tak čim rychlejši procesor tym lepši vykon, to znamena ze 800 Mhz bude slabši než 1.2 GHz. Zaroven však čim rychlejsi procesor tym zožerie viac baterky. Rychlost prostredia zavisi nielen od procesora ale aj od OS a inych aspektov (aplikacie). Telefon by nemal blbnut od vyroby to znamena že jeho OS by mal byt tak spraveny aby išiel pohode. Ale riadit sa podla procesora nema moc velky vyznam pre bežnych uživatelov mobilov. To len ak by si chcela na mobile hrat naročne hry tak potrebuješ aj kvalitnejši a rychlejši procesor. Teraz je trend mobilov kde už su 2,4,.. jadrove procesory. V sktuočnosti OS využije len jeden a ten dalši ostava len pre naročne hry.
@dannyd14 s nabijanim to moc spoločne nema tie dnešne baterie môžeš nabijať kolko chceš prave to im pomaha viac než ked bateriu vybiješ na minimum a potom nabiješ. Ale samozrejme každa baterka časom odide. Ale ak si mobil poriadne nastaviš tak baterka niekedy vydrži dlho (zavisi si to dost od kapacity baterky a typu mobila). Ale oproti starym mobil ten mobil vydrži fakt malo. Pametam si ked som na starej Nokii šlapal nonstop tyžden možno aj dva.
Procesor je dnes v mobiloch len také obyčajné marketingové číslo. Samozrejme, ten Krait alebo Cortex-A15 spravia svoje, hlavne čo sa žrania batérie týka, ale v prvom rade ide o to, ako je spravený systém, ktorý na tom beží. No a tu je jadro záležitosti - Môžeš mať Galaxy S4 so 4-jadrovým CPU, ale je ti to na hovno, keď ten systém bol optimalizovaný cvičenou opicou. Takže skôr než na procesor sa pozeraj na optimalizáciu.
do riti už chápem prečo mi každý mobil ktorý som kedy mala musel blbnúť sekať, lebo som sa mala riadiť týmito údajmi!!!!!... to znamená že Sony xperia Miro bude to isté
jasné aplikácie tam zbytočné neskladujem... Ale toto s tým procesorom to niečo bude, neznesiem ak to bude sekať čím dalej tym viac..a mrznúť, preto mám so sony zlé skúsenosti.. ale možno pokročili uvidím risknem. @s10
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale tieto novsie maju vsetky , nie ?
@chemon @dannyd14