Ahojte, su tu nejaki prvaci na biologii na PRIF UK, pripadne aj studenti vyssich rocnikov?
Totizto na zapise sme si do indexov pisali len povinne predmety na zimny semester. Povedali nam, ze v AIS2 uz mame navolene povinne predmety a uz si tam mame
nie som na prifuku, ale v podstate je jedno, či si už teraz zapíšeš predmety na celý rok alebo len na jeden semester, keďže na začiatku letného semestra ešte budeš mať možnosť opravného zápisu..
druhá vec, možno ide len o chybu v systéme, ale nič sa nestane, ak si ho zapíšeš sama.. ak je to zimný predmet, tak ho budeš mať správne zapísaný a ak je to letný predmet, tak sa nič nestane, keď si ho zapíšeš už teraz
heh..celkom sranda - aj ja tam idem na biologiu, tiez prvy rocnik, tiez tam.. ..ale bohuzial zo zapisu moc nemam, takze ale co som sa informovala asi je to tak ako uz bolo spomenute.. takze tak...
trapnakoca, ty uz si si zapisovala tie predmety do AIS2?
mohla by si sa pozriet na tie povinne, ci aj ty mas tu organicku chemiu uvedenu na zimny semester? ze ci to tak je vo vseobecnosti na prd urobene alebo ci nahodou len ja nie som na tom tak
Ja som na PdF, ale my si môžme do zimného semestra zapísať iba predmety zo zimného. Keby som si zapísala predmet z letného semestra už teraz, zarátajú mi ho ako neabsolvovaný, čiže mi zaň dajú Fx. Takže radšej by som to asi neriskovala, veď do letného si budeš zapisovať na začiatku letného semestra.
A na tú organickú chémiu sa radšej niekoho spýtaj, aby si vedela, v čom je chyba, a či to máš ty riešiť.
mam v tom chaos... pretoze v tom AIS-e mam medzi povinne volitelnymi aj Informatiku pre biologov, ale v rocenke ju nemame... a tak... cize sranda
2 povinne volitelne predmety na zimny semester, ktore sa zhoduju (AIS2 a rocenka) som si uz zapisala, ale dalsie si tam doplnim radsej az ked zavolam na studijne v priebehu tyzdna...
@trapnakoca , tu su prirucky na AIS2, hned prva je zapis predmetov, je to zrozumitelne a podla toho to urcite pochopis...ked som to ja pochopila a zvladla si zapisat zatial aspon 2 povinne volitelne, tak to zvladne kazdy » www.uniba.sk/index.php?id=26...
A čo sa týka tej organickej chémie, v ročenke je v letnom, ale údane minulý rok bola v zimnom, takže sa tam toho veľa pomenilo. A celý ten AIS2, ja som z toho zúfalá
@matusha , ja som tiez nakoniec zistila, ze v AIS-e su zrejme informacie o predmetoch z minuleho roka, ale tak dufam, ze to mame odignorovat a riadit sa podla rocenky...lebo tak ta je z roku 2010, cize myslim, ze je aktualna...
a hadam by nam tetusky na studijnom nezabudli zapisat jeden povinny predmet...
takze myslis, ze tu organicku chemiu mame teraz proste odignorovat?
@punk_rock_girl no no bud stastna..ja ked otvorila ten link co si mi dala a klikla tam na to..tak mi akurat ocernela obrazovka.. takze tak no..a co sa tyka tych predmetov - no zrejme este budu z minula - cele to tam maju nejake ****..take vseliake.. tak sak uvidime
@trapnakoca , noo, tak ked ti nejde zobrazit prirucka, tak uz len cez moja.uniba.sk, prilhasit sa do AIS-u a skusit sa z toho nejako vysomarit ale no, neviem, neviem... lebo tam treba na kadejake ikonky klikat aby sa zobrazilo to, co sa ma atd.
inak, uz mate vybrate ake povinne volitelne a vyberove rpedmety si date na zimny semester?
@hellium a mas povolene vyskakovacie okna??? lebo ak nie, tak ti to neotvori... ked sa prihlasis do AIS-u, dak si test prehliadaca a tam ti to napise, ci mas vsetko nastavene ako mas mat... a tiez nesmies ist cez google chrome, len cez explorer alebo mozzilu...
