Ahojte, je tu niekto kto bol očkovaný 1.dávkou vakcíny Pfizer (alebo aj inou) a bolo mu zle? Priateľa po 4 dňoch od očkovania zrazu boli celé telo, ma teplotu, boli ho brucho a zdá sa mi divné že po toľkých dňoch, prvé 2 ho len ruka bolela...
Ja som dneska čerstvo zaočkovaný, ale nič mi hádam také nebude.. Všetkých bolela ruka od nás, mňa tá ruka ani tak nebolí, ako skôr ma chvíľu viac popichávalo pri srdci a cítim únavu viac. Oddychujem, snáď bude dobre mi.
ja som bola v utorok, mňa bolela 2 dni ruka, mám aj modrinu a ešte sem tam pobolieva, nie vždy, na druhý deň ma na striedačku bolela hlava, bola som unavená a mala som spomalené myslenie, teplota 36,5, čo je ok, ale u mňa je štandard niečo pod 36, potom na druhý deň večer už ok a včera som dala 10 km chôdze, tak som mala večer pocit, že sa mi to vracia, zima mi bola a aj ruka nejako viac
@kerrang@1
Snad bude Jemu tiež bolo fajn prvé dni ale včera to začalo Asi je jeho imunitný systém oneskorený ? Len sa bojím čo ak to nie je z vakcíny a je mu niečo iné (Covid, infekcia nejaka...)
@dreamer13@4 šak uvidíme.. Možno keď mi bude zle, tak posuniem ten nástup do roboty. Ja som mal inak tiež Pfizer BioNtech, ale som bol očkovaný pred hodinou a pol, čo je ešte krátka doba. Ale budem v kľudovom režime.
@mariquittka@3
Ďakujem za info a držím palce nech to čo najskôr prejde tá zima sedí aj uňho, ale ruka uz neboli, skôr ho boli v podpazuší na tej ruke ?♀️
tak, tak, len si dávajte čo najviac pichať tieto jedy- mňamku, až sa od vás nenakazím...
vlastne ani to už nie je isté, už sú prípady, že vakcínovaní znova dostali coronu...
matelko je s vami spokojný....
@zajko1211@7 95% účinnosť neznamená že Covid určite nedostaneš. To že existujú také prípady je normálne. Ale tak hej, chcú nás otráviť, vyhubiť, zotročiť! Stovky odborníkov vo výskumných centrách čo roky pracovali na vakcíne sú všetci ilumináti a nikto z nich nikdy neprehovorí! Všetci zomrieme.
@dreamer13@12
robila?...
to čo doteraz a preventívne sa daj aj ožarovať, aby si nedostala rakovinu...
to len tak pre istotu, lebo aj na to sa zomiera..
@1ggy@8
píšem o vakcíne na coronu a nie na tie doterajšie, ktoré sú rokmi overené...
na také TBC sa vakcína vyvíjala 8 rokov napr....
ale na pizzu coronu par mesiacov, je to naozaj kvalitne odskúšaná mňamka...dobrú chuť...
a ja vám to neberiem, robte radosť matelkovi a aj sa špárajte, najlepšie v zadkoch a pre istotu potom aj v nose, aby ste mali 100% istotu, že ste zdravučkí....
@zajko1211@15 Pfeizer používa mRNA technológiu, ktorá existuje už asi 20 rokov a konkrétne na túto skupinu vírusov ju vyvíjali už 7 rokov predtým ako vypukol Covid-19.
aká náhoda!?...
a zrovna na covid...
7rokov...a na rok to bude zas nová osvedčená rokmi na covid-20....
no čo je veľa to je málo...nech si ju len pichajú, ja zostanem radšej pri vitamínoch a zostanem zdravý...
neverím im ani makké f...
@zajko1211@15 táto vakcína je vyvijana už niekoľko rokov, odkedy sa sars objavil prvýkrát v Číne a pre tento sars 2 ju len trochu upravili... Takže nedristaj kraviny a skus použiť Google (jaaj, ja som zabudla, že ty nevieš googliť a najrelevantnejšie info je pre teba koment od fake účtu na fb) retard
@zajko1211@17 Žiadna náhoda, o tomto type vírusu sa vedelo už veľmi dávno a viac rokov dozadu vypukli na východe veľké epidémiu SARSu napr. Táto vakcína je dobrá v tom, že ju stačí len trochu upraviť podľa typu vírusu a môžeš ju hneď použiť. Normálne by pri každej mutácii museli vyvýjať odznova novú vakcínu. Prosím, neobhadzuj nás tu informáciami, ktoré si si vycucal z prsta, alebo našiel na nejakej pofidérnej skupine na FB. Neškodíš tým len sebe ale aj ostatným.
