Odporcovia prisťahovalectva, liberálnych myšlienok a vyznávači "klasických noriem"......stále ste názoru, že vaše presvedčenie je to prvé a jediné správne?
Ano, viem, ten jedinec bol chorý, ale stvorili ho myšlienky a názory, ktoré sú aj v mnohých
@vanellus no preskočený bol ..... ale tí afganci a kde jaka ina chamrad v norsku ...sak to je horsie jak nasi cigani ....na stanici ti to bude zobrat a varit kotlikovy ..... tam mal jebnut totu bombu ...ale zase na stanici by asi bolo este viac civilnych obeti jak kolo toho uradu vlady ....a to strelanie na tom ostrove to vobec nechapem ....
@vanellus dokazuje to len to ze clovek je tvor vecne nespokojny ....boze komu uz je lepsie na svete ako norom ..... mal by ist pozit mesiac 2 dakde do somalska ...potom by mal u riti dajaku nezmyselnu politiku
@vanellus najskor treba prist na to , aky mal k tomu dovod , pretoze mu ho dali asi prave pristahovalci , ten Herman v Devinskej Vsi , tiez nepostrielal tych ciganov , pretoze bol pravicovy , ale pre asi iny dovod
Ze to bol krestaň nie je vôbec prekvapivé vyšše 2000 rokov sa ľudia kvôli naboženstvu a presvedčenie ktoré vychádza z ich viery zabyjajú prečo by to malo byť teraz inak ?
@baggy vidim ze mas prehlad jak pan ....s politikou to ma hovno spolocne ..... maju ropu ....o to ide ..more na zapad od ich uzemia = plosina na plosine ..... boze nechapem jak dakto v tvojom veku moze byt taky idealista ........ len looooowe maju hodnotu ...a za ropu sa platí ....
@strommen2428 vies ty , co nevies normalne reagovat a hned utocis , su staty ktore maju obrovske zasoby ropy , diamantov a ludia su tam ziju horsie ako cigani v osadach , to co si napisal , je uplne chora myslienka , ze ma byt spokojny lebo sa maju lepsie ako v somalsku , keby tam kazdy tak rozmyslal , tak sa nemaju tak ako sa maju , maju tam najnizsiu korupciu a keby sa zvisila a kazdy by tam povedal a co aj tak ju mame nizku oproti napr. Slovensku tak by sa coskoro dostali na nasu uroven , zaciatok upadku ... a uz si v tej chorej hlavicke naprav , ze niektori napisu nazor bez toho aby sa chceli s tebou hadat a nieco si dokazovat
@baggy ja sa nehadam ...len som ti napisal ako to vidim ....ciastocne suhlasim s tym co si napisal ....ale myslis si ze by sa mali tak dobre aj bez tej ropy ? ....asi sotva
@mm47 v prvom rade by sa mala policia starat aby obycajny clovek nemusel sympatizovat s takymi ludmi , pretoze ako u nas , cigani si mozu robit co chcu
@strommen2428 maju sa dobre iba kvoli rope , ale obycajni ludia ( priemerni) sa maju dobre aj vdaka tomu , ze sa zaujimaju o to , co sa okolo nich deje , a sklbili sme nase nazory
@baggy Akoze na to aby si nemal rad ciganov , chcel nieco zmenit musis byt nacek? nemozes byt normalny clovek co nema rad ciganov , tak ako kazdeho kokota aj ked je biely , cierny , zlty?
@baggy bratu ked raz nie su peniaze v statnej kase ...mozu sa ludia zaujimat o politiku neviem jak ...situaciu statu to nezlepsi .... a nori tie peniaze vo vacku maju ...vdaka comu asi ? ...... bol si tam uz niekedy ? .... tam proste neexistuje chudoba ....
