Prípravné kurzy na prijímačky na VŠ...áno, či nie?
Chcela by som ísť na VŠ do Bratislavy, konkrátne na UK, fakulta filozofie a odbor žurnalistika. Neviete náhodou či je potrebné prihlásiť sa aj na nejaký prípravný kurz? Poprípade aké sú tam prijímačky a či sa to dá zvládnuť?
ano robia prípravný kurz a stojí asi 30 eur... odsedíš tam dosť vela hodín a neviem...mne osobne to na prijímačkách velmi nepomohlo.... možno iných práve toto dostalo na školu...
tak vieš keby ma zobrali tak by som asi tvrdila že sa to dalo...no objektívne môžem povedať že tam ide dosť o šťastie... na teste určite kedže je tam tolko otázok, že všetky nestihneš a niektoré slová som počula asi prvýkrát v živote...ked píšeš správu zase ide o to akú tému dostaneš a či ju dokážeš spracovať no a čo sa týka kamerovej tak tam je to výslovne len o dobrej ruke lebo ak si vytiahneš blbú otázku ako napr ja, tak nemáš šancu na nu odpovedať a tým pádom dostaneš málo bodov čo ťa automaticky potopí.... u mna to tak bolo...
ale schválne: vedela by si mi odpovedať ako sa volajú spoplatnené internetové stránky, na akých portáloch sa využívajú resp aký je ich ciel???
na toto ťa žiadny kurz nepripraví lebo na tej kamerovej ide o tvoj všeobecný rohlad...oni ti nedajú konkretne otázky, na ktoré sa musíš pripraviť..na to zabudni...jednoducho tam sú otázky tak max mesiac čo sa deje hlavne na SVK a potom takéto zákerné otázky, kt. podla mna väčšina nevie...česť výnimkám ovšem, nikoho nechcem uraziť.... a idem do TT na historiu
Viem, že nedajú...ale chcem urobiť max pre to aby ma tam vzali a myslím že keď ide o tú kameru je to aj o tom ako sa vieš vynájsť a ako vieš improvizovať...ale aj tak ďakujem za radu
jasne že tam ide o improvizáciu ale ked nemáš čo povedať k otázke tak možeš vhrať aj cenu o najlepšieho komika a je ti to tak trt platné ja som tiež spravila maximum preto aby som sa tam dostala... tri rok som robila školský časopis, chodila som s nim na suťaže, aj ten prípravný kurz...a vidíš...asi mi to nebolo súdené...
dík...do novín píšem..a nie do jedných, na kurz SIV sa chystám, kurz kt. organizuje katedra je pre mňa dosť problém keďže je organizovaný v BA a ja som z RA a na všeobecnom prehľade stále pracujem ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
ale schválne: vedela by si mi odpovedať ako sa volajú spoplatnené internetové stránky, na akých portáloch sa využívajú resp aký je ich ciel???
1.píš do školského časopisu/miestnych novín
2.zaplať si kurz v SIV
3.zaplať si pregraduálny kurz, ktorý organizuje katedra
a ten všeobecný rozhľad........to nečítaš noviny, nesleduješ správy?
plus encyklopedické vedomosti......tie mi bodli