Ahojte, hlavne ľudia čo fotíte, teda konkrétne ak fotíte do raw
Keď otvorim raw fotku v PS, potom ju upravím a uložím ako JPG a potom keď ju otvorim v irfan view, farby sa úplne stratia - nie že by bola čierno biela, ale proste má malý kontrast a je c
čiže v skratke, normálne farby majú len v photoshope?
Pozri si akú máš nastavenú farebnú škálu. Môže byť odlišná ako má nastavenú monitor, preto v konečnom dôsledku po uložení vyjde odlišný výsledok
pozri si či máš vo všetkých programoch rovnaké farebné rozhranie, chyba by mala byť v tom
@calwen3 normálne farby majú v PS, ale aj vo windows photo viewer a napr. aj keď posielam fotky mailom... A toto sa stáva len pri raw formáte, pri JPG sú farby všade rovnaké, tak podľa mňa to bude niečo s rawkom
ako je v Camera Raw dole pod fotkou nastavenie workflow, máš tam nastavené sRGB, alebo niečo iné? (ako písala @1 )
osobne nepoužívam irfan, ale FSviewer (ten robí podobný bordel len s TIFF-kami pri náhľade, ale tam je to ozaj programom), prípadne Bridge.
a zrejme máš predvolené, aby sa ti pri prehliadaní vecí z cd mechaniky náhľady ukazovali skrz irfan. nie?
@jessiqa
"A toto sa stáva len pri raw formáte, pri JPG sú farby všade rovnaké, tak podľa mňa to bude niečo s rawkom "
aj podla mna je v tomto problem, raw je uz taky viac profi format, ked si porovnas velkost jpeg a velkost raw, tak uvidis rozdiel. Raw obsahuje viac obrazovych bodov a je mozne ,ze nie kazdy program dokaze vsetky tieto body spravne vykreslit.
@heineken podľa mňa by irfan nemal mať žiadny problém s vykreslením tých bodov... áno .raw je už trochu obsiahlejší formát má v sebe viacej informácií ale ak je ten program schopný otvárať resp. upravovať .raw tak by s tým nemal byť žiadny problém... problém by podľa mňa moohol nastať vo farebnom profile ktorý sa vo photoshope dá ľahko nastaviť.
Samozrejme je stále možné že irfan nezvláda .raw
@jessiqa
velmi som ti nepomohol, fakt neviem potom ako na tento problem... mne sa napr. podari vyriesit niekedy problem aj nahodne napr. skus preinstalovat program a mozno sa to samo opravi
alebo skus sa pohrat s nastavenim farebnych kanalov, ked vravis ,ze obrazok je trochu do zelena ,
mozno nejaka farebna zlozka , ma nastavenu vyssiu hodnotu....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Pozri si akú máš nastavenú farebnú škálu. Môže byť odlišná ako má nastavenú monitor, preto v konečnom dôsledku po uložení vyjde odlišný výsledok
pozri si či máš vo všetkých programoch rovnaké farebné rozhranie, chyba by mala byť v tom
» www.thephotoforum.com/forum/graphics-...
osobne nepoužívam irfan, ale FSviewer (ten robí podobný bordel len s TIFF-kami pri náhľade, ale tam je to ozaj programom), prípadne Bridge.
a zrejme máš predvolené, aby sa ti pri prehliadaní vecí z cd mechaniky náhľady ukazovali skrz irfan. nie?
jednoducho ten program ktorym to otvaras nedokaze spravne zobrazovat raw
"A toto sa stáva len pri raw formáte, pri JPG sú farby všade rovnaké, tak podľa mňa to bude niečo s rawkom "
aj podla mna je v tomto problem, raw je uz taky viac profi format, ked si porovnas velkost jpeg a velkost raw, tak uvidis rozdiel. Raw obsahuje viac obrazovych bodov a je mozne ,ze nie kazdy program dokaze vsetky tieto body spravne vykreslit.
Samozrejme je stále možné že irfan nezvláda .raw
velmi som ti nepomohol, fakt neviem potom ako na tento problem... mne sa napr. podari vyriesit niekedy problem aj nahodne napr. skus preinstalovat program a mozno sa to samo opravi
alebo skus sa pohrat s nastavenim farebnych kanalov, ked vravis ,ze obrazok je trochu do zelena ,
mozno nejaka farebna zlozka , ma nastavenu vyssiu hodnotu....