@punk_rock_girl no no..ja to nejak este pokukam..lebo vzdy ked sa tam prihlasim - no vidim tam zapisane len tie povinne..sak ja este tie povinne volitelne ani neriesila..a ake si dam ?? no este neviem presne..ale asi vsetky 4, neviem - musim este nejak premyslet..a telesnu - to neviem tiez este..a ty ako ? nad cim rozmyslas ??
@punk_rock_girl lebo no neviem ako je to s tymi povinne volitelnymi - myslim tam ich musisabsolvovat vsetky v priebehu tych 3 rokov, ci ako to je ?? a aby sa mi to nekopilo tak asi si zapisem vsetky tie 4..neviem ako ja sa v tom moc nevyznam, len com i bracho vravel - ten chodi o par rocnikov vyssie tam..tak tak.
@trapnakoca , ja si asi vsetky 4 nedam, lebo tu morfologiu a anatomiu rastlin nechcem... mikroskopicku techniku a seminar zo vseobecnej a anorganickej chemie som si uz zapisala a asi si dam aj seminar z organickej chemie... lebo v letnom semestri budeme mat 33 kreditov len z povinnych predmetov + 1 za vyrovnavaci kurz z cudzieho jazyka, a este si tam dam aj nejake 2 povinne volitelne, cize teraz si toho nejako vela nechcem dat... telesnu si asi nedam...
a myslim, ze vsetky povinne volitelne absolvovat nemusime... kolko si ich zapises, tak tolko ich aj musis urobit, ale neviem ci tam existuje nejake minimum alebo maximum kolko si ich musime zapisat...
@punk_rock_girl no no..veru to si ma teraz potesila ja si tiez chcem tie zapisat ako ty okrem tej morfologie a anatomie rastin - sak to co za hovadiny ach vymyslaju..a asi to aj tak spravim..a do kedy si to tam mame dat zapisat ?? lebo ja som to nejak nepocuvala - bola som v divnoms tave na tom zapise.. takze
@trapnakoca... do 19.9. do polnoci je riadny zapis... a potom este 2 tyzdmne sa daju robit zmeny, ale len v povinne volitelnych a volitelnych predmetoch a myslim, ze vtedy sa daju predmety uz iba pridavat...
ale tak ja si to zapisem do konca tohto tyzdna, nech uz mam potom pokoj...
ale my sa nemusime nahlasovat do rozvrhu, vsak?? lebo mame tam taku moznost ze prihlasot sa do rozvrhu a viem, ze niekde to studenti musia robit, ale myslim, ze nam o tom nehovorili nic... nam rozvrh urobia oni nie?
punk_rock_girl Diky, zabudla som nastaviť tie vyskakovacie okná.
Už sme sa s AISom trochu skamarátili, zapísala som si tie dva semináre z chémie a jogu V priebehu týždňa sa ešte rozhodnem, či chcem aj mikroskopickú techniku, ale asi áno. No a tiež súhlasím, aby sme ignorovali tú organickú chémiu - tiež mi ju vyhadzuje v zimnom semestri, ale asi je tam chyba, kedˇ je to v ročenke inak a tety zo študijného snádˇ vedia, čo robia
@hellium a nevies nahodou ako je to s tym rozvrhom? lebo nepamatam si, ze by na zapise o tom nieco hovorili a zmiatlo ma, ked som zistila, ze kamarat, ktory tiez ide na UK ale na inu fakultu si musi nielen zapisat predmety, ale si aj povyberat z moznych terminov, kedy na ktory predmet chce chodit a tak si vlastne vytvorit rozvrh...
@punk_rock_girl Ja som tiež počula od dosť ľudí, že si sami vyberajú termíny...Ale nepamätám si, že by nám o tom niečo na zápise hovorili. Takže vážne netuším :/
@hellium no, bude to zaujimave ale mam taky pocit, ze nas sa to nahlasovanie do rozvrhu netyka... myslim, ze na pedagogickej to tak maju, ale to preto, ze tam je velmi vela specializacii a a bolo by zlozite, keby mali niekde na studijnom urobit ten rozvrh tak, aby sa nikomu nic nekrylo... ale u nas to maju o to jednoduchsie...
my vlastne teraz v zimnom budeme mat len tie 4 povinne predmety a povinne volitelne podla toho ako a kolko si vyberieme vsak??? volitelne akosi na vyber este nemame, je tam len retorika...
len dufam, ze je to na 100% tak s tymi povinne volitelnymi, ze to nemame nejako predpisane kolko si ich musime dat a ci je niektory z nich akoby "povinny"(resp. ci nie je prerekvizitou k nejakmu inemu predmetu)... nikto o tom nic nehovoril tak urobime po svojom nie?
