Nastal čas, kedy sa musím rozhodnúť pre nejakú vysokú školu..Približne aj viem, čo by som chcela študovať, ale nepoznám nikoho, kto to študuje a tým pádom aj či je spokojný a či sa to oplatí.
Preto by som Vás, ktorí študujú matematiku alebo o tom n
nestuduje niekto nahododov na fakulte sportových studíí na masarikovej univerzite v brne ??? » fsps.muni.cz/studijni/prijim... idemi o vyzivu a regeneraciu v sporte
@anzu či je ťažké sa tam dostať, že či musím byť extra skvelá super mysliaca matematička, keď to chcem študovať alebo stačí niečo málo nadpriemer? či je štúdium náročné, či budem mať v budúcnosti dobre sa uplatniť - trošku relatívna otázka a aké vyhliadky na zamestnanie sú po skončení
podľa toho, čo konkrétne...keď som šla ja pred tromi rokmi, tak z troch zo štyroch matických programov brali bez prijímačiek, lebo tak málo ľudí sa tam hlási
vieš čo, ani nie. ani ja nie som nič extra a doteraz som nemala väčšie problémy, ako dva krát za celé štúdium opakovať nejakú skúšku bude to potom ale dosť o učení sa naspamäť, skúšky sú často "no, mali sme takú a takú vetu, dokážte mi ju." pre porovnanie, na začiatku nás na matike bolo asi 70, teraz v treťom ročníku je nás okolo 30, ale tak bez prijímačiek sa tam objavili také individuá, čo tam nemali čo hľadať, to by trochu upravilo tento počet. takže myslím, že sa to dá zvládnuť aj keď nie si extra nadaná, práveže ja mám okolo seba samých flákačov, žiadnych typických matfyzákov
či je štúdium náročné záleží aj od toho, ako sa chceš ďalej špecifikovať na magisterskom odbore (po troch rokoch nebudeš vedieť nič poriadne, takže urobiť si len bakalára nemá zmysel), ja som šla na počítačovú grafiku, čo je v podstate odbor pre všetkých, ktorí nevedia, čo na matfyze robia neviem, čo by som robila na takej analýze.
ale výhodou sú podľa mňa učitelia, niektorí sú neempatickí a vyhodia ťa po siedmych hodinách zo skúšky s tým, že máš na viac, príď znovu, ale vlastne vo svojom vnútri nie sú svine, čo by sa vytešovali z tvojho neúspechu. niektorí zvyknú dosť pomáhať, dávať pomocné otázky na skúške, dajú ti termíny naviac a hlavne, nikoho nezaujíma, či chodíš na prednášky, alebo sa učíš z poznámok z internetu
neviem presne, ako je to s ďalším uplatnením, nepoznám starších študentov, ale koluje, že fakulta má vcelku dobrú povesť a ľudia nemajú problém so zamestnaním. a konkrétne okruhy možných zamestnaní sa dajú zistiť niekde na www.fmph.uniba.sk , opäť záleží od toho, aký magisterský program si vyberieš.
ku @12 ....a nemusíš vedieť rátať limity alebo integrovať, začína sa od nuly. aj keď sranda je, že hoci viac ako polka z nás nemala na strednej komplexné čísla, tie nám nikdy nikto nevysvetlil
@11 fuuu vyčerpavajuca odpoved dakujem snad este len...ked ja nechcem mat vela spolocneho s pocitacmi, ale cisto matika, existuje pre mna v magisterskom nejaka vyhovujuca moznost?
@12 zatial nie..ked je to rozsah stredoskolskeho uciva, naucim sa a ked sa nenaucim, tak daco vymyslim
@falbala4 určite, doteraz bolo 6 možností, ak si študovala čistú matiku (ešte sú ďalšie tri matické bakalárske programy - ekonomická a finančná matika, poistná matika, ktorá ale prišla o akreditáciu a manažérska matika, ako je to s nimi a ich magisterskými odbormi neviem) tento rok zlúčili tri programy do jedného, aby mali garanta, či ako. keď sa pohrabeš na tej stránke, sú tam vybrané informácie pre uchádzača o štúdium, tam by sa to malo dať nájsť.