@strommen2428 proste to je jedno ..maju sa dobre ...slovaci sa tak nebudu mat ani o milion rokov a ten chlapcisko bol debil jak vysity ...mali by mu dat dozivotie...aj ked to u nich neni mozne podla toho co som cital
@baggy proste to je jedno ..maju sa dobre ...slovaci sa tak nebudu mat ani o milion rokov a ten chlapcisko bol debil jak vysity ...mali by mu dat dozivotie...aj ked to u nich neni mozne podla toho co som cital
@mm47 nemusis byt nacek , ale keby policia robila to co mala , tak by obycajni ludia ani len nesympatizovali s nackami , ja som napr. proti "nackom" , ale vidim , ze v mojom okoli co raz viac ludi vravi , ze Kotleba ten problem vyriesi a to su ludia aj 50 rocny co tvrdo robia a zacinaju sa priklanat k tomuto
@strommmen2428 Ropa aj tak za chvíľu dojde a hádam sa umrnčaným malým štátikom splní veľký sen, že ropné veľmoci padli a konečne sú na ich úrovni (z ekonomického hľadiska).
@strommen2428 Neviem čo tu spomínaš s ropou a keď ide o tú ropu ony nie sú tam kde sa dostali len kvôli nej,pokiaľ viem tak iba 4% príjmov z ropy využívajú,zvyšok odkladajú pre budúce generácie.Ony aj trochu rozmýšľajú na rozdiel od iných...
@stenatko no este drevarsky priemysel ..vyvazaju aj dost zeleza ...ale viac menej ich ekonomika je zalozena na vyvoze nerastnych surovin .... ci mas aj dajake ine info preco su taky bohatí ? ....snad nie s filozofovania v parlamente ? ...ci ? ...kludne napius ...som zvedavy
a este ma napadla jedna sranda ..to pre kokotkov ktorí si myslia ze privatizacia je najviac ..... preco asi drzia nori vo svojich rukach tazobne veze a nepredaju ich ropnym spolocnostiam .... preco asi nepredali svoje elektrarne ziadnemu enelu ? ...taze asi tak
@majo16 Myslis ze v Bielorusku je problem s nacistami ?
Nie a aj ked je tak silou ho mozu vyhladit a nikto im nic nepovie.
Ale to je iny rezim , iny svet.
Potom ma mrzi ze to hovorim ale 90% slovakov si nic nezasluzi , ako som pisal baggymu , nemusis byt nacek , nemusis byt s kotlebom aby si nieco zmenil.
@strommen2428 Tak ja som počula (čítala, resp. robila projekt) a tam som našla niečo v tom zmysle, že majú strašne veľké zásoby elektrickej energie (vyrobená vo vodných elektrárňach) a tú predávajú do iných štádov. Plus, že sú druhým najväčším producentom hlinníka, teraz neviem, či sveta, alebo Európy. Síce uznávam, že ropa a zemný plyn je v Nórsku pripárnym zdrojom ziskov.
@etelnair Prečo myslíš? Je to minuteľná surovina, či nie? Teda, chcem povedať, že jej vznik je veľmi dlhý proces.
@mm47 inak aký konkrétne je problém s nacistami.. ja som zatiaľ nejak nepostrehol.. ja som zatiaľ nevidel že by nacisti rozsekali babičke sekerou hlavu kvôli 20 korunám , alebo zabili otca 4 detí na východe
@majo16 Nastavil by som im take podmienky ako pre ostanych , ziadne davky navyse , nic , proste nebude pracovat tak zomre od hladu , nieco spravi tak hned do basy.
Nacisti len zabili syna dvoch rodicov v Bratislave na nabrezi , ani nie pre peniaze co sa teoreticky da pochopit (neuznavam samozrejme) ale len preto ze bol iny
@mm47 pokiaľ viem tak Kotleba chce to isté čo ty..
Jéj a rozprávka o Tupom je tu zase.. Toto je jediný argument ktorý všetci uvedú keď sa hovorí v tejto téme. Inak ako prečo by ho zabíjali nacisti ? Zatože mal gitaru a dlhé vlasy či ako to uviedli v novinách .. veď to je absurdné. Tupého nezabili neonacisti.. to len jebnutý Daniel Milo to hneď na nich hodil aby mohol robiť bu bu bu. Môže chodiť po celom svete a s vážnou tvárou do kamery, ktorú mu vďačne zapne jeho kamarát feťák , strašiť ľudí rozprávkami o zlých neonacistoch, ktorí celý deň nemyslia na nič iné, len na to, ako pichnúť bieleho človeka medzi rebrá...