Asi to urobia za nás... Nie je tam toľko tých predmetov, aby sa nám to nejak strašne prekrývalo. Hej, tie výberové sú až v letnom semestri. No ak máš dokopy 27 kreditov a viac, tak by to malo byť okej A je to na tebe, ktorý si dáš, nehovorili nič o tom, že je niečo predpísané.
noo... zatial mam 26, ale chcem si dat asi aj ten seminar z organickej chemie... a v letnom semestri si tiez chcem dat 1-2 povinne volitelne, cize ak spravim vsetky skusky, na konci akademickeho roka budem mat urcite viac ako 60 kreditov
ale aj tak sa mi to zda divne, ze v letnom semestri nam dali az 33 kreditov len z povinnych... no ale ak je pravda to, ze pocet kreditov za predmet je priamo umerny jeho narocnosri, nebude to prechadza ruzovou zahradou...
@punk_rock_girl no no ale ja furt z toho take tela nejake..takze do toho 19teho musim dojist do ba a ist na studijne hej ?? och..to kto vymyslel zase..taketo chujoviny..aa s tym rozvrhom nic nespominali - aspon som nic take nezachvyitla..takze tak..aa s tym AIS-som, to si tam mam niekde zapisat tie povinne volitelne a tie vyberovae hej ?? och..
@trapnakoca , nie, na studijne ist nemusis... az niekedy 2 tyzdne po nastupe do skoly tam pojdeme podpisat cosi ohladne predmetov, ktore sme si zapisali...
do 19. je riadny zapis predmetov v AIS2, ale potom este 2 tyzdne sa daju robit zmeny v povinne volitelnych a vyberovych... a az po tych 2 tyzdnoch zmien, ked uz kazdy bude mat definitivne zapisane vsetky predmety pojdeme kazdy na studijne... teda aspon tak som to pochopila...
mne jedna starsia studentka poradila, aby som si zatial zapisala len povinne povitelne. Vyberove aby som si zapisala, ak nejake budem chciet, az pocas tych zmien, ked uz budeme vediet definitivny rozvrh, aby sa tam nic nekrylo...
ale ja si idem dat tento semester len povinne volitelne... teda aspon zatial to tak vyzera...
@punk_rock_girl no no aj ja asi len povinne volitelne si dam...takze do toho 19teho si len do toho ais-u zapisat tie predmety nejak ak na to pridem ako..hej ?? a potom po 20tom staci ist na to studijne a zapisat si to do indexu hej ? uz to chapem spravne ?? ako aj ja bracha pytala, ze co a ako - on je o par rocnikov vyssie, ale ked on mi to jak nejakemu inteligentovi furt vysvetluje..
@trapnakoca , ja som kdesi citala pokyny pre vyssie rocniky a tam bolo, ze na studijnom urobia presny harmonogram kto tam ma kedy prist a podla toho tam budeme chodit...ale neviem ci sa to tyka aj nas prvakov, ale asi hej...
proste ked uz budes mat v AISe definitivne zapisane predmety na tento semester tak si ich dopises do indexu a potom ti tam daju aj dalsiu peciatku asi...
a uz si rozhodnuta ktore povinne volitelne si ides dat?
@punk_rock_girl no no..asi viac menej aj rozhodnuta - asi si dam tie 3 bez tej morfologie a anatomie rastlin - lebo to fakt hovadina prveho stupna..tie ostatne este vyzeraju zaujimavo..
rastlinky az tak do hlbky ma vazne nezaujimaju, len dufam, ze sa bez toho bude dat v pohode zvladnut Botanika v letnom semestri... a potom myslim uz nebudeme mat nic co by sa tykalo rastlin, teda pokial sa netuzis specializovat na botaniku
a tie seminare z chemie mi bude treba, lebo co sa tyka chemie, mam nejake rezervy a tie seminare sluzia na doplnenie uciva z povinnych predmetov... a mikroskopicka technika znie zaujimavo
@punk_rock_girl tak teraz si to uplne vystihla..totalne az do bodky..tiez ma nejak tie rastlinky nechytaju a tiez sa obavam ci mi to nebude chybat potom hento - mam v tom dost medzery este zo strednej co sa tyka botaniky, a aj co sa tyka chemie - to mi nejde tiez nejak moc..teda viac menej bola to vzdy taka moja nocna mora.. no sak uvidime ako to tam bude..