@falbala4 nie, ale tiež by som ju rád študoval a práve tam, kde @anzu
ozaj @anzu , nevieš niečo viac o EFM, nejaké info od študentov a pod. bol by som ti povďačný za hocijaké info odtiaľ ... najviac ma trápi, že berú len okolo 70 ľudí
@bluepanter to je ten jediný program, kde sa aj robia prijímačky..teda robili sa, teraz už neviem...no, pre nás boli ten spolok namakaných, ale ja som s nimi mala tuším len analýzu? ani neviem. skrátka, nemávame spolu hodiny a nepoznám odtiaľ nikoho, len raz som sa rozprávala s jednou absolventkou a viem, že ona dostala pracovnú ponuku od nejakej banky, kde bola na stáži, už v treťom ročníku. a vraj mávali hodiny striedavo na matfyze a ekonomickej. iné zákulisné info ti asi neviem podať, prepáč.
ale pozitívum je, že študujem teraz webovú stránku a terajších prvákov je tam 48, takže nemyslím, že by ich vzali 70 a až 22 ich vyhodili za prvý semester. plus zvykne sa ešte robiť to, že po rozhodnutí dekana môžu zobrať 150% predpokladaného počtu uchádzačov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
vieš čo, ani nie. ani ja nie som nič extra a doteraz som nemala väčšie problémy, ako dva krát za celé štúdium opakovať nejakú skúšku bude to potom ale dosť o učení sa naspamäť, skúšky sú často "no, mali sme takú a takú vetu, dokážte mi ju." pre porovnanie, na začiatku nás na matike bolo asi 70, teraz v treťom ročníku je nás okolo 30, ale tak bez prijímačiek sa tam objavili také individuá, čo tam nemali čo hľadať, to by trochu upravilo tento počet. takže myslím, že sa to dá zvládnuť aj keď nie si extra nadaná, práveže ja mám okolo seba samých flákačov, žiadnych typických matfyzákov
či je štúdium náročné záleží aj od toho, ako sa chceš ďalej špecifikovať na magisterskom odbore (po troch rokoch nebudeš vedieť nič poriadne, takže urobiť si len bakalára nemá zmysel), ja som šla na počítačovú grafiku, čo je v podstate odbor pre všetkých, ktorí nevedia, čo na matfyze robia neviem, čo by som robila na takej analýze.
ale výhodou sú podľa mňa učitelia, niektorí sú neempatickí a vyhodia ťa po siedmych hodinách zo skúšky s tým, že máš na viac, príď znovu, ale vlastne vo svojom vnútri nie sú svine, čo by sa vytešovali z tvojho neúspechu. niektorí zvyknú dosť pomáhať, dávať pomocné otázky na skúške, dajú ti termíny naviac a hlavne, nikoho nezaujíma, či chodíš na prednášky, alebo sa učíš z poznámok z internetu
neviem presne, ako je to s ďalším uplatnením, nepoznám starších študentov, ale koluje, že fakulta má vcelku dobrú povesť a ľudia nemajú problém so zamestnaním. a konkrétne okruhy možných zamestnaní sa dajú zistiť niekde na www.fmph.uniba.sk , opäť záleží od toho, aký magisterský program si vyberieš.
@12 zatial nie..ked je to rozsah stredoskolskeho uciva, naucim sa a ked sa nenaucim, tak daco vymyslim
ozaj @anzu , nevieš niečo viac o EFM, nejaké info od študentov a pod. bol by som ti povďačný za hocijaké info odtiaľ ... najviac ma trápi, že berú len okolo 70 ľudí
ale pozitívum je, že študujem teraz webovú stránku a terajších prvákov je tam 48, takže nemyslím, že by ich vzali 70 a až 22 ich vyhodili za prvý semester. plus zvykne sa ešte robiť to, že po rozhodnutí dekana môžu zobrať 150% predpokladaného počtu uchádzačov
Na stránke píšu, že banky už sondujú počas štúdia, ako si povedala . Každopádne ďakujem za každé info.
no ono majú písané, že sa hlási zvyčajne 300 ľudí a berú tak okolo 65, bohvie, aké staré údaje však poskytujú