Viedenskej univerzite, teraz v septembri som zbakalarovala no dalej nejdem...a hej bol to dost hardcore...jazyky pohoda ale vsetky tie omacky ako jazykoveda a spol, a pisat seminarky v nemcine..no ale vybrala som si sama,vsakano
@drazoal ty ešte chodíš do tej školy ?? som myslela, že už nie (p.s. som sa teraz prezradila a to som chcela byť inkognito #mamnovyprofil #milujemtanavzdy #posielampusinkyzvychodu)
Ja to vôbec ale vôbec neviem posúdiť. Dajte niečo s čím budeme porovnávať, to nejde takto.
Ako niektoré predmety boli hardcore, niektoré praktika masaker...ale tak nejak obecne ma to neničí (ok, bakalárka ma psychicky zničila ale tak to je osobitá kategória). Je to časovo náročné hlavne. Ale na to aký som flákač a pako, dosť v pohode všetko. Čakala som, že to bude ťažšie.
(a robím jadrovú chémiu na ČVUTe)
FEI STU, je to náročná škola, ktorá zaberá aj veľa voľného času a treba riadne makať, niektoré predmety sú tu zbytočné, ktoré zaberajú čas, ktorý by človek mohol venovať iným a oveľa dôležitejším predmetom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ale inak by som neverila, ze na predmete, ktory je vlastne cely o teorii, sa da niecomu nechapat, ale toto co nam pise na tabulu, to si nemam sancu ani odpisat, nie to este naucit sa to
jo a filozoficka fakulta masarykovej univerzity.
inak ale aspon mam dost casu ucit sa robit stranky vo wordpresse
náročná asi... nie? totiž, keď som sa sťažoval kamarátke na to, že skoro nespím a musím skoro ráno vstávať a stále niečo robiť a odovzdávať, tak mi akurát povedala, že jej spolubývajúci študoval rovnaký obor a celé tri roky na Bc. prespal.
tak, náročná asi ako pre koho.
ale napr. na FI MU ma zabila tá takmer úplná voľnosť, tu proste musím chodiť a robiť inak koniec a to ja asi potrebujem.
-"takze, vo vasom zivotopise sa pise, ze ste vystudovali informatiku. s akymi konkretnymi jazykmi a technologiami viete pracovat?"
-"nuz, mam zmaknute zaklady javy a c++ na urovni 15 rocneho fagana, ktory nahodou na yt nasiel tutorial. viem, nieje toho vela, ale zato vam viem vyjadrit krivku vynosov pomocou rovnice, ktoru nikto nikdy nepouzil (nakuknut do uctovnictva a precitat si, ake mam vynosy, je mainstream, verte mi, pokojne mozete vyhadzat vsetkych ekonomov, ked tu budete mat mna!) a tiez dokazem vyratat limitu takej funkcie, ktorej zapis sa nezmesti ani na A3 papier otoceny na sirku. pomoze to?"
A teraz som na magisterkom na katedre mikrobiologie a virologie a tam je to tiez obcas zabijak. Ale mame super predmety.
Prirodovedecka UK
(FCHPT STU)
Náročná vzhľadom k čomu? Rozhodne nie je náročná ako medina, ale tiež to nie je baňa na TUKE.
Neviem ako niekto, kto sa v tom našiel, ale pre mňa to ťažké bolo
Hlavne istých pár hardcore predmetov, pri ktorých polka ludí vždy failovala
A za aka skola? Stara a daleko
Ako niektoré predmety boli hardcore, niektoré praktika masaker...ale tak nejak obecne ma to neničí (ok, bakalárka ma psychicky zničila ale tak to je osobitá kategória). Je to časovo náročné hlavne. Ale na to aký som flákač a pako, dosť v pohode všetko. Čakala som, že to bude ťažšie.
(a robím jadrovú chémiu na ČVUTe)
Asi.
LF UK v Prg