@trapnakoca , ja mam tiez s chemiou reosicka problemy, lepsie povedane, pamatam si z nej dost malo, lebo nas ucitel bol sice chemik, ale nie pedagog a tak to aj dopadlo
cize ja si radsej dam tie seminare z chemie a cez tu botaniku sa uz nejako prehryziem
pytala som sa na tu anatomiu a morgfologiu rastlin aj Athelasis a zevraj to nie je potrebne, cize kaslem na to a radsej sa budem viac venovat chemii tento semester...
ved ale ked si to tak vezmes, ak porobime vsetky skusky, budeme mat riadne vela kreditov za tento rok... lebo predpokladam, ze aj buduci semester si kazdy da nekae povinne volitelne a hned to vyskoci aj nad 65 kreditov
@ punk_rock_girl aha no dobre..takze chyba je v tej zelenej knizocke hej ?? a to tam s tym povinne volitelnymi ?? hej ?? tak sa na to kuknem do toho AIS-u..aa tak tak presne s tou chemiou - ja tam mam obrovske medzery, lebo my nemali ani chemicku a ani profesorku - to ani jednym sa nedalo nazvat..takze to bolo ciste utrpenie vzdy pre mna..
kristeee ja som z toho strasne tela z toho AIS-u..ja to uz niekam slahnem cele...ako vidim ze tam aj ja mam dopisanu tu organicku chemiu - a to je ten povinny, ci povinne volitelny ?
no no..zatial netreba..brat mi zajtra dojde tak ze vraj mi to vysvetli, lebo mne fakt ten navod nejde otvorit - furt mi len nejake hovadiny robi pocitac..takze mame 5 povinnych predmetov hej ?? ta organicka chemia chyba k tym 4 ? hej ?
prepac mozno som trochu vypatlana z tohoto ale ja fakt tela z toho vsetkeho.. prepac mi
@trapnakoca , ved v pohode, aj ja sa pytam kde sa da, lebo tiez mi este nie je uplne vsetko jasne
ano, s tou organickou chemiou to vychadza 5 povinnych predmetov na zimny semester a na letny nam ostanu tym padom 4...
taaak, ja som si uz zapisala oba seminare z chemie a mikroskopicku techniku, tak dufam, ze to je vsetko ok lebo to uz mam 34 kreditov na tento semester, co je dost ale tak snad sa to bude dat zvladnut v pohode ved tie seminare z chemie sa vlastne doplnaju z normalnou chemiou co mame povinnu, takze malo by byt dobre
@trapnakoca , no, ked uz budes definitivne rozhodnuta, ze uz nechces robit nijake zmeny v predmetoch, tak si to dopises do indexu a uvidime v skole co nam povedia ohladne toho co musime ist na studijne...
@punk_rock_girl pocuj a to ta organicka chemia to je z lentneho semestra zejo ? tampotom si mam do toho indexu zapisat ten rozsah studia a tie kredity z tade ?? ak hej, tak som to uz konecne pochopila..
@trapnakoca , no, v studijnej rocenke(ta zelena knizka) je organicka chemia napisana v letnom semestri, ale ma byt v zimnom(v AIS-e je napisana v zimnom a pani zo stuidjneho nam ju tam zapisala), cize do indexu si ju napiseme normalne teraz do zimneho, ale platia tie info, co su o nej v rocenke, cize rozsah studia a kredity si mozes odpisat odtial...
ale ja si este do indexu pisat nejdem, to az potom niekedy, mozno nam este v skole nieco ohladne toho povedia.... a vlastne staci to tam mat zapisane az ked si pojdeme po tu paciatku...
