Čaute ľudia. Potrebujem poradiť. Dnes som sa po cca 2 týždňoch odvážil a skoro mi oči vypadli. Schudol som okolo 5 kíl. Avšak mám prácu v kancli a okrem ranného utekania na bus som nemal skoro žiaden pohyb a diétou netrpím, akurát som obmedzil jedlá z múk
mozno zo je len tou mukou a obilninami, prve dva tyzdne po nejakej zmene stravovania zvyknu byt najradikalnejsie. tak by som pockala este 2 tyzdne a ak schudnes viac ako 2 kg sla by som k lekarovi
vylúčenie múky spraví veľa... nehccem ťa strašiť ale prílišné chudnutie a hlavne bez toho aby sis a o to pokúšal môže byť príznakom viacerých ochorení.... ako písala @h8u ešte by som chvíľu počkala ale ak budeš chudnúť naďalej mal by si to riešiť
congrats k tomu kroku, obmedzeniu zrna ( v zásade hlavne potrava vtáčikov)
no a budem trochu opačný, než predošlí komentujúci
- aj keď nechcem zľahčovať, rozhodne je fajn si overiť, či nemáš nejakého parazita - ale je to hlavne jeden z kľúčových príznakov detoxu pri zmene stravovania.
a určite by som sa v tejto chvíli neriadil @4 , ale to je len môj názor.
Sory ale 90% ludí čo mi povedia ,že nevedia pribrat/chudnú aj ked jedia vela tak si dá 3 chleby za den. Napis si jedálnicek kde budu ranajky (vajicka,ovsene vlocky)-obed(ryza/zemiaky+maso)-večera(to čo na obed)....medzitým jedz sojove rezy,syry,jogurty,pečivo a na noc tvaroh....a toto ked dodrzis kazdy den počas 2 mesiacov a nepriberieš aspon 5 kilo tak ti poviem ,že som sa mýlil a chod k lekárovi
pasomnica v dnesnej dobe ked je secko plne chemikalii? myslim ze v dnesnej dobe najst maso kde by bola pasomnica je to najlepsie co moze byt lebo je to znak prirodneho masa bez zasahu
Tlaky mám z práce a zo sťahovania, ale trvajú len chvíľu , potom prepnem myšlienkové pochody na niečo iné.
@jurito : Do obeda jedávam len ovocie , na obed mäso a zeleninu v pomere 1:2 a na večeru tiež podobne... Ale pred spaním sa zvyknem prejedať, a občas aj sladkosti a pod. hlúposti. Vylučujem strukoviny a obilniny postupne a je to bordel, lebo ked si dám len vege cestoviny s pestom tak mi je ťažšie ako po mäse.
@thrwtchr : Vďaka, tvoja správa mi dodala kúsok pokoja Ten detox môže byť, lebo pijem len vodu s citronom a občas teda vino a pivko. Ale to že nemám pohyb by malo spôsobiť aspom udržanie tej váhy a nie pokles.
@pragnostick no tak zarad ranajky ovsene vločky (rozmiesaj v mixeri a vypi,ušetríš si čas aj trápenie s jedením) máš tam kopu DOLEZITYCH sacharidov. Obed mas maso tj. bielkoviny ale so zeleninou ,ty drzíš dietu či čo kurva? CHceš pribrat a nie schudnút. Pridať ryžu/zemiaky (opäť sacharidy doležité). Medzi dnom ked máš čas papaj sojove rezy,syry,jogurty,pečivo,tresku atd. Na večeru máš to čo na obed a na noc sladkosti? Sladkosti sú rýchle cukry ,ktoré telo hned vcucne a ked mas rychly metabolizmus (čo máš očividne) hovno ti to pomôže,že to ješ na noc. Miesto toho tvaroh na noc s grankom ked tak zmiesaj. Podstatou celého je,že NEMOZES poznat pocit hladu,nemôžeš vediet čo to je,vylúčit zo slovníka slovo HLAD. Stále musíš byt najedený a ti zaručujem ,že priberieš. Ja som dal hore za 3 mesiace 15 kilo ked som dorziaval jedálnicek na 70%. Teraz to flákam a preto aj vyzerám jak kokot zas.
@majqqqo cuko neobmedzil,má ho v sladkostiach ale to su HOVNO cukry. Nic telu nedaju,max energiu. Treba komplexne sacharidy a tie mas v ovsenych vlockách/zemiaky/ryza atd.
btw keď tak čítam si obmedzil strukoviny.. škoda no, tie sú bohaté na železo a kopu iných vecí, nečudujem sa, že chudneš keď bežíš na jednotvárnej strave, treba to mať pestré.
