Ahojte, vedeli by ste mi poradiť nejaký program na úpravu fotiek? Chcem sa začať venovať foteniu trošku na vyššej úrovni, takže by som bola rada ak by ste mi niekto poradil nejaký program, ktorý by sa dal bezplatne získať cez net. Aktuálne mám len Picasa.
tak ako ja používam len picasu a ked potrebujem odstrániť nejaké tie znamienka/vyrážky tak to hodím len do pixlru nič spešl ,nerada upravujem veľmi fotky /alebo skor to neviem
čo sa týka jebakov tak tie nejako neriešim... automatika foťáku sa o to dokáže postarať ..fotím skôr krajinu a tak chcem niečo kde sa dá pohrať s osvetlením a farbami
Dnes kazdy kto ma zrkadlovku je fotograf. Staci vybehnut von nafotit nejake to pole/potok/stromy atd a hura na fejsbuk si zalozit stranku. Ale ked sa uz pytas tak si stiahni Photoshop na nete najdes aj normalnu verziu s kodom alebo crackom uz neviem ako to bolo a nemusis mat iba tu skusobnu.
ja používam Gimp, je to fajný program, taká celkom verná kópia starších verzií photoshopu, ale zadarmo odporúčam.
mimochodom, chceš sa začať venovať foteniu alebo úprave fotiek? poriadny fotograf fotky neupravuje, on ich už pekné odfotí.
@kitty7 tak u mňa je ten problém, že neovládam všetky triky atď čiže ak fotím behom dňa tak je fotka super no horšie je to ak sa zotmie, pretože neviem narábať so svetlom
@tinikish tak sa to nauč aj keď ti viem zo skúseností povedať, že na väčšie alebo horšie osvetlené priestory potrebuješ proste kvalitnejší fotoaparát... ono aj keď farebne upravíš foto so zlým osvetlením, stále to bude na nič... samozrejme, na kvalitnejšej foto to bude menej rozoznateľné, ale aj tak. úprava jasu a kontrastu veľa nezachráni, ak je na fotke zlé svetlo...
@kitty7 mám nikon D3200 ...predtým som mala len obyčajný kompakt, ktorý si odžil už svojich 5 rokov ..a áno naučím sa to ..síce to trošku potrvá ale stojí mi to zato
ono vlastne tie "upravy" fotiek "odporucanymi" programami vacsinou dopadnu dost katastrofalne.
ked sa chces venovat foteniu, uc sa fotit, nie upravovat fotky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
mimochodom, chceš sa začať venovať foteniu alebo úprave fotiek? poriadny fotograf fotky neupravuje, on ich už pekné odfotí.
ked sa chces venovat foteniu, uc sa fotit, nie upravovat fotky.