@punk_rock_girl no no jasne sak..ani ja pisat nejdem tam nic..este to pokaslem a bude..aa ozaj nevies este nahodou kedy uz rozvry budeme mat ? kriste, sak mna uz aj opustili vsetky moje detske idealy..
@trapnakoca , ja som tu latincinu tiez pozerala, ale v AIS-e ju nikde nevidim... a myslim, ze teraz uz toho mam dost a zevraj si ju mozme dat hocikedy, aj v druhom rocniku...
podla mna rozvrh bude niekedy v rozmedzi piatok-nedela...uvidime ako sa im bude chciet, resp. ako budu stihat...
co detske idealy ja uz zacinam byt paranoidna, ci vsetko mam ako ma byt, ci este nieco nemusism urobit atd
@the0sound0of0confusion no pocuvaj..takto v skratke - do AIS-u si musis zapisat povinne volitelne predmety co chces do dneska polnoci - potom si to v priebehu najblizsich dvoch tyzdnov pojdes zapisat do indexu na studijne, vyberove predmety - ako napr. telesna staci dat zapisat az tieto dva tyzdne zase..
potom mas pravdu - ten AIS je nanic, ale uz mi to bolo vysvetlene ako sa s tym asi pracuje a ako sa tam zapisuju tie povinne volitelne..
aaa rozvrh - no no vieme, ze na stranke fakulty - uz zistila som, aa tie zoznamy - skupiny su tam uz tiez nejake, ale nie cele..
aa v podelok - zacina sa oficialne o 11tej v aule UK, ale tam sa mne nechce urcite..aa potom vyucovat o 14tej sa zacina - takze vsetko co mas zajtra od 14tej sa uz uci..
@the0sound0of0confusion ... predmety na letny semester si budeme zapisovat az potom niekedy ked nam povedia, ale teraz urcite nie, tak isto aj ten vyrovnavaci kurz cudzieho jazyka, kedze ho budeme mat az v letnom s.
my sa na rozvrh neprihlasujeme, to sa tyka len niektorych fakult, ale nas nie... ty si len zapises predmet a v rozvrhu zistis, kedy ho mas. Skupiny su aj na seminare(z chemie urcite), ked pozries na rozvrh, uvidis to tam proste, ty si len zapises povinne volitelne a volitelne predmety na zimny semester a podla skupiny, do ktorej ta zaradili zistis, kedy mas ake prednasky, cvoka a seminare...
@the0sound0of0confusion ...teda, na seminari zo vseobec. a anorg. chemie tam nie je rozdelenie do skupin, je tam len napisane ze 2 skupiny po 30 studentov...tak neviem ako to bude fungovat...
@mikrofila no..tak systematicka biologia sa venuje systemom viac - tych rastlin a tak..aa biologia berie zo vsetkeho kusok - no..neviem ako to vysvetlit - mozno ked kuknes podla toho ake maju oni predmety a my..kuknem ti to - ak chces, ale nemam tu teraz tu knizocku
Ahojte, prijali ma tento rok na Karlovu, odbor Biologie, rozhodujem sa ale stále medzi UK a Palackého univerzitou v Olomouci. Bojím sa, že v Prahe to bude veľmi ťažké. Ako to hodnotíte po takmer dvoch semestroch? dá sa to zvladnut?? Aké mate predmety v prvaku? Za info dakujem.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
druhá vec, možno ide len o chybu v systéme, ale nič sa nestane, ak si ho zapíšeš sama.. ak je to zimný predmet, tak ho budeš mať správne zapísaný a ak je to letný predmet, tak sa nič nestane, keď si ho zapíšeš už teraz
radšej zapíš aj na letný.............a hneď, ako uvidíš chybu, bež na študijne- tak to bude vždy ich chyba.............ak to nenahlásiš, tvoja
mohla by si sa pozriet na tie povinne, ci aj ty mas tu organicku chemiu uvedenu na zimny semester? ze ci to tak je vo vseobecnosti na prd urobene alebo ci nahodou len ja nie som na tom tak
A na tú organickú chémiu sa radšej niekoho spýtaj, aby si vedela, v čom je chyba, a či to máš ty riešiť.
2 povinne volitelne predmety na zimny semester, ktore sa zhoduju (AIS2 a rocenka) som si uz zapisala, ale dalsie si tam doplnim radsej az ked zavolam na studijne v priebehu tyzdna...
