Prosím o pomoc pri (jemnej) zmene stravy (a pár dotazov) :)
Ahojte kamoši (hlavni tí čo cvičíte, zdravo sa stravujete a táák)
už som dávnejšie začala so sebou niečo robiť, len stále viem ,že ďaleko nezájdem kým nezmením svoju dosť katastrofálnu stravu (rozumej jem hoccčo a hockedy).
Nejsom nejaký znalec,ale cvičím celkom pravidelne a čo-to som si o strave a výžive aj čítala... kedysi som to robila tak,že som prechádzala kulturisticke,fitness stranky a sťahovala si obrazky ako inšpiracie na jedlo s istymi obmenami pravdaže... samozrejme,že potrebuješ bielkoviny,aj sacharidy aj tuky,niekto podceňuje vitamíny,minerály na to by som si dala pozor,niektoré veci predsa len bez nich nemusia fungovať v náš prospech neviem či je pre teba učelné važiť si potraviny alebo počitať jouly... ja som schudla a vypracovala sa bez hrotenia,proste som jedla čo mi chutilo -s mierou, a správnymi kombináciami,neskor som pridala aj protein,neviem či až tam chceš zachádzať... jedálničkov nájdeš všade plno,ja som si dávala ráno ovocie,neskor trochu vločky s mliekom,orieškami...pripadne som pridavala konopne semiačko alebo ine. mne sa cviciť rano nechcelo/nedalo (škola) čiže jedine poobede alebo k večeru čo mi vyhovovalo,musiš najsť to čo vyhovuje tebe darmo ti napriklad niekto povie,že cvič isto večer,ked chodiš unavena zo školy/prace a nedá sa to...
trebárs ja som sa venovala kardiu dosť,neskor normal športy -plávanie,korčule,v zime snb,dalej domace cvicenie -na brucho plank,mi pomohol aa rozne ine cviky,ktore neviem pomenovat,ale mam postahovane "schemy" ,neskor som pridala aj činku a kettleball čo som si zamilovala... tekutiny sa snažim držať na 1,5l voda,zvyšok čaj a kafé ...skvele je,ale tiež zaradiť ovocne,zeleninove šťavy,ak máš možnosť v podstate som len vylučila (rozumej minimalizovala) sladké tj rafinovany cukor,bielu muku a pre mňa mliečne (ale to z roznych inych dovodov) (mimo horku čokoladu ) a naučila sa to radašej riešiť inymi zdravšimi alternativami (trebars ovocie,rozne zdravšie kolače prípadne keksy,kludne aj palacinky v alternativnej forme ,oriešky ,chleba som si kupovala jednu dobu len ten tmavy,lisovany z lidla,nvm to teraz pomenovať,ale zasytil ma kusok z neho), ptm maš taky zaklad,že obed bielkoviny plus komplexne sacharidy,to som sa snažila vždy dodržiavať,potom pred cvičením ešte niečo menšie -hodinu,neskor aminokyseliny,cvicenie,proťak a zas bielkoviny plus sachre,ale to bolo z obdobia,kedy som to brala važnejšie každy ti odporuči samozrejme maso,ryby,vajička ,sacharidy ryža,zemiaky,vločky,ja by som doplnila aj inšie alternativy,lebo niečosa mi už prejedlo,napriklad ešte quinou... neviem či je tato odpoved uzitocna aspon niecom,ale je to dlhe tak uz sa mi to enchce mazat ale vazne sa skus inspirovat tymi strankami,aj na FB,človek ma hned vacsi rozhlad aj ohladom kombinacii aj variant a samozrejme aj cvikov a typov...treba si najst čo ťa bavi najviac.... držím ti palce nech ti to vyjde tak ako si želáš,že sa tu dočítaš aj hodnonejšie rady než odo mna ...ale tak na mna to malo učinok no,tuk zmizol a rysujem aj tehlicky pomaly :ehm:
taaakze, tekutiny prijmaj kedy chces ale hlavne cistu vodu a nesladene picoviny,vyhod smazene jedla, biele pecivo atd. proste ti nezdrave jedla co vsade pisu ze su zle,cvicit podla toho co cvicis, behat mozes ist hocikedy kedy ti je dobre ale do posilky by som isiel tak, aby som sa potom este stihol najest poriadneho jedla kedze svaly potrebuju vyzivu nehehe, oddychove dni su fajn, ale hovorim podla toho co myslis pod pojmom cvicenie, behavat mozes chodit furt podla mna, ked budes citit ze je toho vela das si pauzu atd. setko je to individualne a zalezi od teba, kazdy je iny,vlocky jogurt banan su podla mna gut ranajky, ja jedavam uz druhy rok ibaze protein a hrozienka jedina nevyhoda ze mi vzdy na obed uz treba sraaaat ale ako hovorim to je individualne. Dufam ze ma tu par posilkarov a cvicencov znici a pouci nech sa nieco nove naucim, diky
veľa čistej vody, nesladených čajov pi
strava..tam sa vyhýbaj sladkostiam, mastným jedlám, mala by si mať 3 hlavné jedlá (raňajky, obed a večera), medzitým tri "snacky". na raňajky sú ovsené vločky super, jogurt tiež, ja jedávam veľa ovocia, keď nestíham tak si urobím chia semienka s pomarančovou štavou napr. cvič kedy máš čas..tak určite že nie o 4 ráno alebo o 1 v noci niekomu to viac vyhovuje ráno, ja si neviem predstaviť že by som vstávala o 4 aby som si zacvičila a stihla ísť aj do školy, takže cvičíš večer.
tak čo sa týka stravy samozrejme tie kalorické vyprážané somariny + rožky atd. proste biele pečivo.. ja osobne nejem skoro žiadne občas si dám čierny chlieb aj to na raňajky 1x za mesiac lebo už mi idú hore krkom iné potraviny
kľudne môžeš aj kávu.. nič sa nestane len treba obmedziť cukrenie,
- jogurt,banán,vločky sú dobré, ale nezabudni na zeleninu a bielkoviny kt. tiež môžeš dávať do raňajok ..
a k tomu športu pokračuj asi len pokračuj.