By ma tak zaujímalo prečo ĽPR nepostaví pamätník aj tým obetiam cigáňov .. čo zahynuli doteraz.
@majo16 Nie.....to nebolo normálne "preskočenie"....to bola dlho plánovaná a chladnokrvne zorganizoaná masová vražda.....po ktorej sa následne dobrovolne vzdal a spolupracuje s úradmi. To nesvedčí o pomätení.....
@strommen2428 videl si ty už v živote vôbec afgánca? asi ťažko, ja ich osobne poznám niekoľko desiatok. Zdvorilejších ľudí ako sú títo afgánci si asi ani nedokážem predstaviť. kvôli pár teroristickým banditom nesúď celý národ
@interrupcio ano videl som ...videl som jak si naživajú na autobusovej stanici v Oslo .....a videl som aj jedneho tu u nas ....ktory tu žije 15 rokov , vyštudoval u nas techniku a je to v pohode človek ....ľudia su rozní ...ako cigani ...aj medzi nimi sa najdu slusní zdvorilí ludia ..... ale ako celok ich nemame radi ....
Ze ked je clovek sibnuty bude zabijat aj za slobodu demokraciu a fajcenie travy !!! nejde o to aky ma dovod ale ci je jebnuty alebo nie a ano som privrzenec konzervativnej pravice presne ako on!
800-500 rokov robíš na dôchodok a sociálne výhody. teraz ti ta príde nejaký polointeligentný občan z krajiny aspoň 3. sveta a všetko to dostane bez snahy. jedného to vytočí. a jedného trochu viac. a predstav si, dočerta, že si ešte aj mesiáš a k tomu narcis a budeš môcť byť v telke! to je raj na zemi, nie tak?
tzv. banditov polointeligentných nájdete dosť v ktorejkoľvek časti sveta, nezáleží na rase. tak ako aj slušných ľudí.
sme v situácii, kedy ani jedna z fundamentalistických skupín-strán nemá pravdu, ale každá je ochotná viesť vojnu a vyvražďovať sa nielen navzájom, ale aj tých "medzi" za to, čomu verí.
tento prispevok som nasiel na sme.sk a myslim , ze sa ho oplati precitat :
"zo zaciatku som mal rovnaky nazor ako ty. to co spravil... musi ist o psychopata.. no potom sa mi dostal do ruk ten jeho manifest a trochu sm si to preletel - a zmenil som nazor. nie nie je to psychopat, nepreplo mu. toto bola chladnokrvne planovana akcia niekolko rokov dopredu. Siel tam s cielom zabijat tych ktorych povazoval za zradcov - lavicovu mladez.
podla toho manifestu rata s vypuknutim obcianskej vojny v Europe v horizonte priblizne 20tich rokov kedy sa zacne prejavovat populacna explozia u moslimskeho obyvatelstva (terajsich imigrantov) co sposobi zacatie vojny a on bude vnimany ako hrdina ktory pred tym varoval a povedie odboj...
Pre neho je 21 rokov vo vazeni len dalsou etapou kedy sa bude chystat na to co podla neho pride. Uz sudny proces vyuzije na svoju propagandu,kedze pojde o ostro sledovany proces vo vsetkych mediach - presne to o co mu od zaciatku islo... dufa ze ostatni podobne zmyslajuci sa pridaju na jeho stranu a zacnu sa riadit jeho manifestom,ktory je v druhej polovici cosi ako navod na to ako skryte chystat podobny utok,ako si vyrobit nepriestrelnu vestu,ako vyrobit vybusniny a pod...