Len dufam, ze nie som sama, ktora to tam ma tak, akoby to byt zrejme nemalo
@punk_rock_girl vies co kuknem to nejak..ale mozno asi az zajtra..a povie ti
A čo sa týka tej organickej chémie, v ročenke je v letnom, ale údane minulý rok bola v zimnom, takže sa tam toho veľa pomenilo. A celý ten AIS2, ja som z toho zúfalá
a hadam by nam tetusky na studijnom nezabudli zapisat jeden povinny predmet...
takze myslis, ze tu organicku chemiu mame teraz proste odignorovat?
inak, uz mate vybrate ake povinne volitelne a vyberove rpedmety si date na zimny semester?
a myslim, ze vsetky povinne volitelne absolvovat nemusime... kolko si ich zapises, tak tolko ich aj musis urobit, ale neviem ci tam existuje nejake minimum alebo maximum kolko si ich musime zapisat...
ale tak ja si to zapisem do konca tohto tyzdna, nech uz mam potom pokoj...
ale my sa nemusime nahlasovat do rozvrhu, vsak?? lebo mame tam taku moznost ze prihlasot sa do rozvrhu a viem, ze niekde to studenti musia robit, ale myslim, ze nam o tom nehovorili nic... nam rozvrh urobia oni nie?
Už sme sa s AISom trochu skamarátili, zapísala som si tie dva semináre z chémie a jogu V priebehu týždňa sa ešte rozhodnem, či chcem aj mikroskopickú techniku, ale asi áno. No a tiež súhlasím, aby sme ignorovali tú organickú chémiu - tiež mi ju vyhadzuje v zimnom semestri, ale asi je tam chyba, kedˇ je to v ročenke inak a tety zo študijného snádˇ vedia, čo robia
my vlastne teraz v zimnom budeme mat len tie 4 povinne predmety a povinne volitelne podla toho ako a kolko si vyberieme vsak??? volitelne akosi na vyber este nemame, je tam len retorika...
len dufam, ze je to na 100% tak s tymi povinne volitelnymi, ze to nemame nejako predpisane kolko si ich musime dat a ci je niektory z nich akoby "povinny"(resp. ci nie je prerekvizitou k nejakmu inemu predmetu)... nikto o tom nic nehovoril tak urobime po svojom nie?
ale aj tak sa mi to zda divne, ze v letnom semestri nam dali az 33 kreditov len z povinnych... no ale ak je pravda to, ze pocet kreditov za predmet je priamo umerny jeho narocnosri, nebude to prechadza ruzovou zahradou...
do 19. je riadny zapis predmetov v AIS2, ale potom este 2 tyzdne sa daju robit zmeny v povinne volitelnych a vyberovych... a az po tych 2 tyzdnoch zmien, ked uz kazdy bude mat definitivne zapisane vsetky predmety pojdeme kazdy na studijne... teda aspon tak som to pochopila...
mne jedna starsia studentka poradila, aby som si zatial zapisala len povinne povitelne. Vyberove aby som si zapisala, ak nejake budem chciet, az pocas tych zmien, ked uz budeme vediet definitivny rozvrh, aby sa tam nic nekrylo...
ale ja si idem dat tento semester len povinne volitelne... teda aspon zatial to tak vyzera...
proste ked uz budes mat v AISe definitivne zapisane predmety na tento semester tak si ich dopises do indexu a potom ti tam daju aj dalsiu peciatku asi...
a uz si rozhodnuta ktore povinne volitelne si ides dat?
a ty co ako rozhodla ?
rastlinky az tak do hlbky ma vazne nezaujimaju, len dufam, ze sa bez toho bude dat v pohode zvladnut Botanika v letnom semestri... a potom myslim uz nebudeme mat nic co by sa tykalo rastlin, teda pokial sa netuzis specializovat na botaniku
a tie seminare z chemie mi bude treba, lebo co sa tyka chemie, mam nejake rezervy a tie seminare sluzia na doplnenie uciva z povinnych predmetov... a mikroskopicka technika znie zaujimavo
cize ja si radsej dam tie seminare z chemie a cez tu botaniku sa uz nejako prehryziem
pytala som sa na tu anatomiu a morgfologiu rastlin aj Athelasis a zevraj to nie je potrebne, cize kaslem na to a radsej sa budem viac venovat chemii tento semester...
