Ja som uz skusal vselico napriklad aj liek na spanie respektivne ukludnenie ako Benosen alebo Deprim ..nic nepomahalo..teraz som zacal pit caj z Lubovnika (2x denne) prve ucinky ze az po 3 tyzdnoch cca...tak uvidime, ale cital som o nom dost na nete a ludia to odporucaju
mam rovnaky problem, ze ked mi v hlave hraje nejaka pesnicka a stale na nieco myslim, tak nemozem zaspat, ze proste ta jedna cast mozgu sa neda vypnut. akokeby ta časť ešte nespala a vobec ani neplanuje spať a zvyšok tela chce spať a je unaveny
@1 to by som vobec nezaspala však prave koli tomu premyslaniu nespim
Mala som ten problém 2 týždne po skončení maturít, absolútne som nemohla spať,len tak som pozerala do blba a to už bolo vždy okolo 5 ráno. Zvyčajne som to odvôvodňovala tým ,že mozog zrazu nie je zvyknutý na nič nerobenie, lebo dovtedy som sa permanentne učila aj do 4 rána. Už som na to fakt nemala nervy,tak som si zobrala lieky na spanie - Stilnox (neodporúčam!!!) ,lebo som myslela,že konečne zaspím...ale nie za takú cenu - všeliakýchmožných vedľajších účinkov. Potom som na týždeň vypadla na chalupu,oddýchla som si a bolo to fajn Problém je v tom,že aspoň ja,ked som šla spať,vždy som si hovorila " super,aj túto noc sa skvele vyspím" proste nemysli na to,že nevieš zaspať...povedz si v mysli, že zaspíš, a nič ti v tom nebude brániť Všetko je to bohužiaľ len o našej psychike....veľa šťastia
@tenario akýkoľvek čaj, a ľubovník tým dupľom, by sa nemal piť v kuse viac než tri týždne, po troch treba da´t ďalšie tri prestávku a znova pokračovať
(a na ľubovníku, čo máme doma, je výslovne napísané, že dlhšie pitie v kuse môže mať dosť nepriaznivé účinky, síce nepíšu aké, ale nakoľko viem, ako na mňa pôsobí, tak by som to vážne neriskovala
Ja to mám podobné. Idem spať a nedarí sa. Aj keď som bola úplne vyčerpaná nepodarilo sa... Takže sa väčšinou také 2-hodiny, len prehadzujem...
Ale pomáha mi napríklad hudba. Dám si ju ticho na slúchadla. Nejaké pomalé, kľudné pesničky. Mňa pár krát uspal Gregoriánsky chorál Ale to nebolo schválne.
Taktiež mám vedľa postele okno a či je leto alebo zima ho mám otvorené dokorán ... Iba keď fúka, alebo je búrka to trieska takže vtedy zatváram.
ja mám so zaspávaním aj spaním problém celý život, hlavne v lete keď sú horúčavy a poviem vám, že iba jediná vec skutočne pomáha nech to vyzerá hocijak, je to pravda...
ja keď veľmi premýšľam tiež mi to vôbec nepomáha ale naučila som sa nejak proste vypnúť mozog tak, že nerozmýšľam absolútne nad ničím ako keby som mala prázdno a potom ani neviem jak a zaspím veľmi rýchlo asi to bude znieť blbo ale pomáha mi, keď sa so zatvorenými očami sústredím na oblasť medzi očami len pri tom nevrašti veľmi čelo
@10 Chalan má pravdu. Nie vždy je potrebné brať lieky a pchať do seba chémiu. To čo môžeš vidieť na obrázku naozaj zaberá, a môžeš sa to opýtať aj ľudí ktorí sa takýmto veciam venujú celý život
+ sa skús pozrieť sem, často sa tam rozoberaju rôzne problemy, a ľudia ti tam budú vedieť odporučiť nejakú bylinku ak im napíšeš
@myschka no keď mám pravdu povedať... s pivkom je to ešte lepšie alen vážne, podľa mňa jedno pivo tak neuspí ako také malé brko... a nemusí to vyjsť drahšie... ale rozhodne obidve sú lepšie ako nejaké lieky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@1 to by som vobec nezaspala však prave koli tomu premyslaniu nespim
(a na ľubovníku, čo máme doma, je výslovne napísané, že dlhšie pitie v kuse môže mať dosť nepriaznivé účinky, síce nepíšu aké, ale nakoľko viem, ako na mňa pôsobí, tak by som to vážne neriskovala
Ale pomáha mi napríklad hudba. Dám si ju ticho na slúchadla. Nejaké pomalé, kľudné pesničky. Mňa pár krát uspal Gregoriánsky chorál Ale to nebolo schválne.
Taktiež mám vedľa postele okno a či je leto alebo zima ho mám otvorené dokorán ... Iba keď fúka, alebo je búrka to trieska takže vtedy zatváram.
mne pomaha niecim sa ukludnit film, pivo atd ...
A každému pomáha iné, mne osobne nič (aspoň som zatiaľ nič nenašla)
potom si s nim riadne tresni po hlave
vysledok je zaruceny
+ sa skús pozrieť sem, často sa tam rozoberaju rôzne problemy, a ľudia ti tam budú vedieť odporučiť nejakú bylinku ak im napíšeš
» www.facebook.com/Botanic.cz...