A ešte podotknem,že ty ješ na noc sladkosti (dufas ze z toho priberies . A potom ješ až na obed !!! Prečítal si si to poriadne? JES AZ NA OBED?!! To je kolko hodín medzi jedlami? 14? 16? Vies odkial berie telo energiu od zobudenia až po obed ked ješ len svoje ovocie pojebaté a žiadne normálne jedlo? BINGO! Berie ho zo zásob tuku a čo robíš? Chudneš! Voala , Sherlock Holmes.
@pragnostick tak to som rád.
mne tiež v lete zišlo tak 6 kíl a potom sa to ustálilo na "prirodzenej váhe": bez ohľadu na to, či som len celé dni pil vodu alebo aj niečo jedol, lenže to som práve prechádzal na surovú stravu a jedol výlučne ovocie. čiže to je zas iné.
inak zas veľmi protichodný názor k @16 , načo sa vracať k lepku, škrobu a prešľachtenému zrnu, keď nemusíš. balast.
isteže, občas som si neičo také pripravil (vykopem krumpľu/ naklíčim jednozrnku), ale žrac to celý deň, každý deň...
a ešte niečo, štíhle telo, keď je zdravé, tak podľa mňa nemá prečo napriberávať kvôli strave usadeniny, zas len ballast
čo som si už overil, tak to ide jedine práve cvičením (svalová hmota)
@thrwtchr Samozrejme,môžeš mat iný názor nato,ale to čo tu píšem je odporúčané od každého trénera ak chceš pribrat. A nepoznám človeka,čo by s tým jedálničkom nepribral
ľahké je hovoriť jedz viac a podobné kecy a keď to už organizmus nezvláda, človekovi je na zvracanie a jednoducho telo nedokáže prijímať také množstvo jedla ? Čo potom ? Každý nemá žalúdok ako krava.
@yoss nikto nehovorí o tom,že máš jest kym sa nedogrcas...jedz tolko co vládzeš ale casto počas dna...a za dalsie logicky zo zaciaktu je to neprijemne lebo zaludok máš stiahnuty a musis ho roztiahnut ...ale tak ako sa hovorí : kto chce hladá spôsoby a kto nechce hladá dôvody ...takto to funguje
@jurito , to je všetko v poriadku, lenže (v reakcii na zakladateľa diskusie) reaguješ podráždene a to mi príde ako prejav zahmleného úsudku, nehovoriac o tom, že vyjadril len obavy spojené s úbytkom hmotnosti a ty mu hneď radíš, ako džganím všeličoho do seba hmotnosť nabrať späť.
okrem toho nevidím dôvod, prečo by malo byť nutné sa kŕmiť podľa bežného štandardu 3-10x za 24 hodín.
pauzy sú (opäť, vychádzam len zo svojej skúsenosti a presvedčenia) dôležitejšie, než pokrmy, ktoré oddeľujú.
@thrwtchr Nereagujem podráždene Ja sa tak vyjadrujem bežne.To či to je spoločensky akeptovatelne a podobné sračky tu neriešme,to už mám za sebou x krát. Tak ja by som mu povedal ako dosiahne to aby priberal a nie chudol. Ak chce vezme si to k srdcu a ked nie tak nech plače dalej na forach ,ze chudne. Riešenie dostal ,ako sa k tomu postaví je jeho vec už.
vylucil si to, z coho sa dost pribera, mozno si sa len "ocistil" na tvoju zdravu vahu. nerob z toho paniku. ak sa ti to takto ustali, je to ok, paniku rob, az ked budes chudnut aj nadalej
@pragnostick Kup si gainer.... Ako aj ja som nechudol ale kedze mám 15 tak este nie som "to čo dospelý", síce svaly mám dobré, najlepsie zo skoly, aj postavu super, ale vždy som chcel byť a aj chcem byť silnejsí....
Jesť som mohol aj 100kg vsetkého denne, no nič. Nepribral som. Mal som obdobia počas mojho veku 10-15 rokov, že pol roka ani gram nepriberem, aj schudnem, a potom zrazu +5 kg... Potom zas pol roka nič, aj rok, a zrazu + 5 kg... Ale stále som bol dosť chudý oproti dospelým, chcel som sa im rovnať.