ved ale ked si to tak vezmes, ak porobime vsetky skusky, budeme mat riadne vela kreditov za tento rok... lebo predpokladam, ze aj buduci semester si kazdy da nekae povinne volitelne a hned to vyskoci aj nad 65 kreditov
teraz som kukala na AIS a pani Sojkova nam tam vcera zapisala do zimneho semestra aj Organicku chemiu.. cize som si rovno zapisala aj ten seminar....
ak ti nejde zobrazit ten navod ako si zapisat predmety, mohla by som sa v TS-ke pokusit vysvetlit ti ten postup..
prepac mozno som trochu vypatlana z tohoto ale ja fakt tela z toho vsetkeho.. prepac mi
ano, s tou organickou chemiou to vychadza 5 povinnych predmetov na zimny semester a na letny nam ostanu tym padom 4...
taaak, ja som si uz zapisala oba seminare z chemie a mikroskopicku techniku, tak dufam, ze to je vsetko ok lebo to uz mam 34 kreditov na tento semester, co je dost ale tak snad sa to bude dat zvladnut v pohode ved tie seminare z chemie sa vlastne doplnaju z normalnou chemiou co mame povinnu, takze malo by byt dobre
ale ja si este do indexu pisat nejdem, to az potom niekedy, mozno nam este v skole nieco ohladne toho povedia.... a vlastne staci to tam mat zapisane az ked si pojdeme po tu paciatku...
@punk_rock_girl a o takomto niecom nam nic nehovorili, ze ??
podla mna rozvrh bude niekedy v rozmedzi piatok-nedela...uvidime ako sa im bude chciet, resp. ako budu stihat...
co detske idealy ja uz zacinam byt paranoidna, ci vsetko mam ako ma byt, ci este nieco nemusism urobit atd
aa tu lantincinu - no no hadam..lebo minule roky - teda trochu davnejsie to bol ako vyberovy v zimnom semestri myslim..
tiez som na bio a tiez mam v ais-e chaos, a tak by som sa pre aspon ako-taky vnutorny pokoj chcel opytat, ci je vysledok tejto konverzacie nasledovny:
ais je nanic
zapisuju sa len predmety na ZS
ais je velmi nanic
+ rozvrh je na stranke fakulty, ale netusim, ako je to s kruzkami (skupinami)
++ako je to s vyucovanim v pondelok
+++do certa
potom mas pravdu - ten AIS je nanic, ale uz mi to bolo vysvetlene ako sa s tym asi pracuje a ako sa tam zapisuju tie povinne volitelne..
aaa rozvrh - no no vieme, ze na stranke fakulty - uz zistila som, aa tie zoznamy - skupiny su tam uz tiez nejake, ale nie cele..
aa v podelok - zacina sa oficialne o 11tej v aule UK, ale tam sa mne nechce urcite..aa potom vyucovat o 14tej sa zacina - takze vsetko co mas zajtra od 14tej sa uz uci..
aak este neico tak sa pytaj..
ten ais som uz ovladol, ale je to zbytocne komplikovane
a to zaradenie do skupin kym som nasiel....
este co mam otazku je, ze teda cudzie jazyky a predmety (aj povinne) do letneho semestru sa riesia cez ais az po zimnom semestri, nie?
a na povinne volitelne seminare neexistuju skupiny, vsak? (teda ani cez ais mi nejako prihlasovanie na rozvrh este neslo...)
ospravedlnujem sa, ze zniem tak hlupo, ale toto je vysledok toho, ze vsetko robim na poslednu chvilu
my sa na rozvrh neprihlasujeme, to sa tyka len niektorych fakult, ale nas nie... ty si len zapises predmet a v rozvrhu zistis, kedy ho mas. Skupiny su aj na seminare(z chemie urcite), ked pozries na rozvrh, uvidis to tam proste, ty si len zapises povinne volitelne a volitelne predmety na zimny semester a podla skupiny, do ktorej ta zaradili zistis, kedy mas ake prednasky, cvoka a seminare...
este raz dik
vsak bude sranda (a potom zo mna bude richard cory
prajem uspesny zaciatok studia
D.