@zajko1211@15 V podstate vakciny proti korona virusom sme uz mali v minulosti mali ciastocne otestovane napriklad vakcinu na mers alebo sars. Takze aj to nam ulahcilo vyvoj vakciny na covid. Uz sme mali zaklad na ktorom stavat. To znamena ze ked uz 11 januara bol Činou publikovan geneticky kod tohoto virusu tak bolo omnoho jednoduchsie zacat pracovat na vakcine. A prave vdaka tomu
uz 7 februara Moderna oznamila ze ma vakcinu proti covidu ktora je pripravena na zakladne testovanie. Ano februar 2020 uz sme mali vakcinu. A 16 marca 2020 uz moderna oznamila ze presla do prvej a druhej fazy testovania.
Ja som dostal Pfizer moja mama aj môj otec, sestra a svagor. Nikomu vôbec nic nebolo iba nas jeden den trocha bolelo rameno. Na druhy den to ale uplne prestalo. Vcera bola moja mama uz aj na druhej davke a teraz som sa jej pytal ako jej je ci ju boli rameno a vraj ju ani to rameno neboli. Takze u nas pohodicka. Ale zase napriklad moja dalsia sestra take stastie nemala a dostala silnu alergicku reakciu. Nuz u kazdeho je to ine.
ano o všetkom sa vedelo, preto sa začalo očkovať až teraz, preto muselo aj zomrieť toľko ľudí, krachnuť ekonomicky tisícky podnikateľov a dodrbať sa x rodín z nedostatku prostriedkov na vlastnú existenciu..
zámer nič iné, ako dodrbať ľudstvo, ono, ale spravodlivosť exituje a aj mlyny melú stále a ten kto to vynašiel zhnije v smradľavom pekle naveky...
mne primárka nedoporučila sa očkovať, (bol som prekvapený, že ma na to upozornila), lebo mám slabé srdce , som v eu databáze o nové srdce a mohol by som dostať zápal srdcového svalu, mám aj vysoký tlak...pravidelne chodím na rozbor krvi aj imunnych látok mám dostatok...doteraz som covid nedostal..
prečo by som mal riskovať a za každú cenu to do seba dával...zomriem aj tak, ak to bude vôľa Božia...Boha sa bojím a posledného súdu...
@zajko1211@24 Je vseobecne zname ze su ludia ako napriklad ty ktori by sa nemali ockovat. Je to aj napisane na stranke ministerstva zdravotníctva. To ze si Covid do teraz nedostal tak neznamena ze ho uz dostat ani nemôzes. A prave preto by sa mali ockovat ti ludia ktori môzu aby sa vytvorila kolektivna imunita.
@zajko1211@23 Takže teraz už hovoríš, že vakcína je funkčná ale bola daná neskoro, lebo nás chcú vykynožiť, a zároveň sa už vlastne neoplatí si ju pichať, aj keď je funkčná, asi len tak z princípu. Čo vlastne hovoríš? Prečo meníš postoj vkuse? Vakcína potrebovala prejsť testovaním kým sme ju mohli použiť. To je jedno, že sme ju už mali. A kvôli ľuďom ako ty, čo veria každej blbosti čo roznášajú konšpirátori na internete budeme možno v pandémii ešte dlhšie. Lebo antigenové testy nás čipujú, vo vakcínach sú nanoboti, rúška nebezpečne obmedzujú prísun kyslíku a robia z nás otrokov... Prosím, pozri si dokument o španielskej chrípke, ktorá zabila obrovskú časť Európy, a ľudia sa tiež na začiatku smiali ako ty, že aká chrípočka
@zajko1211@24
Ale veď kto ti prikazuje, aby si sa dával očkovať. Ak máš zdravotné rizika radšej nechoď. Len môžeš byt rad, že ostatní ľudia chodia, aby si mohol byt súčasťou kolektívnej imunity. Ja tiež nie som zaockovana, nikto netvrdí že za každú cenu. Ale argument, že nie je vyvinutá a odskúšaná poriadne nie je správny, ako ti to ľudia vyššie písali. A tento príspevok mal byt o inom, nie o hádke či ockovat či neočkovať môj priateľ to už nezmení
@zajko1211@20 prečo by som si ťa mala odblokovať, však toto nie je moje fórum, môžeš si tu komentovať koľko chceš
Áno, však na birdzi všetci vedia, že inteligencie si moc nepobral
@zajko1211@7 preco by zaockovani nemali dostat covid? Ziadna vakcina predsa nie je ani liek ani zaruka toho, ze chorobu dostat nemozes... Mas v sebe X vakcin, mas od narodenia v karte aj ockovaci preukaz ale holt - dnes su vsetci odbornici na epidemiologiu, virologiu, vakcinaciu, politiku a hokej...
@salora@38
nech mi ju nikto nenúti a bude klid, nemusím napísať ani maké f...
kto chce nech si dá aj 5,,, jeho problém, ja sa do nikoho nestarám....
môj život, moja smrť, nie sme v koncentračnom tábore v Číne, ale v žijeme v demokratickom štáte...