Kupil som gainer, posledné dni civčím fakt KAZDY den a aj niekolko hodín denne zdvíham železo, a teraz som pribral už za posledný mesiac 7 kg!!!! Ale začal som este viac jesť to je pravda....
Ale oplatí sa. Musís mať na to prostriedky - čo su v gainery, a cvičiť, cvičiť, cvičiť..... Niektorý ludia proste tuk nepriberu. Musis pribrať svaly.
A ak más v skutočnosti nejak 15 jak ja, tak sa hlavne neboj že sa ti zastaví rast, ja som za posledné 2 mesiace vyrástol asi cca 3-4 cm.... A predtým som rástol dosť pomaly....
Takže gainer... a cvičiť. A hlavne aj vela jesť...
@majqqqo JAK môžu bielkoviny, sacharidy, a niektoré druhy aminokyselin upchávať cievy?
Ach tí dnesný ludia... Je to vec ktorá zvacsuje objem, tak to je určite zlé, určite to upcháva cievy!! - povedala suseda...
@majqqqo Ale tá "umelá hmota" je - bielkoviny, v tom mojom gainery presne bielkoviny z Mlieka a Srvátky, sacharidy - neviem z čoho, z nejakej potraviny, Aminokyseliny tiež z nejakých potravín, a príchuť. Tá príchuť je aj v zmrzline alebo v akejkolvek sladkosti,
Co na tom je na upchatie ciev? Umelá hmota je aj cukrík...
@pragnostick mám bezlepkovú diétu 4 roky, po vysadení lepku som za rok schudla 10kg... takže to vysadenie pečiva asi tým to bude... to aj pri chudnutí odporúča sa obmedziť
@jurito Nedržím dietu, diety sú hlúpe pre hlúpych ludí A nechcem ani pribrať ani schudnúť. Mne ide o to stravovať sa tak , aby som sa cítil dobre, fyzicky aj duševne, preto skúšam rôzne typy stravovania a momentálne je to jedlo bez obilnín a málo strukovín - t.j. strava ktorú ludia papali posledných pár milionov rokov ( kedže obilniny sme začali jesť len cca pred 12 tisíc rokmi ) Vôbec nebývam hladný, skôr naopak, stačia mi 1 jedná denne a som sýty ako nikdy predtým
@qwedsayxc Vďaka sa príspevok, avšak nie nemám 15 mám 23 ale tiež som posilňoval v 17tich A žiadne Gainery ani podobné výmysly brať nikdy nebudem.
za 1, niesú prirodzené a za 2, mám telo ktoré naberá svaly samo od seba, stačí mi niaky pohyb, záťaž a hned som jak napumpovaný, dokonca aj z plávania. Takže by mi to bolo zbytočné Ale o svaly mi nejde, chcem sa len cítiť FIT a potrebujem si vyskilovať ohybnosť .
@pragnostick som rada ze si sa k tomu takto postavil a nechces nic zanedbat. a teda drzim palce na vysledky, kludne potom napis ci to bolo ok (ten cukor minimalne)
" 2, mám telo ktoré naberá svaly samo od seba, stačí mi niaky pohyb, záťaž a hned som jak napumpovaný, dokonca aj z plávania."
nemas pohyb --> nemas objem svalov --> ubytok hmotnosti? ... neviem, ked sa na seba pozries do zrkadla, nezdas sa sam sebe "vyschnutejsi" co sa tyka svalov?
@pragnostick k lepšiemu, ja som moc nemala nejaké príznaky, len únavu som mala veľkú, takže zlepšilo mi život... až na trávenie, musím doplnať vlákninu
@simuulka112 Sámozrejme Hned po prebudení pár pohárov čistej vody. Po príchode do práce šálka zeleného čaju. Na desiatu jablíčko, alebo niečo. A potom až na obed sa riadne najem, väčšinou v Pande niake kuracie kúsky, chrumkavá kačica alebo niečo a k tomu len zelenina a mrkvovo kapustový šalát- tej zeleniny je asi tak 70% a na večeru si spravím dáky RAW šalát ( mrkva, kaleráb, rajčinky, olivy, jarná cibulka, hlávkový šalát) ten zaleejm olivovým olejom a k nemu niake mäsko z mäsiarstva ale NIE z reťazca!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
no a budem trochu opačný, než predošlí komentujúci
- aj keď nechcem zľahčovať, rozhodne je fajn si overiť, či nemáš nejakého parazita - ale je to hlavne jeden z kľúčových príznakov detoxu pri zmene stravovania.
a určite by som sa v tejto chvíli neriadil @4 , ale to je len môj názor.