Toto je velmi obsiahla problematika a obavam sa ze novinari namiesto podrobneho rozpitvavania situlacie sa uchylia k klasickym klise - pravicovy extremista ktoremu preplo - a zacnu to vsetko zvalovat na nejaky "popularny" dovod ako pocitacove hry a pod...
a ja uz dodam,ze vrazda je vzdy vrazda nech uz by mala byt zastierkou pre akekolvek uslachtile (ci skor preudouslachtile) ciele.. vrah ostane navzdy vrahom."
@strommen2428 sice ide v Norsku aj o ropu, lenze ti ludia maju uplne ine zmyslanie nez zvysok sveta a prave preto su tam, kde su... aj arabi maju ropu a pozri co robia...
@baggy Ja tiež netvrdím že je to obyčajný psychopat. Je to hlavne fanatik...
Ja pevne verím v to, že Norsko si nedovolí také celosvetové zosmiešnenie, že masovému vrahovi a teroristovi dá trest, po ktorom sa opäť dostane na slobodu...tomu sa proste veriť nedá. Som toho názoru, že král mu dá bud výnimočný trest alebo ho uznajú za nesvojprávneho a do konca života bude v cvokhause.........snád.
@vanellus uz treti krat pisem , ze u nich mozes dostat viac ako 21 rokov , odsudia ta a dostanes max. 21 rokov ALE pred uplynutim trestu prehodnotia ci ta mozu vratit do spolocnosti a mozu ti trest este predlzit , cize on sa uz nikdy nedostane von
@tommyhot no čo robia tí arabi ? .... mne sa nezdá žeby dačo zlé robili ...., nechce sa mi s tebou hadať .... ale vysvetli mi prosím čím iným je zapričinená životná úroveň v nórsku keď nie nerastným bohatsvom ... diky
...jedno je tam síce iné ako všade inde .... že na bohatsve krajiny sa podieľa celý národ , nie len hŕstka vyvolených oligarchov ....t.j. ich politci nie su až také svine ako sú naši .....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Do basy s nimi.
Policia by mala pozerat obcas verejne diskusie kdekolvek na nete a mala by pozatvarat na istu dobu ludi co verejne prejavuju sympatie s niecim takym.
A pokiaľ viem, v Nórsku to nie je len o rope
Extremizmus tu nie je preto ze .......cigani.
Ale preto ze .......kokotizmus ludi.
Neda sa zamedzit jeho vzniku , da sa len 10krat tvrdsie ho trestat aby to odradilo dalsich.
90 % ľudí je s Kotlebom len preto lebo majú problém s cigáňmi čo ich terorizujú alebo im inak vadia.. tak mi nehovor že to nie je preto
Nie a aj ked je tak silou ho mozu vyhladit a nikto im nic nepovie.
Ale to je iny rezim , iny svet.
Potom ma mrzi ze to hovorim ale 90% slovakov si nic nezasluzi , ako som pisal baggymu , nemusis byt nacek , nemusis byt s kotlebom aby si nieco zmenil.
@etelnair Prečo myslíš? Je to minuteľná surovina, či nie? Teda, chcem povedať, že jej vznik je veľmi dlhý proces.
Nacisti len zabili syna dvoch rodicov v Bratislave na nabrezi , ani nie pre peniaze co sa teoreticky da pochopit (neuznavam samozrejme) ale len preto ze bol iny
Jéj a rozprávka o Tupom je tu zase.. Toto je jediný argument ktorý všetci uvedú keď sa hovorí v tejto téme. Inak ako prečo by ho zabíjali nacisti ? Zatože mal gitaru a dlhé vlasy či ako to uviedli v novinách .. veď to je absurdné. Tupého nezabili neonacisti.. to len jebnutý Daniel Milo to hneď na nich hodil aby mohol robiť bu bu bu. Môže chodiť po celom svete a s vážnou tvárou do kamery, ktorú mu vďačne zapne jeho kamarát feťák , strašiť ľudí rozprávkami o zlých neonacistoch, ktorí celý deň nemyslia na nič iné, len na to, ako pichnúť bieleho človeka medzi rebrá...
