Ahojte, je mi to celkom blbe, ze aj ja nieco neviem vypocitat a este aj nieco tak strasne jednoduche ako je toto (verim, ze keby mi to bolo vysvetlene, tak viem, co s tym mam robit, ale z elektriny som momentalne debil ) vobec netusim, co mam robit s t
elektrine velmi nerozumiem, ale ako laik by som tie straty pripocital, kedze vedenie by malo preniest 1.5MW + 1kW, a k tym stratam dojde az na konci pri transformacii
odpor by mal byt nieco na sposob R=napatie^2/vykon
a ten prierez by mal byt S mer. odpor)*dlzka/odpor
@zamidari uz viem ako to ma byt a zle sme to obaja pochopili Je to myslene tak, ze pri P=1.5*10^6W je U=5*10^3V. Z toho vieme prud I=P/U=300A. Kedze pri prenose sa meni U a R, ale I nie, tak po ubytku 1kW dostaneme odpor: R=P/I^2=0.01 Ohmu.
@zamidari cize to len ja som to pochopila ako napatie celeho vedenia? priznam sa, moc som neanalyzovala, co si pisal, ked som tam videla to + pri tych stratach. ale takto by to malo byt dobre, kamos vyhrabal zosit, kde nam to pocitala ucitelka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
odpor by mal byt nieco na sposob R=napatie^2/vykon
a ten prierez by mal byt S mer. odpor)*dlzka/odpor
A ano, ten prierez je easy
otazne je z akeho hladiska myslia tie straty
principialne to bude dobre, mozno tie straty ani zaratavat netreba ked sa ten vykon mysli priamo na to co presne prenesie vedenie
a zda sa mi ze pri striedavom prude sa casovo meni I a U a odpor by mal byt konstantny