@jurito : Do obeda jedávam len ovocie , na obed mäso a zeleninu v pomere 1:2 a na večeru tiež podobne... Ale pred spaním sa zvyknem prejedať, a občas aj sladkosti a pod. hlúposti. Vylučujem strukoviny a obilniny postupne a je to bordel, lebo ked si dám len vege cestoviny s pestom tak mi je ťažšie ako po mäse.
@thrwtchr : Vďaka, tvoja správa mi dodala kúsok pokoja Ten detox môže byť, lebo pijem len vodu s citronom a občas teda vino a pivko. Ale to že nemám pohyb by malo spôsobiť aspom udržanie tej váhy a nie pokles.
mne tiež v lete zišlo tak 6 kíl a potom sa to ustálilo na "prirodzenej váhe": bez ohľadu na to, či som len celé dni pil vodu alebo aj niečo jedol, lenže to som práve prechádzal na surovú stravu a jedol výlučne ovocie. čiže to je zas iné.
inak zas veľmi protichodný názor k @16 , načo sa vracať k lepku, škrobu a prešľachtenému zrnu, keď nemusíš. balast.
isteže, občas som si neičo také pripravil (vykopem krumpľu/ naklíčim jednozrnku), ale žrac to celý deň, každý deň...
a ešte niečo, štíhle telo, keď je zdravé, tak podľa mňa nemá prečo napriberávať kvôli strave usadeniny, zas len ballast
čo som si už overil, tak to ide jedine práve cvičením (svalová hmota)
okrem toho nevidím dôvod, prečo by malo byť nutné sa kŕmiť podľa bežného štandardu 3-10x za 24 hodín.
pauzy sú (opäť, vychádzam len zo svojej skúsenosti a presvedčenia) dôležitejšie, než pokrmy, ktoré oddeľujú.
inak chcem mat i ja tento "problem"!!!
Jesť som mohol aj 100kg vsetkého denne, no nič. Nepribral som. Mal som obdobia počas mojho veku 10-15 rokov, že pol roka ani gram nepriberem, aj schudnem, a potom zrazu +5 kg... Potom zas pol roka nič, aj rok, a zrazu + 5 kg... Ale stále som bol dosť chudý oproti dospelým, chcel som sa im rovnať.
Kupil som gainer, posledné dni civčím fakt KAZDY den a aj niekolko hodín denne zdvíham železo, a teraz som pribral už za posledný mesiac 7 kg!!!! Ale začal som este viac jesť to je pravda....
Ale oplatí sa. Musís mať na to prostriedky - čo su v gainery, a cvičiť, cvičiť, cvičiť..... Niektorý ludia proste tuk nepriberu. Musis pribrať svaly.
A ak más v skutočnosti nejak 15 jak ja, tak sa hlavne neboj že sa ti zastaví rast, ja som za posledné 2 mesiace vyrástol asi cca 3-4 cm.... A predtým som rástol dosť pomaly....
Takže gainer... a cvičiť. A hlavne aj vela jesť...
Ach tí dnesný ludia... Je to vec ktorá zvacsuje objem, tak to je určite zlé, určite to upcháva cievy!! - povedala suseda...
Bielkoviny sacharidy aj amino mas aj v jedle...
myslíš si, že tá umelá hmota v boxe, je ako mäso a ryža? zobuď sa
málo kulturistov berie gainer, je to na piču nikto ho nekupuje
Co na tom je na upchatie ciev? Umelá hmota je aj cukrík...
tak či tak, o pár rokov si na mňa spomenieš
idem sa radšej učiť, dosť netu na dnes
szia
za 1, niesú prirodzené a za 2, mám telo ktoré naberá svaly samo od seba, stačí mi niaky pohyb, záťaž a hned som jak napumpovaný, dokonca aj z plávania. Takže by mi to bolo zbytočné Ale o svaly mi nejde, chcem sa len cítiť FIT a potrebujem si vyskilovať ohybnosť .
"Avšak mám prácu v kancli a okrem ranného utekania na bus som nemal skoro žiaden pohyb...."
aaa k tomu toto z @53 -->
" 2, mám telo ktoré naberá svaly samo od seba, stačí mi niaky pohyb, záťaž a hned som jak napumpovaný, dokonca aj z plávania."
nemas pohyb --> nemas objem svalov --> ubytok hmotnosti? ... neviem, ked sa na seba pozries do zrkadla, nezdas sa sam sebe "vyschnutejsi" co sa tyka svalov?