By ma tak zaujímalo prečo ĽPR nepostaví pamätník aj tým obetiam cigáňov .. čo zahynuli doteraz.
A ako pomätený človek si nemôže plánovať vraždu a spolupracovať ?
@semhamforas Myslím že táto diskusia je o pravicovom extrémizme....alebo fajn jpovedzme že je o extrémizme ako takom. Čo chceš teraz riešiť?
Tak ked nechceš nič riešiť, nájdi si nejakú vtipnú diskusiu a vymýšlaj "odjeby" na tému: Som tehotná ak...
hej? Že sa to ku mne nedostalo....
topiaci sa slamky chytá či ako je to ?
@strommen2428 videl si ty už v živote vôbec afgánca? asi ťažko, ja ich osobne poznám niekoľko desiatok. Zdvorilejších ľudí ako sú títo afgánci si asi ani nedokážem predstaviť. kvôli pár teroristickým banditom nesúď celý národ
800-500 rokov robíš na dôchodok a sociálne výhody. teraz ti ta príde nejaký polointeligentný občan z krajiny aspoň 3. sveta a všetko to dostane bez snahy. jedného to vytočí. a jedného trochu viac. a predstav si, dočerta, že si ešte aj mesiáš a k tomu narcis a budeš môcť byť v telke! to je raj na zemi, nie tak?
sme v situácii, kedy ani jedna z fundamentalistických skupín-strán nemá pravdu, ale každá je ochotná viesť vojnu a vyvražďovať sa nielen navzájom, ale aj tých "medzi" za to, čomu verí.
peace, out.
"zo zaciatku som mal rovnaky nazor ako ty. to co spravil... musi ist o psychopata.. no potom sa mi dostal do ruk ten jeho manifest a trochu sm si to preletel - a zmenil som nazor. nie nie je to psychopat, nepreplo mu. toto bola chladnokrvne planovana akcia niekolko rokov dopredu. Siel tam s cielom zabijat tych ktorych povazoval za zradcov - lavicovu mladez.
podla toho manifestu rata s vypuknutim obcianskej vojny v Europe v horizonte priblizne 20tich rokov kedy sa zacne prejavovat populacna explozia u moslimskeho obyvatelstva (terajsich imigrantov) co sposobi zacatie vojny a on bude vnimany ako hrdina ktory pred tym varoval a povedie odboj...
Pre neho je 21 rokov vo vazeni len dalsou etapou kedy sa bude chystat na to co podla neho pride. Uz sudny proces vyuzije na svoju propagandu,kedze pojde o ostro sledovany proces vo vsetkych mediach - presne to o co mu od zaciatku islo... dufa ze ostatni podobne zmyslajuci sa pridaju na jeho stranu a zacnu sa riadit jeho manifestom,ktory je v druhej polovici cosi ako navod na to ako skryte chystat podobny utok,ako si vyrobit nepriestrelnu vestu,ako vyrobit vybusniny a pod...
Toto je velmi obsiahla problematika a obavam sa ze novinari namiesto podrobneho rozpitvavania situlacie sa uchylia k klasickym klise - pravicovy extremista ktoremu preplo - a zacnu to vsetko zvalovat na nejaky "popularny" dovod ako pocitacove hry a pod...
a ja uz dodam,ze vrazda je vzdy vrazda nech uz by mala byt zastierkou pre akekolvek uslachtile (ci skor preudouslachtile) ciele.. vrah ostane navzdy vrahom."
Ja pevne verím v to, že Norsko si nedovolí také celosvetové zosmiešnenie, že masovému vrahovi a teroristovi dá trest, po ktorom sa opäť dostane na slobodu...tomu sa proste veriť nedá. Som toho názoru, že král mu dá bud výnimočný trest alebo ho uznajú za nesvojprávneho a do konca života bude v cvokhause.........snád.
...jedno je tam síce iné ako všade inde .... že na bohatsve krajiny sa podieľa celý národ , nie len hŕstka vyvolených oligarchov ....t.j. ich politci nie su až také svine ako sú naši .....