tiez som mala problemy s pletou nevravim ze nejak extremne ale dost vyrazok som mala na cele az teraz sa mi vycistuju a v podstate som s nimi nic nerobila len si umyvala plet denne 3-4 krat vlaznou vodou
to je zaklad umyvat si casto aby si nemala mastnu plet a nepouzivala som taktiez kremy to ti moc drazdi tu pokozku potom je tych vyrazok este viac
a ziadna chemia ti nepomoze ved uz logicky to vsetko mas pod kozou ten hnis a vsetko mozne
treba si to pravidelne jemne vytlacat a umyvat plet a obcas skocit ku kozmeticke to je vsetko
Skús aj zmenu stravy, pretože pleť väčšinou býva aj z toho. Inak ja som bola u kožnej kedysi a predpísala mi veľmi dobrý gél na to, ale je to na predpis. A raz do mesiaca si dávam masku kúpenú z DM a stále mi to pomáha. Už niekoľko rokov
piť veľa vody, žihlavové čaje a hlavne sa zdravo stravovať (veľa zeleniny a ovocie, menej sladkostí, cukru a podobne) a určite si nekydať na ksicht mejkap, to je to najhoršie čo môžeš spraviť..
Zmeň stravu,obmedz tučné,mastné, sladké,slané pochutiny. Pi veľa vody a prečisťujúcich čajov.
Buď často vonku na slniečku(ja som v lete skoro úplne bez vyrážok vďaka slnku).
Choď ku kožnej-ja mám od nej na predpis RSB roztok a Duac gel-čo to používam omnoho mám krajšiu tvár RSB ti vydajú v lekárni aj bez predpisu, no je to o dosť drahšie(s predpisom 17centov, bez 1,5-3€)
a btw, ono ti lieky pomôžu s istou časťou akné,ale ak to máš v génoch(ak napr aj tvoja mama mala v puberte akné a potom jej prešlo) tak ti neostáva nič iné,len to pretrpieť a ono to časom prejde...
ja používam sírové mydlo, špeciálny krém na mastnú pleť, raz za týždeň peeling, masku s tea tree olejom, alebo si doma sprav masku z kvasníc alebo z ovsených vločiek (dobre to sťahuje mastnotu.....ovsené vločky dáš do silonkovej ponožky, zaleješ vriacou vodou a chvíľu necháš tak, potom z toho vymačkáš taký biely gél a ten si dáš na tvár, je to fakt super) tabletky nejem žiadne a celkom sa to dá už teraz, treba sa o pleť starať....
takže daj si vyšetriť krv, choď ku gastroenterológovi lebo to môžeš mať aj na základe nejakého zápalu vnútorných orgánov alebo neznášanlivosti na nejakú látku prijímanú potravinami nemusí to byť vždy len čisto dospievaním
otcova frajerka mala večne problémy s tým posielali ju hore dole že to môže mať od zubov od žalúdka od pečene od mandli (btw tie jej kvôli tomu aj vybrali) nakoniec jej zistili v krvi nejaké zlé hríby mala upravenú stravu nemohla jest nejaký druh múky sladkosti a čo ja viem čo všetko ešte veľa veľa tekutiny aneb zdravý životný štýl a teraz už nemá žiadne problémy s pleťou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
to je zaklad umyvat si casto aby si nemala mastnu plet a nepouzivala som taktiez kremy to ti moc drazdi tu pokozku potom je tych vyrazok este viac
a ziadna chemia ti nepomoze ved uz logicky to vsetko mas pod kozou ten hnis a vsetko mozne
treba si to pravidelne jemne vytlacat a umyvat plet a obcas skocit ku kozmeticke to je vsetko
až sa to tu zobrazí...
naozaj je super!
A taká rada, nikdy si neumývaj tvár mydlom.
ono sa to samo časom stratí no, šak dospievaš..
Buď často vonku na slniečku(ja som v lete skoro úplne bez vyrážok vďaka slnku).
Choď ku kožnej-ja mám od nej na predpis RSB roztok a Duac gel-čo to používam omnoho mám krajšiu tvár RSB ti vydajú v lekárni aj bez predpisu, no je to o dosť drahšie(s predpisom 17centov, bez 1,5-3€)
duac gel ma zachranil, ked som sa minuly rok po statniciach zo zostatkoveho stresu vyhadzala najhorsie vo svojom zivote.
doteraz si ho preventivne nechavam predpisovat u koznej a obcasne pred/po kramoch si ho davam na problemove casti.
skvela vec!
otcova frajerka mala večne problémy s tým posielali ju hore dole že to môže mať od zubov od žalúdka od pečene od mandli (btw tie jej kvôli tomu aj vybrali) nakoniec jej zistili v krvi nejaké zlé hríby mala upravenú stravu nemohla jest nejaký druh múky sladkosti a čo ja viem čo všetko ešte veľa veľa tekutiny aneb zdravý životný štýl a teraz už nemá žiadne problémy s pleťou