@zajko1211@42 a kto ti ju nuti? ved ockovanie povinne nie je... ale vyjadrujes sa tu k niecomu, o com tato tema nie je a o com evidentne nemas aj tak ponatia... ale nesuhlasis len z akehosi cudneho principu, lebo Matelko...
a aj ked ockovanie povinne nie je. v demokratickom state zijes? si si isty? btw. len aby si este jedneho krasneho dna nautekal na to ockovanie, ked budes chciet niekam cestovat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Snad bude Jemu tiež bolo fajn prvé dni ale včera to začalo Asi je jeho imunitný systém oneskorený ? Len sa bojím čo ak to nie je z vakcíny a je mu niečo iné (Covid, infekcia nejaka...)
Ďakujem za info a držím palce nech to čo najskôr prejde tá zima sedí aj uňho, ale ruka uz neboli, skôr ho boli v podpazuší na tej ruke ?♀️
vlastne ani to už nie je isté, už sú prípady, že vakcínovaní znova dostali coronu...
matelko je s vami spokojný....
diik, mňa ale brucho vôbec nebolelo a ani nebolí, to môže byť potom dačo celkom iné, napr. črevná viróza
Vďaka za užitočnú radu, neviem čo by som bez tejto správy robila ?
robila?...
to čo doteraz a preventívne sa daj aj ožarovať, aby si nedostala rakovinu...
to len tak pre istotu, lebo aj na to sa zomiera..
píšem o vakcíne na coronu a nie na tie doterajšie, ktoré sú rokmi overené...
na také TBC sa vakcína vyvíjala 8 rokov napr....
ale na pizzu coronu par mesiacov, je to naozaj kvalitne odskúšaná mňamka...dobrú chuť...
a ja vám to neberiem, robte radosť matelkovi a aj sa špárajte, najlepšie v zadkoch a pre istotu potom aj v nose, aby ste mali 100% istotu, že ste zdravučkí....
aká náhoda!?...
a zrovna na covid...
7rokov...a na rok to bude zas nová osvedčená rokmi na covid-20....
no čo je veľa to je málo...nech si ju len pichajú, ja zostanem radšej pri vitamínoch a zostanem zdravý...
neverím im ani makké f...
drahá ak ma chceš osloviť, tak ma najskôr odblokuj a potom si dovoľ niečo na mňa komentovať...
a áno, ja som Jano z dzedziny, srávať chodím na dvor do kadibudky, žeriem červíky a pijem kyselinu..tak ako ty
uz 7 februara Moderna oznamila ze ma vakcinu proti covidu ktora je pripravena na zakladne testovanie. Ano februar 2020 uz sme mali vakcinu. A 16 marca 2020 uz moderna oznamila ze presla do prvej a druhej fazy testovania.
ano o všetkom sa vedelo, preto sa začalo očkovať až teraz, preto muselo aj zomrieť toľko ľudí, krachnuť ekonomicky tisícky podnikateľov a dodrbať sa x rodín z nedostatku prostriedkov na vlastnú existenciu..
zámer nič iné, ako dodrbať ľudstvo, ono, ale spravodlivosť exituje a aj mlyny melú stále a ten kto to vynašiel zhnije v smradľavom pekle naveky...
mne primárka nedoporučila sa očkovať, (bol som prekvapený, že ma na to upozornila), lebo mám slabé srdce , som v eu databáze o nové srdce a mohol by som dostať zápal srdcového svalu, mám aj vysoký tlak...pravidelne chodím na rozbor krvi aj imunnych látok mám dostatok...doteraz som covid nedostal..
prečo by som mal riskovať a za každú cenu to do seba dával...zomriem aj tak, ak to bude vôľa Božia...Boha sa bojím a posledného súdu...
Ale veď kto ti prikazuje, aby si sa dával očkovať. Ak máš zdravotné rizika radšej nechoď. Len môžeš byt rad, že ostatní ľudia chodia, aby si mohol byt súčasťou kolektívnej imunity. Ja tiež nie som zaockovana, nikto netvrdí že za každú cenu. Ale argument, že nie je vyvinutá a odskúšaná poriadne nie je správny, ako ti to ľudia vyššie písali. A tento príspevok mal byt o inom, nie o hádke či ockovat či neočkovať môj priateľ to už nezmení
Áno, však na birdzi všetci vedia, že inteligencie si moc nepobral
všetci vieme....ty si pastierka birdzu?!
ty si taka pučica a okamžite ma odblokuj, kurňa...je nedeľa a mohla by si urobiť dobrý skutok pre filipka....
nemotaj, memotaj...
vakcína je zlo a pohroma...
presne, zbytočne sa to všetko zveličuje...
aby ťa cele peklo po...., ty jedná nev-ďa-čni-ca nev-ďa-čnááááááá....
nech mi ju nikto nenúti a bude klid, nemusím napísať ani maké f...
kto chce nech si dá aj 5,,, jeho problém, ja sa do nikoho nestarám....
môj život, moja smrť, nie sme v koncentračnom tábore v Číne, ale v žijeme v demokratickom štáte...
a aj ked ockovanie povinne nie je. v demokratickom state zijes? si si isty? btw. len aby si este jedneho krasneho dna nautekal na to ockovanie, ked budes chciet niekam cestovat...
môžem je.ať, ja už mám papier od primárky, že sa nemusím koliva srdcu...