či už podľa videí, behu, vlastne kardia
a oddych treba
a detox je tiež super, prečistí organizmus mimo ostatné takže ja som za áno .. ja ho mávam každú stredu
tie raňajky sú super, ja raňajkujem len vločky, alebo lievance z nich. pitný režim je dôležitý a takisto aj plní žalúdok samozrejme nesladené, čaje a tak. Na večer obmedzit sacharidy asi aj tuky, prevažne teda asi bielkoviny ja som tak jedávala jeden čas striktne dosť a išlo to. A teda prijímať tuky v tej zdravej forme a sacharidy tiež. A pri sladkom ak si na sladké odporúčam niečo domáceho charakteru, nejaké ovesné koláče z vločiek, domace musli tyčinky alebo tvaroh s ovocim atd
nechce sa mi Hlavne si nastav dobre kaloricky prijem, vytvor si nejaky rezim, maj komplexne zlozenie stravy a nejedz moc picovin. Cvicit mozes hocikedy, kardia mozes viac menej robit kolko zvladnes, to by si musela behavat par hod denne aby si odpiekla slachy.
Kedy cvicit je to uplne jedno pokial sport nerobíš vrcholovo.
Skor ide nastaviť si správne tempo.
Osobne mam rad minutove záťaže a 10sekundovú prestávku v serrii po 5 alebo 10minút. Ale to už suvisí s kondičkou ktorú trenujem....
vždy som bol taký že by som hučal nech neješ mastné veci etc. No posledné roky prichádzam nato že možem jest uplne všetko len z večerou a ranajkami si dať trošku bacha
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
ale neviem, ako to vlastne je a ci som to dobre zapocula, ale vlastne len chcela povedat, ze asi aj ja daco viem
trebárs ja som sa venovala kardiu dosť,neskor normal športy -plávanie,korčule,v zime snb,dalej domace cvicenie -na brucho plank,mi pomohol aa rozne ine cviky,ktore neviem pomenovat,ale mam postahovane "schemy" ,neskor som pridala aj činku a kettleball čo som si zamilovala... tekutiny sa snažim držať na 1,5l voda,zvyšok čaj a kafé ...skvele je,ale tiež zaradiť ovocne,zeleninove šťavy,ak máš možnosť v podstate som len vylučila (rozumej minimalizovala) sladké tj rafinovany cukor,bielu muku a pre mňa mliečne (ale to z roznych inych dovodov) (mimo horku čokoladu ) a naučila sa to radašej riešiť inymi zdravšimi alternativami (trebars ovocie,rozne zdravšie kolače prípadne keksy,kludne aj palacinky v alternativnej forme ,oriešky ,chleba som si kupovala jednu dobu len ten tmavy,lisovany z lidla,nvm to teraz pomenovať,ale zasytil ma kusok z neho), ptm maš taky zaklad,že obed bielkoviny plus komplexne sacharidy,to som sa snažila vždy dodržiavať,potom pred cvičením ešte niečo menšie -hodinu,neskor aminokyseliny,cvicenie,proťak a zas bielkoviny plus sachre,ale to bolo z obdobia,kedy som to brala važnejšie každy ti odporuči samozrejme maso,ryby,vajička ,sacharidy ryža,zemiaky,vločky,ja by som doplnila aj inšie alternativy,lebo niečosa mi už prejedlo,napriklad ešte quinou... neviem či je tato odpoved uzitocna aspon niecom,ale je to dlhe tak uz sa mi to enchce mazat ale vazne sa skus inspirovat tymi strankami,aj na FB,človek ma hned vacsi rozhlad aj ohladom kombinacii aj variant a samozrejme aj cvikov a typov...treba si najst čo ťa bavi najviac.... držím ti palce nech ti to vyjde tak ako si želáš,že sa tu dočítaš aj hodnonejšie rady než odo mna ...ale tak na mna to malo učinok no,tuk zmizol a rysujem aj tehlicky pomaly :ehm:
strava..tam sa vyhýbaj sladkostiam, mastným jedlám, mala by si mať 3 hlavné jedlá (raňajky, obed a večera), medzitým tri "snacky". na raňajky sú ovsené vločky super, jogurt tiež, ja jedávam veľa ovocia, keď nestíham tak si urobím chia semienka s pomarančovou štavou napr. cvič kedy máš čas..tak určite že nie o 4 ráno alebo o 1 v noci niekomu to viac vyhovuje ráno, ja si neviem predstaviť že by som vstávala o 4 aby som si zacvičila a stihla ísť aj do školy, takže cvičíš večer.
kľudne môžeš aj kávu.. nič sa nestane len treba obmedziť cukrenie,
- jogurt,banán,vločky sú dobré, ale nezabudni na zeleninu a bielkoviny kt. tiež môžeš dávať do raňajok ..
a k tomu športu pokračuj asi len pokračuj.
či už podľa videí, behu, vlastne kardia
a oddych treba
a detox je tiež super, prečistí organizmus mimo ostatné takže ja som za áno .. ja ho mávam každú stredu
Skor ide nastaviť si správne tempo.
Osobne mam rad minutove záťaže a 10sekundovú prestávku v serrii po 5 alebo 10minút. Ale to už suvisí s kondičkou ktorú trenujem....
vždy som bol taký že by som hučal nech neješ mastné veci etc. No posledné roky prichádzam nato že možem jest uplne všetko len z večerou a ranajkami si dať trošku bacha